5 Реальний Brain Wonders Опишіть в Alice в Wonderland

У популярних казках Льюїса Каррола є приховані правди про людський мозок, який в цей день надихає неврологів. Девід Робсон також вирішив стрибати в отвір кролика.

Льюїс Каррол був дивно зарезервований про свій шедевр.

Довгий до того, як у нас була технологія малювати чудеса нашого мозку, Каррол вже окреслив контури цієї країни з його гумористично продуманими експериментами.Героїн знаходиться лише за годину в темряві, зустрічає різні птахи, тварини та ін. Все просто мрія, але я не хочу, щоб вона була виявлена до кінця, він писав в гумористичному журналі Punch.

Зараз модна казка Каррола утворилася на основі багатьох фільмів, картин і навіть балетів.

Але що мало хто знає, що книга відображає способи, в яких мозок формує ідею реальності. Пам'ять, мова і свідомість... Довгий до того, як у нас була технологія малювати чудеса нашого мозку, Каррол вже намітив контури цієї країни з гумористично продуманими експериментами.

Кожен може дізнатися щось нове про себе з Аліси в Wonderland, але вам потрібно знати, куди шукати.

«Окай, я її їсть», - сказала Аліса, «і якщо вона дає мені рости, я можу досягти ключа; якщо це робить мене меншим, я можу красти під дверима; один спосіб або інший, я буду в саду і я не подбаю що відбувається! й
У своїй першій пригоді Аліса знаходить пляшку, яка говорить «Drink Me» на етикетці, яка знижує її до 10 дюймів. Ефект чарівного торта є протилежним - він став настільки великим, що його голова вдарив стелі. Ці сцени найбільш пам'ятні, як у книзі, так і в наступних адаптаціях Дісней. Ці сцени також привертають увагу вчених.

У 1995 році психіатр імені Івана Тодда відкрив, що деякі його пацієнти повідомляють про подібне почуття, «відкрите як телескоп».

Недолік, відомий як Аліса в чудесному синдромі, найбільш поширений у дітей.

«Я чув, що діти кажуть речі, здавалося б, і навіть якщо їх мама була на іншому боці кімнати, вони думали, що вона була там», – каже Грант Лев, невролог Університету Пенсільванії в Філадельфії, який навчився феномену.

У випадку виявлення щоденників карролака, що постраждали від мігренів, які можуть викликати цей синдром. А деякі люди думають, що він був натхненний власним досвідом, коли він написав книгу. Лева вважає, що синдром може бути пов'язаний з аномальною діяльністю паріталових лобів мозку, які відповідають за просторове сприйняття і для почуття відстані і перспективи.

Але незважаючи на те, що всі ці ілюзії, як правило, нешкідливі.

«Сучасні ілюзії безпечні, і ми просто отримуємо гарантію того, що наш пацієнт не божевільний, адже інші люди відчувають подібні речі», – каже Лев.

Сьогодні нейронауковці намагаються викликати подібні ілюзії у здорових людей. Це, вони кажуть, що ми можемо зробити наше почуття того, що відбувається зараз.

Помилки і чеширська кішка не змогли помилитися в цей час: вона була свині, не менше, і вона відчувала її досить скорочена, щоб тримати її.
У Чудоленді багато персонажів найбільш дивного роду, є гротескні ковдри з її кричущою дитиною. Як тільки Аліса забирає його в руках, ніс малюка переходить вгору, очі переходять в ніс, а потім він починає захоплювати. І перед Алісом знала те, що збиралася, малюк нарешті перетворився в свиню.

Ельза в книзі, Аліса грає крокет, використовуючи фламінго як палицю, і відповідає посміханню Cheshire Cat, посмішка якого залишається навіть після того, як кішка сама зникне.

У сні часто є предмети, які перетворюються на інші предмети, і цей процес не більше, ніж мрія нашого розуму, які дуже точно відображаються в пригодах Аліси.

Нейрологи вважають, що явища, перераховані вище, є спробами сплячого мозку, щоб об'єднати спогади.

Щоб зробити спогади міцніше, мозок будує зв’язки між різними подіями і створює великі історії нашого життя. Так спогади про свиню, наприклад, можуть пересуватися з спогадами про дитину, а потім все це об'єднує в одну надреальну дію на фон фантастичного пейзажу.

до

Humpty Dumpty і Jabberwock--- Моя назва - Аліса, але...
до «Чому це означає?
- Чи має на увазі ім'я щось? запитав Аліса.
- Звичайно, - сказав Humpty-Dumpty, шліфування, "ім'я підписує свою форму, а також, що ця форма добре і красива. І з ім'ям, як ваше, ви можете прийти практично будь-яку форму.
У пригодах Аліси в Шукаю Скло, ці дослідження продовжуються, в тому числі кілька гумористичних атак на природу мови.

Починається в першій главі, коли Аліса читає вірш під назвою «Бармаглот». "Варкінг." Флімські ковдри / проколів зверху ..." - це як починається цей вірш.

"Це дуже красиво, - говорить Аліса, оздоблювальні читання, "але це досить важко зрозуміти!" А Аліса отримує в точку: поема злегка підбиває наше почуття граматичної правильності, хоча слова в ній просто нещільно.

Нейронауковці, які вивчають механіку мови, сьогодні регулярно використовують так звані «Жабвортні вироки» в мозку, щоб показати, що в основному різні області мозку відповідають за зміст обробки та граматику.

Тоді Аліса познайомиться з нещастям, а розмова досліджує характер самих слів.

Побачити два слова, що Humpty-Dumpty говорить, що його "повний вигляд" краще, ніж серія інших випадкових звуків?

Це найдавніше філософське питання, яке виникало в часи Плато. По-перше, експерти вважали, що це неможливе: після того, як всі слова повністю довільні, і в звуках не можна «вродити» сенс. Сьогодні, проте, здається, Humpty Dumpty був правий.

Візьміть слова «кікікі» і «буба». Якщо люди просять об'єднати ці слова з об'єктами, більшість людей обирають «кікікікі» для гострих об'єктів, а «бубубубу» для об'єктів круглого типу. Ця «знайомча символіка» - популярна область досліджень сьогодні, хоча її причина незнімна. Є одна теорія, яка стверджує, що вищезгадані асоціації виникають через форму, що губи утворюються в часі ці слова.

У будь-якому випадку, це означає, що іноді можна вгадати значення іноземних слів з високою ймовірністю. І це також може впливати на прізви, які дають людям прізвики, як Humpty Dumpty, щоб відобразити їх зовнішній вигляд.

Біла королева і ментальні подорожі Це неімпортна пам'ять, вона працює тільки в зворотному напрямку, Королева сказала.
до Що ви пам'ятаєте краще? запитав Аліса.
до Що сталося через два тижні, Королева відповіла випадково.
Пізніше під час своєї подорожі Аліса мала довгі розмови з білою королева. Королева є найбільш таємничим творінням Каррола, що вимагає дивного подарунка прощі. А її коментарі на пам'ять стала пророком.

Навколо середньовіччя, нейронауковці почали розуміти, що пам'ять не дуже про минуле. Його мета полягає в тому, щоб допомогти нам діяти відповідно до майбутнього, говорить Елеонор Магін університету коледж Лондон, який часто використовує Білий королева, щоб ілюструвати її ідею: «Ви повинні проектувати себе в майбутньому, щоб визначитися з найкращим курсом дій. й

Навколо середньовіччя, нейронауковці почали розуміти, що пам'ять не дуже про минуле. Його мета - допомогти нам діяти відповідно до майбутнього.Для того, щоб зробити це, щоб уявити майбутнє, поділяючи наші спогади, а потім встановити їх так, щоб один новий сценарій вийшов.

Таким чином, пам'ять та визнання використовують ті ж «часові подорожі» до тих же мозкових регіонів. Мауре, наприклад, навчає людей з пошкодженим тапокам. Таке пошкодження означає, що люди не можуть пам'ятати їх минуле, але вона також виявила, що такі люди дуже короткозорі.

"Ми попросили їх уявити, що вони зустрілися з другом наступного дня, і вони просто не могли це зробити", - сказала вона. Що ж сталося, коли вони запрошували уяву майбутнього візиту до узбережжя: «Таким відомо, що було б пісок і море, але перед їх психічними джгутами узбережжя просто не з'являються. й

Іншими словами, ці люди, на відміну від білої королеви, назавжди застрягають в подарунок.

р.

Чи можна задуматися про неможливі речі? Не можна вірити неможливі речі.
- Я скажу, що ви просто мала практика, Королева сказала. Коли я був ваш вік, я використовував це протягом півгодини в день. І іноді перед сніданком я вірив шість неможливих речей.
Продовжуючи її розвідку людської уяви, Королева виховала віртуи мислення про неможливості.

Ми говорили про Альісон Гопнік університету Каліфорнія, який читає Аліса, коли вона була три роки і зараз намагається зрозуміти, як працює наша уява.

Вона виявила, наприклад, що діти, які грають і схильні до «відника в неможливому» розвитку відмінних пізнавальних можливостей.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Зробіть мозок більш гнучким і швидкимВони краще розуміють гіпотетичні припущення, і вони, безумовно, мають схильність до розвитку більш сучасного «теорія розуму», що дає їм глибоке розуміння інших людей мотивів і намірів.

«Для того, що вони роблять, перш ніж грати в гру, по суті, щоб переохотитити і принести цю гіпотезу до логічного висновку. Цікавим є те, що Каррол зробив щось схоже, і ви можете побачити в ньому таку ж можливість взяти деякі передумови і принести його до божевільного висновку.

пригоди Аліси повні з усіма сортами сюрреаційних зустрічей. Травіс Проукс Університету Тільбурга в Нідерландах досліджував шлях надреальної та абсурдної літератури, такі як Карролл, впливає на наші думки.

Він знайшов, що якщо оповідань в дивному, абсурдному світі не живуть до наших очікувань, вони роблять наші мозок більш гнучкими і швидше. Наша креативність зростає і ми приймаємо нові ідеї швидше.

Таким чином, якщо вам потрібно щось для того, щоб зрозуміти вашу думку, краще рішення для цього може бути вечір з Алісом.

"Я не маю сумнівів, що це стимулює психічні стани, які підвищують пізнавальні здібності, і вони змушують нас зробити нові з'єднання", - говорить Проукс.

Alison Gopnik коментує, що деякі галуциногени також можуть допомогти вам досягти реальності вільної асоціації, але читання, безумовно, є безпечним способом повернути час і подивитися на світ з іншого кута.

Як Каррол пише, «Так багато дивних речей відбувалися пізно, що Аліса почала думати, що дуже мало речей були дійсно неможливі. й

Його читачі, звичайно, будуть згодні.

через www.bbc.com/future/story/20150225-secrets-of-alice-in-wonderland