Зробки підсвідомості: ми знаємо багато, не розуміючи його

Ми думаємо, що ми контролюємо, коли наш мозок вирішує головоломки або читаємо слова, говорить Том Персоналорд. Тим не менш, новий експеримент показує, як глибоко цей процес відбувається в нашому підсвідомому.

Що ми знаємо, як ми думаємо, є загальним непорозумінням. На даний момент я рухаюся по всьому світу, ходьба і розмова, думки перевели мене.

«Що відбувається на обід» А я думаю, "Я дивую, чому вона зробила." І я намагаюся його розібратися.

На жаль, цей досвід шахти є повним обліковим записом діяльності мого розуму є природним, але цілком неправильним.

Визначено, що всі психологи погоджуються на: підсвідомість. Це чудова робота в процесі мислення. Якщо я запитую себе, що столиця Франції називається, відповідь просто приходить до думки: Париж. Якщо я вирішив перемістити пальці, вони починають рухатися назад і вперед в складному шаблоні, який я не свідомо підготувати, але який мій підсвідомий дав мені використовувати.

Що таке підсвідомий розум і що вимагає свідомого мислення. Або, використовувати назву відомого статті на тему, предмет дебатів є питання: Чи є підсвідомий розум смарт або stupid?

Одна з популярних ідей про це полягає в тому, що підсвідомий розум може підготувати прості дії, доставити основні факти, розпізнати предмети і виконувати прості рухи. Але комплексне визнання, яке включає планування, логічне мислення і поєднання ідей, вимагає свідомої думки.

Недавній експеримент, проведений командою з Ізраїлю, може спростити цю позицію. Ран Хассін і його колеги використовували незвичайну візуальну хитрість, яка називається «перервним пригніченням флаєрів» для розміщення інформації в мозку суб'єктів без їх реалізації. Дуже просто.

Техніка працює на одній функції нашого мозку. Ми маємо два очі, і наші мозок, як правило, намагаються об'єднати два зображення в одну картину, єдиний вид світу.

У експерименті використовуються спеціальні окуляри, які транслюють їх зображення для кожного ока предметів. Наприклад, одне око суб'єкта бачить стрімку зміну світлих яскравих квадратів, які відволікають його так багато, що коли дійсно важлива інформація транслюється до нього в другому оці, предмет не відразу знає про це.

Насправді це займає кілька секунд, щоб стати відомою про запропоновану інформацію (але якщо ви закрити одне око, щоб не бачити кольорові квадрати, ви можете відразу побачити пригнічену інформацію).

Суть експерименту Хассіна до "фед" підсвідомих простих арифметичних завдань. «9 – 3 – 4 = ?» і супроводжували повну видиму презентацію цільового числа, що суб’єкти повинні сказати якомога швидше.

Цільовий номер може бути або правильна відповідь на арифметичне завдання (на прикладі номер 2) або неправильне число (наприклад, номер 1).

Результат був дивним.

Підприємці були набагато швидше, щоб вимовляти цільовий номер, якщо це було правильною відповідь. Це показує, що проблема була оброблена і вирішена розумом, хоча вони не усвідомлювали її, і що вони готові назвати правильну відповідь швидше, ніж неправильно.

Цей результат показує, що можливості підсвідомості набагато ширше, ніж раніше продумані. На відміну від інших випробувань сублімальної обробки, цей тест не є автоматичним реагуванням на запропонований стимул, оскільки потрібно суб'єктів точно реагувати на правила арифметизму. Дослідницька звітність свідчить про те, що метод використовується "будь-яка гра-обмінник у дослідженні підсвідомих" і що "свідомі процеси можуть також виконувати всі основні функції, які виконуються свідомими процесами".

Це дуже серйозні претензії, і вони визнати, що є ще багато роботи, щоб зробити, як ми починаємо досліджувати потужність і можливості нашого підсвідомого розуму. Як і айсберг, багато роботи нашого розуму залишаються прихованими від очей спостерігача. Експерименти, як це дає уявлення про те, що лежить під поверхнею.

по www.bbc.com/future/story/20150217-how-smart-is-your-subconscious