466
Нові факти про здоровий спосіб життя і довголіття
Традиційні поняття, що люди, які залишаються оптимістичною і спокійною і працюють помірно довше, зарекомендували себе неправильно. Нестандартні висновки даються в новому дослідженні.
Дані, які спиралися на науковців з університету Каліфорнія на Ріверсайді, почали збирати відомий психолог Льюїс Терман з Станфорда. Він і його колеги спостерігали в житті одного і половини тис. дітей з 1921 року: описали історію сім'ї, відносини в ній, записали оцінки вчителів і батьків, записали інформацію про хобі, вихованців, освітнього рівня, військову службу, кар'єру та багато інших деталей.
Фрідман і Мартін почав проект з довголіття в 1991 році. Спочатку вони планують провести близько шести місяців, порівнюючи результати і виявляючи візерунки, але дослідження простяглися протягом двох десятиліть і привертають близько сотні випускників і випускників.
Основні висновки вчених:
- Для здоров'я чоловіків, але не впливає на жінок.
- Довгий, ніж всі інші чоловіки живуть тим, хто в довгострокових шлюбах (живо до 70 років або більше);
- Більше третини розлучених чоловіків живуть до 70 років.
- Чоловіки, які ніколи не одружені живуть довше, ніж тих, хто переоцінився, і набагато довше, ніж розлучення чоловіків.
- для жіночого здоров'я, розлучення не так обструктивно: тих, хто розлучився і залишався одним живим практично до тих пір, поки жінки в довготривалому шлюбі;
- не працювати над носінням і сльозом не підвищить тривалість життя: постійно працюючих людей обох сексів, які живуть довше, ніж їх більше "розпущених" осіб;
- Ранній вступ до школи (до 6 років) є фактором ризику ранньої смерті.
- У дитини потрібен час для гри і спілкування з однокласниками;
- Домашні тварини не впливають на тривалість життя, хоча вони можуть тимчасово поліпшити здоров'я, і вони не підходять як замінник для друзів.
- учасників бойових дій живуть менше, але причина цього не психологічного стресу, але подальша поведінка, що не вигідно для здоров’я;
- Як правило, повернення здоров’я.
- Почуття любові та турботи від інших покращує благополуччя, але не впливає на тривалість життя;
- найбільш очевидний позитивний вплив на здоров’я має залучення до соціальних відносин, допомогти іншим;
- У більшості випадків здоровий спосіб життя людини визначає його навколишнє середовище.
Веб-камера