8 простих правил зв'язку при порушенні

Маніпулятори скидають нас почуттям провини, шантажу, загрози, плащів. Ми дотримуємося своїх побажань або наказів про відставку себе, як якщо не буде. Такі ігри іноді останні роки, отруювання життя.

Щоб захистити їх, Веб-сайт А Психології викладають кілька правил безпеки, розроблених експертом з комунікаційної стратегії Preston Nee.

Пам'ятайте, що ваші недоторканні права
  • Ви маєте право поважати інших людей.
  • Ви маєте право висловити свої почуття, думки та побажання.
  • Ви маєте право встановлювати свої пріоритети.
  • Ви маєте право сказати, що не відчуєте винності.
  • Ви маєте право отримати те, що ви платите.
  • Ви маєте право висловити свої види, які відрізняються від інших.
  • Ви маєте право захистити себе від фізичних, моральних та емоційних загроз.
  • Ви маєте право побудувати своє життя відповідно до вашого розуміння щастя.
Це межі вашого особистого простору. Звичайно, маніпулятори, які грубо порушують наші кордони, не поважають або визнають ці права. Ми не несемо відповідальності за наше життя.

У зв'язку маніпулятор постійно змінюється маски: з однією особою він врівноважений, з іншого - неофіційно грубо, в одній ситуації абсолютно безповоротно, в іншому - надзвичайно агресивний. Якщо ви помітили, що хтось має такі екстремальні дії, не зберігайте безпечну відстань від тієї особи і не намагайтеся контактувати з ними необов'язково.

Найчастіше причини цієї поведінки є складними і вкорінені глибоко в дитячому досвіді. Виправлення, переосвітлення або повторення маніпулятора не ваша робота.

Завдання маніпулятора полягає в тому, щоб грати на ваші слабкості. Не дивно, якщо поруч з ним ви починаєте відчувати нижчість і навіть не відмовляєтеся від своїх вимог. Відстежуйте ці почуття і пам'ятайте, що не проблема. Ви маніпулюєте, щоб ви відчували себе не достатньо, і тому готові подати до волі інших і відмовитися від ваших прав. Розглянемо ваші стосунки з маніпулятором, відповідаючи ці питання:

• Чи поважає він?
  • Як виправдано їх очікування та вимоги?
  • Як збалансований наш зв'язок, або це тільки один з нас інвестує в це і інші переваги?
  • Чи є ці зв’язки, які перешкоджають мені лікуванню?
Відповіді на ці питання допоможуть зрозуміти, чи є проблема в собі або в іншій особі.

Маніпулятори завжди перекручують вас з запитами або пропозиціями, змушуючи вас забути про себе і переключатися до своїх потреб. Зцілення наступного необґрунтованого виклику, адресованого вам, зміщення фокусу уваги від власної особи до маніпулятора. Задайте йому кілька тестових питань, і це буде зрозуміло, чи має він самокритик:

• «Ви думаєте, що це розумний запит? й
  • "Я думаю, що я маю на увазі?"
  • «Чому я маю на увазі це? й
  • Ви запитуєте мене, або ви сказали мені? ?
  • «Що я буду в кінці?
  • “Чи ви дійсно очікуєте мене до... (формуйте його запит/запити)? й
За допомогою цих питань ви кладемо дзеркала перед ним, а маніпулятор може бачити в «відступі» справжнє значення його запиту. Він, ймовірно, повернеться і поверне його позов.

Але є безнадійні персонажі, які навіть не слухають вас і продовжать наполягати самостійно. У цьому випадку використовуйте наступні поради.

Ще одна улюблена техніка маніпуляторів полягає в тому, щоб отримати безпосередню відповідь або дію від вас. У трудомісткій ситуації легше керувати вами і досягти поставлених цілей (у термінології продажу це називається «закрити угоду»).

Якщо ви відчуваєте, що ви під тиском, не поспішайте приймати рішення. Використовуйте часовий фактор, щоб ваша перевага, відстаньте себе від спроб, щоб покласти тиск на вас. «Я думаю про це». Дуже потужні слова! Зробіть паузу для оцінки плюсів і мінусів, і розгляньте, чи хочете ви продовжити обговорення, або будь то краще сказати взагалі.

Вчимося сказати ні. Скажіть «не» дуже важлива частина мистецтва спілкування. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.

Пам'ятайте, що у вас є право на встановлення власних пріоритетів, право сказати, що не відчуває себе винним, і право вибрати свій шлях до щастя.

У відповідь на ріжучий вторгнення в особистий простір і небажання почути вашу «не», - розповідає маніпулятор про наслідки його дій.
Уміння прогнозувати і переконливо формувати можливі наслідки є одним з найпотужніших інструментів, щоб взяти маніпулятор з гри. Це кладе його при втраті і змушує його змінити своє ставлення до вас.

Іноді маніпулятори досягають точки прямого злягання, намагаючись залягати жертву або завдати шкоди її. Найголовніше пам'ятати тут, що такі люди клоняться тим, хто вважає слабкими. До тих пір, як ви пасивні і переконливі, ви є потенційною жертвою. Багато хто з цих людей є одночасно. І як тільки за призначенням жертва починає показувати твердість і захищати свої права, маніпулятор часто відступає. Це правило працює в будь-якій спільноті: в школі, в сім'ї, на роботі.

Дослідження показують, що багато зловживачів є жертвами насильства. Ця обставина, звичайно, не в будь-якому випадку, викличе їх поведінку, але важливо пам'ятати її для того, щоб охолодити їх атаки.

Фотозвіт: Оріон Фотографії

Просто один доказ, чому ви повинні слухати себе.

Саме тому ви не повинні поділитися тарифами.

www.adme.ru/svoboda-psihologiya/vot-pochemu-ne-stoit-delitsya-svoimi-planami-1016010/