9 Виняток з дитячих щоденників Письмова під час війни

, Україна

З нагоди 70-ї річниці Великої Вітчизни АІФ випустили унікальну дитячу книгу Війни, в якій вперше в ці роки зібрано 35 щоденників, написаних дітьми в 1941-1945 роках. Половина них були опубліковані вперше. Це оповідання малих жертв Великої трагедії – з задньої, з окупованих територій, з гетто та концентраційних таборів, з бджільництва Ленінграда та Нази Німеччини. Про свою війну милосердя.

Дитяча книга Війни можна прочитати онлайн і безкоштовно. Сьогодні Веб-сайт Він публікує кілька абзаців з неї. Ми впевнені, що такі книги повинні бути відомі.

• ... Щоб розбити ці монстроуси обійми смертного голоду, щоб вийти з вічного страху для життя, щоб почати нове мирне життя десь в невеликому селищі серед природи, забути страждань досвідченими. Це мій сон сьогодні.
  • ... Я не можу жити, як це. Вішалка. страшний голод. Мама біля Іри. Я не можу взяти їх від них. Я не можу, тому що я знаю, що навіть хлібопекарня тепер... Сьогодні, повертаючись з хлібобулочних виробів, я відійшов, взяв додаткову унцію хліба з моєї мами і Ірою на 25 грамах, а також відокремлено ate ... Я впадаю в абіс, що називається промісучість, повний недолік совості. Це сором'язливий погляд на Ira ... Про нас Харчування

• ... Ми даємо другу коту без знежирення, вміст їсти поживний. Тоді прийшли особливо голодні дні. Немає нічого в магазинах, є майже нічого в домашніх умовах. Ці коти, ймовірно, не тільки ми ставимо. Ви не знайдете один на вулиці прямо зараз, не навіть найсвіжіші і найсвіжіші. . й

• Війна вибрала вісім (в тому числі мене) і заявляли, що ми будемо траурною командою. До того часу було велике мез, мертві кладуть кілька днів в бараках. Тепер необхідно відразу смужити відмерлих, витягувати золоті зуби, чотири виконувати і покласти на дверцята брусків. . й

• Що може стати людина. Мені здається, що я тепер тільки російська свиня за номером 25795. У мене є OST на грудях, робочий номер на моєму капці, і мій власний номер в кишені, хоча вони роблять мене носити його навколо шиї. Всі номери й

• 23-й Єврейська інтелігенція була підведена до Гестапо, і всі вони були заарештовані. Тепер частина випущена, частина пострілу... Близько п'яти тисяч людей знімалися вчора.
  • Сьогодні я не можу зрозуміти свої почуття. Це дуже важко, розмазування. Для людей, які виглядають в ній з байдужістю або глобуванням. Яка різниця? вона була гарною дівчиною і висівкою. Вона була стояча, з головою займалася високою. Тексти пісень, а це означає: Я впевнений, що вона не кладе голову вниз, коли вона гине. Ф., знаю, що я пам'ятаю вас, і я ніколи не забуду тебе, і я буду помсти деякий день!

• ... Я думав, що в пожежі, сльози, безкінечні жири і холод, ніколи не буде бажання писати щоденник знову. Що відбулося сьогодні, що зробив мене... Дад, як завжди вранці, готувався піти, щоб зробити вогонь, щоб зробити смоліну кашу ... відчинив кришку траншеї і збив його сусід: "Шура, з'ясуйте, ви живий ..." - і на цьому незбереже слово його життя закінчився. На кроках траншеї з'явився постріл, але досить натисніть, і папа почала повільно оселитися. . й

• «Нехай живе сонце, нехай темрява приховує». Довгий живе моя країна, довго живе свобода, не більше німців. Шановні герої, безкоштовний Пушкін.

діти1941-1945.aif.ru