Як намалювати комікси: інтерв'ю з художником

Багато популярних фільмів сьогодні почали з неприпустимого друку сторінок - не з романами, але з комами. Щоб захопити найбільш важливі моменти наратив, не турбуючи свою когеренцію, необхідний кваліфікований ілюстратор. Як ви відчуваєте себе на чистій сторінці кожного дня?

Щоб отримати кращий погляд на роботу звичайного ілюстратора, ми говорили з Matt Haley, професійним комікс-книг художника в DC, Marvel та багатьох інших компаніях більше двадцяти років. Про те, як він запакував своє життя в пікап вантажівку, щоб отримати шанс потрапити в комікси.

Повідомляємо про себе і свій досвід.

Я, Мат Халі, був професійним коміксером з 1991 року. Я в даний час пише Wonder Woman '77 для DC Comics Digital. Поціновувачі комічних книг, ймовірно, знають свою роботу для Супермена постійного струму повертається, краще в Еллсворт: Супердівчина і Batgirl, і багато інших, а також Ghost для Dark Horse Comics і The Order for Marvel. За останні кілька років я також був відповідальний за мистецтво численних медіа-проектів за допомогою комічної книги «Стан Лі», таких як Хто хоче стати супергеройом і Comic-Con, Episode Four: Fan Hope by Morgan Spurlock. Я також директор популярного відео «Чорна зірка Warrior».

Що ви вибрали свою кар’єру?

Я ніколи не сумнівав, що я виріс на Бетмені, Ніл Адамс і Шад, Changing Man Steve Ditko, а у віці чотири розповіли мої батьки, які я збираюся бути комічним художником книг. Я собі, можна сказати, приношено себе до цієї роботи: Я заблокував себе в кімнаті і змащував весь день, кожен день, часто за рахунок домашньої роботи.

Як ви шукали роботу? Яку освіту і досвід потрібно?

У 1990 році я був у коледжі Нью-Мексико, і я прочитав питання керівництва комічної книги, який був про Comic Con фестиваль, який літо в Сан-Дієго. Серед інших речей, зауважив, що в рамках фестивалю редактори різних компаній навчать портфоліо надихаючих коміксів. Після навчання про це, мій одномісник Tom Simmons і я вирішив спробувати наші удачі і намалювати деякі зразки.

Моя причина була те, що 1989 Батман фільм все ще спалахував над місцем, тому кожен буде малювати його. Так я повинен вибрати більш оригінальну тему. І я вибрав Star Trek: The Next Generation. Я був жахливим контуристом, і Томми взяв на роботу і майстерно зробив його, і я зробив фактичні малюнки.

Ми звернулися до Сан-Дієго. Ми не встигли залишатися і ніде йти назад. У нас немає! На фестивалі ми отримали хороші відгуки і зробили другий набір зразків, які виходили, щоб стати моїм першим великим малюнком роботи, Star Trek: The Next Generation. Рік видання No 2 для постійного струму. 54 сторінки - Я був одночасно гострим і жахливим.

Вам потрібні будь-які ліцензії або сертифікати?

Просто хороший портфоліо. Якщо ви дійсно знаєте, як правильно малювати і без втоми. Хороший редактор може визначити професійну роботу, навіть якщо художній стиль є незвичайним, і непристойним і лаконічним є ключовий фактор в будь-якій роботі.

Як налаштувати роботу? Що ви витрачаєте більшу частину часу?

Головне не відволікатися. Малювання (і, останнім часом, написання для мене) є надзвичайно трудомісткою роботою, і я повинен відрізати себе від світу до концентрату. Я нещодавно відключив комп'ютер з Інтернету і мій продуктивність подвійний. Більшість часу я витрачаю малюнок, слухаю дуже гучну музику з навушниками. Іноді я по електронній пошті мій редактор і деякі клієнти, але в основному просто фарба до тих пір, поки це час, щоб зробити йогу.

Що таке поняття про вашу роботу?

О, багато речей, таких як "Дов, ви працюєте з дому, що повинні бути настільки великим," або "Ви працюєте з Станом Лі, ви повинні бути відомими." Я завжди був вільним художником, тому я дійсно не знаю, що працює офіс.

На жаль, це досить далеко від правди. Але я не буду торгувати свою роботу на будь-який момент. Митці дуже щасливі - вони мають свободу прокидати щоденно вранці. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Скільки годин на день ви зазвичай працюєте?

Я використовую для роботи щодня до тих пір, поки я буквально впав ноги, але як я старію, я намагаюся працювати менше. Тепер я працюю близько дванадцять годин на добу, але малюнок не займає все це. Часті питання про те, що я проживаю в різних проектах, наприклад, в кулінарії. Я працюю 6 днів на тиждень і спробувати взяти один день. Щодня йога допомагає мені підтримувати здоровий розум і сильну спину.

Що робить вашу роботу простіше?

Перемикач на "цифровий". Я почав працювати в Photoshop і Illustrator назад в 1999 році, але я намагаюся тримати руки на традиційних художніх матеріалах. І навчання в бізнес-менеджменті допомогли мені дізнатися, як правильно визначити час, який потрібно створити одну роботу, тому я ніколи не розірвав терміни.

Що таке найгірше для вас і як ви з ним боротися?

Відсутність регулярної заробітної плати. Багато художників намагаються мати кілька джерел доходу – продаж футболок і ескізів, прийом власних комісій і т.д. Але я не роблю це. Важко вдихати бажання харчуватися під час роботи. Я намагаюся їсти горіхи, сушені фрукти і чай, але іноді я можу дозволити собі ріттер Sport шоколад.

Як намалювати комікси: інтерв'ю з художником Р

Яка найбільш приємна частина роботи?

Малювання. Безперервні години творчості. Дивіться цікавий фільм під час роботи. Шукайте на готовій сторінці і зробіть те, що ви досягали самої точки.

Ви маєте будь-які консультації для людей, які цікавляться послугами?

Так, вони можуть відвідати мій сайт і надіслати мені повідомлення через контактну форму. Я працюю досить довго, тому я зазвичай дізнався, що клієнт хоче під час першої консультації. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Правда, що ми є звичайними людьми, які можуть фарбувати. Я хотів би додати, що більшість людей не мають найменшої ідеї, як створюються наші роботи, і не розуміючи, що це те, як ми робимо життя. Люди часто просять зробити щось безкоштовно, з фразами, такими як «Ви любите малювати,» або «Ви можете це зробити у вихідні дні, право?» Я, як правило, рекомендую юриста або сантехніка працювати безкоштовно.

Скільки я можу заробити?

Немає стандартних. У мене є ставки, які я встановив на основі мого досвіду і мого переліку попередніх клієнтів, але немає початкової заробітної плати за se. Митець, що працює для Marvel і DC, може заробити $100-$ 200 або більше для сторінки олівцем і близько $ 75-150 для сторінки чорнила. Малі видавці зазвичай оплачують близько половини суми.

Це лише загальна кількість. Якщо ви можете намалювати одну або дві сторінки в день, ви можете зробити $40,000 до $50,000 в рік. Багато артистів мають дружини, які можуть підтримувати свої зусилля, але, ймовірно, досить важко підтримувати сім'ю тільки в одному мистецтві. Я не маю дітей, тому це трохи простіше.

Як ми можемо рухатися вперед в цій області?

О, це важливе питання, це не так? Але ніхто не знає відповідь. Особливо в області комів. На межі редактора, який наймає вас, відділ маркетингу, який продає свою роботу, суспільство (повно) люблячі та купуючи ці роботи. Багато сучасних митців входили в бізнес одночасно, як і мене, і скористалися від спекулятивного ринку коміксів, перш ніж він згорнувся, таким чином, набравши промінанс.

Найголовніше про навчання, щоб малювати коміки, це чудовий тренінг для майже всіх мистецьких дисциплін. І зростання кар'єри може значно залежати від удачі. Я думаю, що головне не давати і не давати.

Яка вартість ваших клієнтів або недооцінка?

Клієнти, як правило, переоцінюють свої власні художні знання та недооцінюють художника. Мистецтво дійсно не дуже цінується в нашій культурі, на відміну від того, кажуть, професійні види спорту. Кожен вважає, що вони можуть малювати і писати досить добре. Визначте різницю між роботами професійного і аматорського, люди без художнього смаку можуть бути складними. Але це, на жаль, є універсальною проблемою всіх ілюстраторів, дизайнерів і художників. Вона не має вибору, але терпіння на вашій частині.

Яку пораду ви подаруєте тим, хто бажає приєднатися до своєї професії?

Вважаю, що ви можете пожертвувати багато, щоб стати художником з високим рівнем коміксу. Не для всіх. Я консультую потенційних митців, щоб розпочати свій комікс онлайн і спробувати отримати аудиторію. Багато художників думають, що вони можуть приїхати і почати малювати Spider-Man відразу. Але це не так. Це область страшного конкурсу, в якому об’єктивно сильніший не завжди перемагає. Відправте свою роботу до менших видавців, працюючи з ними, і подивіться, чи помітили більше компаній. Як тривіал, як це звучить, ніколи не дасть.

Веб-камера