р.
За даними китайського інформаційного порталу China.org.cn, китайські програмні компанії рекрутують спеціальні дівчата для затримання та підвищення моральності своїх програмістів, які діють як офісні люстри. Вони повинні заважати працівників і створити «холодну атмосферу», відповідно до повідомлення.
HR-менеджер одного з компаній, які практикують цей спосіб вдосконалення корпоративної культури, стверджує, що їх компанія переважно використовує чоловічих програмістів, які дуже погано соціалізовані і не спілкувалися один з одним. У офісі з’явилися три життєрадісні дівчата, ефективність та мотивація працівників.
У зв'язку з повідомленнями та фотографіями, дівчата затримують програмістів на робочому місці, спілкуючись з ними, служать супутниками в іграх (наприклад, в пінг-понг), і навіть візьмуть замовлення на доставку їжі з канятнадцяти компанії на робоче місце.
Коментарі до публікації на Facebook варіюватися. Деякі звинуватили такі компанії блатетичних сексізмів і запропонували, чи запропонують компаніям, які переважно жінки, наймають чоловіків, які заважають їх. Деякі пропонують більше жінок програмістів. Інші пояснюють, що в Китаї, через історично сформовану традицію, чоловіки близько 20% більше жінок – крім того, є менше жінок серед програмістів, ніж чоловіків.
Деякі коментатори не відмовляться від роботи в такій атмосфері. А ти? Ви любите такі дівчата в офісі? Я дівчина. Я не працюю в офісі. Я чудово соціалізований і так голосував 1440 осіб. 293 р. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,
Джерело: geektimes.ru/post/262358/