492
10 Уроки від Thirty-Year-Старий, які над сороком
+10 до мудрості та життєвого досвіду. Письменник і підприємець Марк Мансон, який нещодавно виповнив 30, попросив читачів свого блогу протягом 37 років, щоб поділитися життєвими відкриттями, які вони зробили за минулий десятиріччя. Марк отримав більше шести сотень листів і був здивований, щоб знайти, що деякі поради в одній формі або іншому знайдений практично в кожному з них.
Мансон визначив 10 найбільш поширених порад. Веб-сайт Він переніс цей приклад колективної мудрості для своїх читачів.
1,1 км Я жив до 30 років без думки про що-небудь, але через тридцять років ви повинні зробити великий фінансовий прорив. Ви не повинні перенести скидку на пізніший термін. Ви повинні розуміти важливість нудних речей, таких як страхування, пенсія, іпотеки, оскільки цей тяг завжди буде на плечі. – Готівковий, 41
У майже кожен лист, відправлений, був одним з основних порад: почати ставити свої фінанси в порядку і економії на майбутнє сьогодні.
Читачі радять це зробити:
- Оплатити всі заборгованості та кредити в найкоротші терміни.
- Створіть власний «стабілізуючий фонд» – тисячі людей залишають без життя через хворобу, розлучення, позови або проблеми бізнесу.
- Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.
- Не витрачайте його легко. Не купуйте квартиру, якщо ви не знайдете іпотеку або хороші умови кредитування.
- Не інвестуйте в щось, що ви не розумієте. Не довіряйтеся брокерів акцій.
Всі читачі погодилися на одне: запускати економію якнайшвидше і максимально можливо. Одна жінка написав мені, що в її спрагах вона працювала в малоосвічених роботах і підняла дві діти, але всі кладуть гроші біля пенсійного фонду. Вона почала робити її рано і інвестувала мудро, тому в 50 році досягла матеріальної стабільності. Вона впевнена, що нічого неможливого. Ми просто повинні працювати на ньому.
2,2 км Ваша думка про те, що ваше тіло до 10-15 років молодше свого реального віку. Ваше здоров'я буде швидше, ніж ви думаєте, але ви навіть не помітите його. – Том, 55
Ми всі знаємо, що ми повинні подбати про наше здоров’я. Ми знаємо, що нам потрібно правильно харчуватися, спати більше, вправо і так далі. Але думка старших читачів, як в разі економії пенсій, була однозначно: отримуйте здоровий зараз і залиште таким чином до старого віку. Тексти пісень, а це означає: Майже кожен, хто письмово мені сказав: Шляхом, який ви лікуєте тіло, має кумулятивний ефект. Ваше тіло не зламається раптово, непристойно розривається протягом багатьох років. У вас зараз є декадка, щоб сповільнити це вниз.
І це не просто “виготовляти більше овочів”. Ракові пацієнти, інфаркт і інсульт, діабетика і гіпертензиви розповіли мене в одному голосі: “Якщо я можу повернутися, я починаю їсти право і без перешкод.” Я зроблю, але я ще не уявляв наслідки. й
3. У «Дізнайтесь, що люди, дії та зобов’язання, які дарують неціненне життя». – Халі, 37
На хвилі викликів, які піклуються про здоров’я та фінанси, найбільш поширений предмет порад, що звучали досить цікавими: читачі хотіли б повернутися і побудувати більш чіткі межі в їх особистому житті, щоб провести більше часу з хорошими людьми.
«Не переносить людей, які не лікують тебе. Період. Не переносить їх з фінансових причин. Не переносить їх з емоційних причин. Чи не переносить їх добра ваших дітей або для себе. – Джейн, 52
«Не посидіти для медіокремових друзів, роботи, любові, відносин і життя». – Шавн, 43
Люди зазвичай борються з кордонами, щоб уникнути шкоди чужим почуттям, або вони потрапляють в пастку бажання змінити іншу людину, як і його, змушують його змінити ставлення до них. Не працює. По суті, речі тільки погіршуються. Один читач мудро зауважив, «Сельф-інтерест і самоінтерест – це різні речі. Іноді ви повинні бути жорстокими, щоб бути такими. й
У 20 країнах світу заповнюється можливістю і ми маємо такий невеликий досвід, який ми чіпляємо людей, навіть якщо вони не заслуговують. Але за тридцять років ми усвідомлюємо, що хороші стосунки важко будувати, що немає недоліків людей у світі, щоб бути друзями з, тому немає причин витрачати час на тих, хто не допоможе вам по дорозі.
4. У Багато читачів радять приділити якомога більше часу, ніж сім'ї та друзів.
«Особливості навколо тебе. Ви можете отримати свою роботу назад або гроші назад, але ви ніколи не отримаєте час назад. до Анна, 41
«Тражди виникають в житті кожної людини, в колі кожної родини і друзів. Хтось може розраховувати на це. Я думаю, що є багато сорому, що між тридцятьм і сороком, і ви ніколи не думали, що це буде до вас або ваших близьких. Загибель батьків, дружини, діти народжуються мертвими, розлучення друзів. Список йде і на. Ви не знаєте, як важливо, щоб бути з людиною, слухати, не судити. до Ребекка, 40
5. Умань Ви не можете мати все – орієнтуватися на деякі важливі речі. Все в житті будується на компромісі. Щоб отримати інші. Приїжджайте до умов з ним. - Ельдрі, 60.
На 20 ми маємо безліч ілюзій. Ми відчуваємо, що у нас є весь час. Я думав, що мій сайт був лише одним з багатьох речей, щоб зробити. Чи можу я знати, що я витрачаю більшу частину десятиліття, що стає компетентною тільки в цій галузі? Зараз, що я маю всі компетенції, я люблю те, що я роблю, чому я даю це щось інше?
«У слово, фокус. Ви можете досягти більше в житті, якщо ви фокусуєте на одному, і зробити це дуже добре. – Ериксон, 49
Кілька людей зауважили, що більшість людей випадково обирають кар’єру в свою чергу своїх повноважень, і як майже всі наші рішення в цьому віці, вибір виходить неправильно. Для того, щоб ми зрозуміли, що ми робимо, і що нам подобається зробити. Це краще орієнтуватися на наші сильні сторони і максимізувати їх в житті, ніж робити багато речей на півдорозі.
«Я консультую себе в своїх сердцях, щоб забути про те, що інші думають і виявляти свої природні переваги, ваші захоплення і побудувати життя навколо них». – Сара, 58
Для багатьох людей це означає великий ризик – знищення кар’єри, втрата доходу, до якого вони звикли. Все це приносить нам в наступну точку.
6. Жнівень Не варто боятися приймати ризики, які ще можна змінити. Більшість тридцяти років вважають, що ви повинні дотримуватися обраного шляху, але насправді це ніколи не пізно, щоб почати. За останні десять років я побачила людей, які тільки почули, що вони, хоча вони думали, що це неправильно. Це такі швидкі десять років життя, коли дні перетворюються на тижні і тижні в роки. У 40-му році вони знаходилися в кризі середнього життя з реалізацією, що вони зробили нічого, щоб вирішити проблему, яку вони знали 10 років тому. – Річард, 41
"Мій найвеличніший чуй, що я не робив." - Сам, 47
Багато читачів помітили, що суспільство вимагає нас «визначити» на рівні тридцяти років – з кар’єрним, сімейним та фінансовим статусом тощо. Але це не потрібно. Дозени зчитувачів відмовилися в тому, що соціальні очікування від "дорослих" не зупиняються від прийняття ризиків і починаючи від нуля.
Я про те, щоб повернути 41, і я кажу собі на тридцять: Ви не повинні жити до ідеалів, які ви не вірите в. Не дозволяйте керувати вами. Не боїться ставити все на ставку, ви маєте сили для початку. – Ліза, 41
Кілька читачів зробили основні зміни кар'єри в 30 і були щасливими. Один залишив просвітну роботу в якості військового інженера стати викладачем. Через два роки він назвав його одним з кращих рішень свого життя. Коли я попросив матері про це, вона сказала: "Якщо тільки я міг подумати трохи меншого стандарту." Ваш батько і я прийшов з чимось, як план: спочатку це, потім інший, третій. Тепер я розумію, що це не повинно бути зроблено. Ми були дуже обмежені в нашому розумінні і способу життя. й
“Особлива страх”. Менше страхів. Менше страхів. Я майже 50 і я просто дізнався цей урок. Зроблено багато шкоди для мого життя 30. Він негативно позначився на шлюбі, моїй кар’єрі, самооцінці. Я знаходжу, що я промовився про чужі думки. Я не думав. Про наслідки. Якщо я міг жити через цей раз, я ризикую більше. — Айда, 49
7. Про нас Ви повинні зберегти вирощування і розвиток. Якщо ви втратите своє тіло і ваш розум. Більшість людей перестають рости і працювати на себе після двадцять років. На 30, вони дуже зайняті, щоб турбуватися про самовдосконалення. Але якщо ви є однією з небагатьох людей, які продовжують вчитися, розвивають своє мислення і подбають про їх психічне і фізичне здоров'я, на 40 ви будете світлими роками попереду своїх однолітків. – Стан, 48
Слід зазначити, що якщо людина може — і повинна — перестати змінюватися в 30-ті роки, вони повинні працювати над собою, щоб стати краще. Багато читачів заявили, що сидячи на столі 30 було найкращим рішенням, яке було прийнято. У деяких семінарах та курсах, які починали свій перший бізнес або переїхали в інші країни.
«Ваша кількість 1 цілей повинна бути кращою особою, партнером, батьком, другом, колегою і т.д. – в інших словах, щоб виростити як людину». – Емілія, 39
8. У Тексти пісень, а це означає: Ніхто не розуміє, що він робить. Якщо ви вже не загиблими – психологічно, емоційно і соціально – не можете жити п’ять років вперед. Все не станеться як ви очікуєте. Так просто припинити його. Зупинити планування вперед, зупинити фіксацію на що відбувається зараз, оскільки це буде змінювати будь-який шлях. Поверніть бажання контролювати своє життя. Правда, незважаючи на те, що ви можете взяти на себе шанси і втратити нічого: ви не можете втратити щось, що ви ніколи не мали. У більшості випадків відчуття втрати – це просто образ вашої фантазії. З часом. — Томас, 56
Як я підвели підсумки, один з важливих уроків був «не всі розуміють, що він робить». Тепер я розумію, що це правило працює пізніше, і це працює для життя.
«Всім все, що ви думаєте, є важливим зараз, буде здатися безвідмовним 10 або 20 років відтепер. Це нормально. Це називається зростанням. Просто спробуйте не брати себе занадто серйозно. – Симон, 57
«Прийміть відчуття вразливості протягом цього десятиліття, ви, як ніхто інший, не знаєте, що буде насправді. В той час, коли це хвилює тих, хто звик до наполегливості і безпеки, ви дійсно станете безкоштовним, коли ви приймаєте цю просту правду: всі зміни. Так, буде важко. Не намагайтеся уникати їх і оніміть біль. Садиба входить до життя всіх, в якому груди живо і гаряча серце б'є. Пишіть його. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. — Прут, 48
Я 44, і я хотів би сказати себе, що в 40, мій життя все ще буде наповнений приступними речами, різними речами, але приступними речами. Так, я тридцять, не судити занадто суворо. Ви не знаєте нічого ще. І це добре, - Ширлі, 44.
9. Навігація Інвестуй у свою сім'ю – це варто. Проведіть більше часу з батьками. Взаємовідносини змінюють, як ви зростите, і це до вас, що вони стають. Ви завжди побачите, як дитина, поки ви не покажете, що ви незалежні дорослі. Кожен отримує старий. Всі гиди. Насолодіться Вашим родиною. – Готівковий, 41
Я був захоплений кількістю сімейних порад і силою цих порад. У цьому десятиріччі родина стала важливою темою, яка доторкнулася мене з двох сторін. Як ви зробите стосунки з дорослими. Ви також повинні розглянути свою сім'ю.
Більшість читачів домовилися про те, що час забути всіх знахідок і незгоди з батьками. У одному з моїх листів я прочитав наступне: "Ви занадто старий, щоб відбити своїх батьків за свої недоліки." У 20-му році ви можете просто відійти від дому. Але в 30, ви повинні діяти як дорослий. Серйозно. Над цим. й
Але є ще одне питання: щоб мати дитину або ні?
«У вас немає часу. Ви не маєте грошей. Вам необхідно створити кар’єру першим. Діти поставлять до нормального життя. Приходьте! Діти великі. Вони роблять вас найкращим способом. Вони відштовхують вас за межами ваших можливостей. Зроби щасливі. Не відкладайтеся з дітьми. Якщо ви вже 30, і ви не зробили його до, зараз – Кевін, 38
«Час не буде «право» для дітей, тому що ви не знаєте, що це до тих пір, поки не спробуєте.» Якщо у вас є хороший шлюб, спробуйте мати їх якомога швидше, ви отримаєте багато радості. – Цинді, 45
Згода між подружжям, очевидно, є основою будь-якого шлюбу, до тих пір, як ви будуєте здорові відносини з правою особою (якщо ні, див. абзац 3).
Але цікаво, я отримав багато таких букв:
Всім я дізнався в останні 10 років є бари, жінки, пляжі, коктейлі, поїздки в різні міста. Я не маю відповідальності, ніж робота. Але я б торгую її для хорошої жінки, яка любила мене... для сім'ї. Я додаю, що краще почати сім'ю, ніж доглядати тільки про успіх на роботі. Я все ще люблю життя, але іноді на вечірці я відчуваю себе, як хлопець, який тримається в школі після його випускників. Тексти пісень, а це означає: Я бачу людей в любові навколо мене. Кожен у своєму віці вже мав свій перший або навіть другий шлюб. Все, що мій одружений друзі, думаю, що один є прохолодним, але я б не порадив всіх, хто хоче вибрати це життя. – Анонім, 43
Я хочу, щоб зупинитися, шукаючи праву вечірку і поселитися на зв'язках з одним з тих, хто дійсно піклувався про мене. Тепер я не знаю, що це занадто пізно, щоб змінити це. - Фара, 38
З іншого боку, кілька листів показали другу сторону монети:
Якщо ви не хочете мати сім'ю і дітей. Яка людина щаслива не робить всіх щасливих. Я вибрав самотність і все ще живе щасливе життя. Якщо ви вважаєте, що це правильно. до Анонім, 40
Отже, не всі визнали наявність сім'ї абсолютно необхідно для щастя, але найголовніше, що все ще варто інвестувати в сімейні стосунки, якщо вони розвиваються в здоровий і гармонійний спосіб.
10. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. до Ненсі, 60
Ця порада була рідко зосереджена, але вона була присутня в кожному листі в одній формі або іншому: лікуйте себе краще. Вам не сподобалося. Життя непросто, тому вчити себе зараз. Тоді він буде набагато важче.
Багато читачів використовували стару кліше: «Не платите занадто багато уваги до дрібниць». Шість років Eldree мудро зауважив, Коли ви зіткнулися з проблемою, попросіть себе, буде справа в 5, 10 років? Якщо ні, візьміть кілька хвилин і дайте його. Ми вважаємо, що це важливий урок, щоб дізнатися життя у всьому світі.
Тож я буду в кінці з цитатою з п'ятдесят років Мартіна:
Коли я перетворив 40, мій тато сказав, що я хотів би бути веселим, тому що в 20 ви думаєте, що ви знаєте все, в 30 ви знаєте, що ви не знаєте, і в 40 ви можете розслабитися і просто прийняти світ, як це є. Я 58 тепер і я розумію мій батько був правий. й
Дивитися також:
37 уроків за віком 37
100 порад з століття
20 речей, які ви повинні знати в ваших 20-х
by vk.com/kozhevk