Песимізм і оптимізм успадкують

Чому деякі люди завжди говорять про скло, коли інші кажуть, що це половина повного? Зламаний дах, перший в жахівці думають, що вони падають, добре, і інші раді, що вони літають. Всі діляться на оптимісти і песимісти. І вчені, нарешті, визнали характер цих фундаментальних відмінностей.

Виявляється, що все про рівні біологічно активних речовин - так звані нейропептиди Я. Більшість цих молекул синтезуються в мозку, більш оптимістично людина виглядає в світі. У той же час люди з зниженими синтетизами цього нейропептиду часто мають труднощі у вирішенні стресових ситуацій. Цей висновок був зроблений Американськими експертами та Університетом Мічигана.

Вчені виявили, що синтез нейропептиду Я генетично запрограмований, що насправді, песимізм і оптимізм просто успадковуються. І ранньою діагностикою рівня цієї важливої речовини в майбутньому допоможе лікарі діагностувати психічні захворювання на ранніх стадіях від простої депресії до важкої хізофренії та інших психоз.

Дослідники зробили їх відкриття за допомогою техніки магнітно-резонансної візуалізації. Після сканування десятків волонтерів дослідники оглянули відповідь мозку на різні слова, що суб'єкти попросили слухати під час експерименту. Деякі слова мали абсолютно нейтральну емоційну конотацію, інші були негативними (наприклад, «навкілля») або позитивними (наприклад, «хопити»). У той же час у суб'єктах з зниженим виробництвом нейропептиду Я, характерними зонами в префронтовій корі головного мозку були залучені у відповідь на негативні слова. Ці ділянки мозку відповідають за обробку емоцій. Предмети з достатнім рівнем нейропептиду не показали подібної реакції - вони були менш жовчними до слів.

Після цього дослідження дослідники провели серію рафінованих експериментів і уточнили, що початкова припущення була дійсно вірною – песимізм і оптимізм залежать від однієї речовини, виробництва яких генетично визначено.

Джерело: www.utro.ru
Статус на сервери

Веб-камера