Гірка мудрість Олександра Солженіцина

У 25 аналітичних цитатах. Його книги можна назвати підручником з історії для людей. Він не боїться відірвати маски, висвітлюючи істинні цілі людини, суспільства та держави. Для цієї сміливості, для правди і для того, щоб бути в змозі сказати точно і соковито, він коханий.

Що найдорожче в світі? Ви дізнаєтесь, що ви не берете участь у регулюванні. Вони сильніші, ніж ви, вони були і будуть, але не пускають їх через вас. Якщо ви не можете використовувати хвилину, ви витрачаєте час, день і життя. Ми зараз не ставимо копійку любові до тварин у людей, і ми навіть сміємось на нашому в'язанні до котів. Але якщо ми перестаємо любити тварин першими, ми не неминуче зупиняємо люблячих людей? Освіта не додається до розуму. Дуже задоволена. Найвища травень. Навіть якщо вони не знають свою лояльність. Навіть якщо вони не є. Якщо ми є великим народом, ми повинні довести не величезністю території, а не кількістю підопічних, але за великою кількістю наших дій. Чи знаєте ви, чому коні живуть так довго? Вони не дивляться речі! У світі дуже добре. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. У Всесвіті є безліч центрів, які є живими істотами в ньому. Кожен завжди має десятки причин, чому вони права не жертвувати себе. Ніщо в світі може бути досягнуто насильством. Взявши меч, ніж, гвинтівка, ми швидко рівнемо наших виконавців і рапсів. І не буде кінця... Це просто те, що люди звернулися ідеї про те, що добре і що погано. Жива в п'ятиповерховій клітки з людьми збиваючи і ходьба над головою і радіо з усіх боків вважається хорошою. І жити в якості життєздатного землеробства в адобе хата на краю степу вважається крайньою невдачею. Необмежена потужність в руках обмежених людей завжди веде до жорстокості. Це проста правда, але вона повинна страждати: благословення не є перемогами в війнах, але перемог у них! Вікторії потрібні урядами, поразками людей. Після перемоги, ви хочете більше перемог, після поразки, ви хочете свободу - і зазвичай ви отримаєте її. Поразки є необхідними для людей, які страждають і неприємності необхідні для окремих людей: вони прагнуть поглиблювати внутрішню життя, підняти духовно. Не може бути занадто практичним, щоб судити за результатами; це більше людей, щоб судити за бажанням. Одного разу не страшно вмирати, це страшно вмирати зараз. По-перше, є люди, які плавно підкладають своє життя, і інші – все рудоне. І скажуть, що його доля залежить від самої людини. Ніщо з нього. Важко підрахувати, хто важче. Це навіть складно, ніж конкурувати за успіхи. Кожні людські проблеми гірше. Я можу зробити висновок, наприклад, що я жив дуже бідне життя. Але як я знаю, можливо, ви були навіть прохолодними? Тут є чорні люди, які роблять зло речей, і ви просто повинні відрізняти їх від відпочинку і знищити їх. Лінія між доброю та злою перетинає серце кожної людини. І хто знищить шматочок свого серця? Щастя – це приниження почуття, як для тих, хто жує і для тих, хто жує. Будь-який, хто колись проголошений насильство, як його метод повинен недорогий вибрати, як його принцип. Ялому - це ізольована гордість. Справжня любов, позбавлена відповіді, не ревнощий, але гине, осифікація. Найважче життя не для тих, хто поїхав в море, копати в грунт або шукати воду в степу. Найважче життя когось, хто щодня, залишаючи будинок, збиває голову на стелі занадто низьким. Я молився. Коли ми відчуваємо себе поганим, ми не втілюємо Бога. Ми захопили його, коли ми відчуваємо себе добре. Найголовніше в житті, всі свічники з неї - ви хочете, щоб мене залити зараз?
Не слідувати за пантом - після майна, після заголовків: це Займає десятки нервів і опудала ніч.
Жива з єдністю в житті - не боятися неприємностей і не лангушувати за щастя. Не гіркий ні солодкий. Вистачить для вас, якщо ви не замерзли, і якщо спраги і голод не сльозите своїх вин з кігами. Якщо ваша спина не зламана, обидві ноги ходять, обидва руки вигинають, як очі дивляться, так і вуха чути, що ще можна заздрити? Заздрість інших нас їсть.
Зніміть очі, промийте серце, іЗ усіх, хто любить тебе, і хто вас закриває. Не пошкоджуйте їх, не пошкоджуйте їх. Не дозволяйте жодним з них боротися. Ви не знаєте, що ти? Це може бути ваш останній акт і ви будете пам'ятати.

через adme.ru