15 перевірених способів подолання творчої кризи

Дизайнер і музикант Alex Cornell попросили досвідчених професіоналів - художників, дизайнерів, письменників, композиторів - як вони справляються з втратою натхнення.

Зібрав відповіді на книгу «Агайн Креативний криз». До речі, наші друзі з видавництва Манн, Іванов та Фербер дарують всім читачам подарунок. Веб-сайт Ця книга. Завантажити безкоштовно і насолоджуватися нею.

Павло Мадонна, ілюстратор і карикатурист: «Видалити сліпо. й

- Я починаю подолати творчу кризу, малювати сліпо. Це вправа, яка має безліч сортів, але загальне правило полягає в тому, що ви малюєте об'єкт, дивлячись тільки на нього і не дивлячись на папір. Найкраще це зробити швидко, наприклад, протягом тридцять секунд.

Генія цієї вправи полягає в тому, що ви не можете критикувати себе за креслення сліпо. В той же час, ви будете-nilly швидко, рішучі рухи, і нездатність бачити лінії в момент появи звільняє вас від їх подальшої критики і відновлення. Всі малюнки виглядають сліпо, як безкінечні ескізи, і ще вони мають витончену імперфікацію, що дає їм невибагливу красу.

Камм Роуланд, Creative Director of Digital Kitchen: Пити каву перед сном.

Чому не пити каву прямо перед сном? Це перетворить ментальний джем руху в швидкісний деструктивний конкурс. Звичайно, лежачи в темряві протягом годин і слухаєте в пульсі погані медичні консультації, але сої, сої, я не лікар. Пишіть все, що приходить до вашого розуму. Коли ви перепрочитаєте його вранці, 75% буде незрозумілим, 20% буде смішним, але залишилися 5% буде абсолютно дивним.

Крістіан Хелмс, графічний дизайнер: "Змінити кут."

Одним з кращих способів уникнути творчої застійки є визнання того, що у вас є проблема і дати йому нове значення. Я зазвичай намагаюся шукати проблему перед тим, як ви з іншого кута. Як змінити, якщо продукт не був для людини, але для собак? Як ми говоримо про нього? Що робити, якщо ресторан був в стилі кіно?

р.

Зміна підходу та обговорення різних точок зору може призвести до несподіваного та унікального рішення.

Chaz Russo, графічний дизайнер: Слухати музику.

Я повинен перезапустити свою свідомість. Перш за все я отримую і залишаю. Неважливо, якщо у вас є термін або ні. Я шукаю новий номер, нове місце для того, щоб сидіти. Я перетворю музику, як Ennio Morricone’s In Lounge або Девід Холмс саундтрек Стівена Содерберга. Цей неймовірний музичний дизайн для слуху. Вона завжди керує фарбою нової картини на голові. Не вистачає слів, щоб розповісти мені, що думати про дуже освіження. До цієї точки я, як правило, надихнув достатньо, щоб вирізати ноутбук і ескіз. Ескізи, як правило, призводять до хороших ідей, і хороші ідеї, повертають мене на робоче місце з оновленою свідомістю.

Blake Whitman, віце-президент креативного розвитку Vimeo: Прогулянка.

Я живу в Нью-Йорку, але в серці я людина природи. Так, коли я в творчій кризі, я зазвичай хочу, щоб втекти свої оточення і знайти більш надихне місце, щоб думати або працювати. Самі творчі моменти відбуваються, коли я отримаю в відкритий повітря і може зануритися в споглядання краси природи. Переміщення більш мальовничих місць не так легко, особливо в місті, але зміна ситуації зазвичай легко. Отримайтеся, виходите на прогулянку, після всього, просто подивіться на картину Йосеміту - хто знає, це може допомогти.

Перегляди

Gee Lee, креативний директор Facebook: "Зробіть душ і очищайте."

Що я роблю довге душ. У душу я думаю трохи по-різному. Вода відмиває старі думки і я відчуваю освіження. Потім я роблю очищення. Я не можу сидіти до тих пір, поки немає мес. Якщо це не працює, я піду для велосипедної поїздки і намагаюся не думати про проект. По закінченню поїздки все краще.

Claire Dederer, автор: "Замовити в дорогому готелі".

Це буде тільки працювати, якщо ви трохи обв'язаними. Проживання протягом трьох днів в дорогому готелі. Добре, якщо він знаходиться поруч з аеропортом або іншим тьмяним місцем. Принесіть все, що потрібно згасити себе: цукерки, боурбон, кава, нікотинові патчі. Штани з гумкою. І стека книг, які ви любите, але прочитали принаймні двічі. Після того, як перевірити, дати ключі до рецепції та неправдивості в разі, щоб повернути їх до вас, незалежно від того, як ви попросите. Зараз. Написати десять тисяч слів. Якщо ви відчуваєте себе, що ви перебуваєте в мертвому кінці, просто подумайте про гроші, які ви витрачаєте, сидячи тут, починаючи на стіну.

Алексі Мурдочка, музикант: До чого.

Ось верхній 10:
1,1 км Візьміть годинник з будинку.
2. Дзеркала теж.
3. У Якщо ви живете біля тіла холодної води, копайте в ній.
4. У Не думають про майбутнє.
5 хв Розробити аудиторію як ворога.
6. Жнівень Зупинити харчування на деякий час.
7. Про нас Зробіть фотографії незнайомців у локальному магазині.
8. У Пам'ятайте, що є точно 168 годин на тиждень.
9. Навігація Завантажити творчий додаток на телефон.
10. Якщо нічого іншого допомагає, вимкніть свій індексний палець.

Симфонічний дизайнер: "Знайди свій пляж."

Хто бачив мій блог на Flickr знає, що я їду на пляжі частіше, ніж рятувальники. Це місце, де я відчуваю себе найзручнішим і безкоштовним для образу фантазії. Дуже важливо знайти свій пляж – де б це – і приїхати до нього якомога частіше. Завжди привезти блокнот з вами, навіть якщо у вас немає ніяких думок, щоб писати в ньому прямо зараз – його присутність часто надає приплив нових ідей. Я рідко начеркував для проектів, які я працюю, але хто бачив мій ноутбук знає, що він сповнений doodles, які стають неоціненними, коли я потрапив до мертвого кінця.

eBoy, піксельні художники: «Знайди кризу».

Ось наш ТОП:

Почати роботу на що-небудь. Це може бути загальним нецензурним. Але ви вже зробили щось, і зараз вам буде набагато простіше продовжувати. Прийміть, що ви пройшли. Зачекайте і використовуйте цей час, щоб заповнювати розум, що ви можете використовувати пізніше. Не дуже швидко, будь-який досвід може бути цінним. Візьміть щось старе і трохи змінити або повністю почервоити його. Це може бути або старий малюнок або ваш велосипед. Зміна способу роботи. Наприклад, використовуйте ліву руку. Спробуйте нові програми. Помістіть документ, який ви працюєте на автозавантаження. З'явиться перед вами ранок, як тільки ви перетворите на комп'ютер. Вибачте свої ескізи. Ви можете мотивувати вас. Не бачайте якість, подумайте про залучення. Стоп створення. Чому? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ви завжди можете переключати ролі! Як останній курорт, зануритися стільки, скільки можна. Не намагайтеся відірвати. Можливо, після того, як ви хочете працювати. Насолоджуйтесь депресією.

Томас Дойл, художник: Читати Вікіпедія.

Вікіпедія є невичерпним джерелом випадкових фактів, які допомагають у створенні нових ідей. Коли я починаю читати про щось на Вікіпедії, я ходжу з сторінки на сторінку. В той час як я написав цю статтю, я зумів відкрити випадкову статтю – вона була присвячена Томасу Макнеллу. Звідси я переїхав до статті «Секретні товари», а посилання в ній пояснили, які секретні знання, секрети або конспіраційні теорії. Звісно, така інформація може призвести до чогось нового в роботі.

Марк Джонс, Ілюстратор: «Імейн ви позуєтеся. й

Уявіть, що ви хтось інший. А шеф-кухар ресторану, ескалатор ремонт працівника, пілота, спекотна собака salesman або навіть opossum. Як виглядають вони в світі? Здавалося б, що цей вирок звучить дивним, але мета цієї вправи полягає в тому, щоб допомогти вам подивитися на проблему з нового кута. Якщо для того, щоб вийти з блискучою ідеєю або нестандартним рішенням, вам потрібно стояти на голові і уявіть, що ви є opossum, зробити це. Геніус спить у всіх нас, і нам просто потрібно прокидати.

Тим А, ілюстратор: "Діти пральною машиною".

Поверніть все і зайдіть вимити свій одяг. Коли я сидю і подивіться на пральну машину, мої думки заспокоїлися і приходять на замовлення.

Tom Muller, графічний дизайнер: «Дивий магазин на дивані». й

Я зрозумів, що найкращий спосіб для мене був, щоб покласти речі на стороні і зробити щось абсолютно різними. Наприклад, щоб їздити на велосипеді по сусідству, піти в магазин, читати комікси або навіть дивитися телевізор (після ретельного дослідження я знайшов, що канали, такі як «Магазин на дивані» краще для цієї мети. Ведуться роботи з роутином від роботи, і нехай мої думки пливуть більш вільно.

Керівники Державних, графічних дизайнерів: Їжа гостра їжа.

Ніщо очищає голову (і викликає дорослого чоловіка, щоб стояти) як гостра їжа. По-перше, я рекомендую малювати піт goon (солодкий тайський суп з морепродуктами або куркою), перчисті краби ( легендарна страва Сінгапуру настільки гостра, що навіть ваші пальці, здається, опіки) і рибні голови з куркою (зазвичай варені з овочами, такими як баклажани, і рис подається на бічній страві). Після того, як ви їсти, потіти і платити, будь-які проблеми здаються незначним для вас.

номінальний #image13772160