718
20 цікавих фактів про російську мову
Р
Вдово, слова бука і бджоли є одним корінь. Слова, що починаються з літери Y, у нашій мові, як 74. І в книзі Guinness Records записано слово довжиною 35 літер.
Веб-сайт Я завжди дивився на складність і насиченість російської мови і презентує 20 цікавих і несподіваних фактів, які ви напевно не знали.
Читати далі:
10 міфів про російську мову
Слова, які дивують іноземців
20 Words Ви не знаєте про
на www.adme.ru/vdohnovenie-919705/20-slov-o-kotoryh-vy-ne-znali-467605/
Вдово, слова бука і бджоли є одним корінь. Слова, що починаються з літери Y, у нашій мові, як 74. І в книзі Guinness Records записано слово довжиною 35 літер.
Веб-сайт Я завжди дивився на складність і насиченість російської мови і презентує 20 цікавих і несподіваних фактів, які ви напевно не знали.
- Більшість слів з літерою Ф російською мовою запозичені. Пушкін гордий, що в казці Цара Солтана було тільки одне слово з цим листом - флотом.
- Є лише 74 слів російською мовою, які починаються з листа Y. Але більшість з нас пам'ятають тільки йод, йога і Йошкар-Ола.
- У Росії є слова в Ю. Це імена російських міст і річок: Єгита, Ільмах, Янахиця, Єникчанський, Ятік-Киол.
- Єдині слова російською мовою з трьома літерами E в рядку – довга шия (і інші на шиї: наприклад, закрівля, короткий).
- У Росії є слово з унікальним префіксом для мови Ko-nooker.
- Тільки російська мова, яка не має кореневих. Вважається, що в цьому слово так званий нульовий корінь, який знаходиться в чергуванні з кореневим -і - (прийняти до-заходу). По-перше, до тих пір, поки про сімнадцятого століття, цей дієслово виглядав, як вийняти, і він мав матеріальний корінь, так само, як і при видаленні, послухати, розуміти (cf. to стріляти, hug, зрозуміти), але пізніше корінь - nya - був відроджений як суфікс - добре - (як покласти, водити).
- Єдиний злий прикметник російською мовою.
- У російській мові є слова з унікальними префіксами для мови і- (загальна) і- (також застаріла. "і всі не пощастили"), утворені з союзів і
- Слова булька і бджільництво пізнаються. У творчості давньоросійської літератури, слово бджільництва було написано як мачела. Попередження голосників пояснюється походженням обох звуків з того ж Indo-Європейського звуку у. Якщо ми згадуємо, що це було загальне значення цих слів.
- Даль запропонував замінити іноземне слово «атомосфера» з російською колоземією або мікололица.
- До XIV ст. в Росії всі непристойні слова назвали «рідкі дієслові».
- У книзі Guinness Records у 1993 році найдовший слово російської мови називається рентгенівська електрокардіографіка, у 2003 році видання - високо вважається.
- У Грамматичний словник російської мови А. А. Залізняк видання 2003 року, найдовший (у літерах) господарський лейкме у формі словника є прикметним приватним підприємством. складається з 25 букв.
- Найдовші дієслова повинні бути ре-ексаміновані, суттєві та інтернаціоновані (всі 24 листи; словоформи є шребдом і 25 літер кожного).
- Найдовші іменники – неправомірні і чуйні (24 літери; форми слово –мі – 26 літер, однак, неправильні практично не використовуються в багатьох.).
- Найдовший анімаційний іменник – одинадцятий-градер і бізнесмен (21 літер, слово форми –імі – 23 літер).
- Найдовший апверб фіксується словником незадоволений (19 літер). Однак слід враховувати, що велика більшість якісних прикметників на --му / - утворилися оголошення в -o / -e, не завжди фіксується словником.
- Найдовший інтер'єр, що входить до складу графічного словника, є фізичним привітанням (15 або 14 літер залежно від стану фена).
- Слово тому найдовший прийменник. складається з 14 літер. Найдовший часток - один лист коротший.
- У Росії так звані недостатньо дієслові. Іноді дієслово не має ніякої форми, і це пов'язано з законами гармонії. Як перемогти. Чи буде він виграти, ви переможете? Чи можу я запустити? Чи можу я виграти? Лікарі-філологи пропонують використання замінних конструкцій «Я переможею» або «Я буду перемагати». З 1-ї особи не вистачає, дієслово «недостатньо».
- Англійська мова використовує мнемонічний «жовто-блакитний автобус» для успішного вивчення важкої фрази «Я люблю тебе».
Читати далі:
10 міфів про російську мову
Слова, які дивують іноземців
20 Words Ви не знаєте про
на www.adme.ru/vdohnovenie-919705/20-slov-o-kotoryh-vy-ne-znali-467605/