Важлива логіка і зміст життя

У середині 20-х років молодий єврей прийшов до видатного Нью-Йоркського раббі і сказав він хотів вивчити Талмуд.
до Ви знаєте Арамаїку? запитують раббі.
- Ноп.
- І іврит?
- Ноп.
- Ви навчите Тори як дитину?
- Ні, Рабин. Але не хвилюйтеся. Закінчила кафедру філософії Berkeley і просто завершила дисертацію на логічній філософії Socrates. Тепер, щоб заповнити порожні плями в моїх знаннях, я хочу навчити Talmud трохи.
- Ви не готові навчити Талмуд, сказав раббі. Це найглибша книга, написана людьми. Але якщо ви наполягають, я даю вам логічний тест: якщо ви робите, я навчаюся з вами.
Молода людина погодилася, а рабин продовжував.
- Два людей, що надходять на димохід. Один виходить з чистого обличчя, інший з брудним обличчям. Який з них збирається мити?
Молодий філософ мав очі на голову.
- Це логічний тест?
rabbi nodded.
до Звичайно, він має брудний обличчя!
- Вронг. Подумайте логічно: хтось з брудним обличчям буде виглядати на когось, хто має чистий обличчя і вирішить, що його обличчя також чистий. І той, хто має чистий обличчя, буде дивитися на той, хто має брудну обличчя, вирішив, що він також брудний, і піти мити.
до Це розумно! Господиня. Приїжджайте, Рабин дайте мені інший тест!
- Все правильно, молодий чоловік. Два людей, що надходять на димохід. Один виходить з чистого обличчя, інший з брудним обличчям. Який з них збирається мити?
до Але ми вже знайшли - один з чистим обличчям!
- Вронг. І підуть мити. Подумайте логічно: Хтось з чистим обличчям буде виглядати на когось з брудним обличчям і думають, що їх обличчя брудно теж. І той, хто має брудний обличчя, побачить, що інший пішов, щоб мити, усвідомить, що його обличчя брудно, і також піде мити.
- Я не думаю про це! Я зробив логічну помилку! Реббе, дати мені інший тест!
- Гаразд. Два людей, що надходять на димохід. Один виходить з чистого обличчя, інший з брудним обличчям. Який з них збирається мити?
- Ну... І підуть мити.
- Вронг. Ні з них буде мити. Подумайте логічно: хтось з брудним обличчям буде виглядати на когось з чистим обличчям і не буде мити. І той, хто має чистий обличчя, побачить, що той, хто має брудний обличчя, не йде мити, розуміє, що його обличчя чистий, і не буде мити.
Молодий чоловік був відчайдушний.
- Поведи мене, я можу навчити Талмуд! Просимо щось інше!
- Гаразд. Два люди йдуть вниз димо...
- О, мій Бог! Ні з них збираються мити!
- Вронг. Ви зараз переконані, що знання логіки Socrates недостатньо навчити Talmud? Покажіть мені, як це може бути те, що два люди ходять з тієї ж труби і один з них отримує його обличчя брудним і інший не? Не знаєте? Все, що не є сенсом, і якщо ви витрачаєте своє життя відповіді на безглузді питання, всі ваші відповіді будуть безглуздими!

arocenablow.blogspot.ru 2010/12/steve-mccurry-photografia.html