Лист з Марина Цвєтаєва дітям

Взимку 1937-38, журнал для дітей російських мігрантів попросив відомого поета Марина Цвєтаєва написати нотку в першому випуску. Перше питання ніколи не вийшло, але "Відкрити лист дітям" збереглася.

Він був створений для дітей надії, що батьки прочитали його. Журнал психологій та психологійВеб-сайт Я пропоную вам читати ці лінії, народжені в дуже складних роках. Текст публікується з невеликих скорочень:

- Хороші діти!

Ніколи не відкинути хліб, але ви побачите його на вулиці, під ногами, підібрати його і покласти його на сусідній паркан, для там не тільки пустелі, де люди гинуть без води, але і сливи, де вони гинуть без хліба. Можливо, голодна людина помітить цей хліб, і він буде менше, щоб взяти його з землі.

Не боятися смішних і якщо ви бачите когось в смішному положенні:
1) спробувати вийти з неї; якщо це неможливе - 2) стрибати в неї чоловіка як у воді - два з вас поділяють ступійну ситуацію навпіл для кожного; або гірше - не дивляться смішні в смішні!

Не кажучи вже про те, що кожен робить це: кожен завжди робить погану річ, тому що вони так посилаються. А якщо ви скажете, “Чому не так,” скажеш: “Я той, хто це робить. й

Не звертайтесь до «немодного», але тільки до «нефрижера».

Не турбуйте з батьками, пам'ятайте, що вони були, і ви будете

Я з батьками. Не залишаєте їх батькам.

Не соромтесь відмовлятися від старшого місця на трамваях. Не даруйте!

Не відрізняйтеся від інших в матеріалі. Ви теж, тим самим.

Не тріумфувати над ворогом. Досягнення досить. Після виграшу подовжуйте свою руку.

Не кажучи вже про кохану людину (навіть про улюблену тварину!); інші залишать - їх залишаться.

Фотографія Вікторії Кошик

Зайдіть погляд.:
Лист до решти
Немає одного ковтати вам нічого.
Лист до онука з Umberto Eco

www.adme.ru/tvorchestvo-pisateli/pismo-umberto-eko-svoemu-vnuku-618105/