Іноді в якості навчальної допомоги використовуються реальні скелети людини.

У 2011 році було виявлено два приклади таких трагійних помилок.

Скедр молодого чоловіка висить за вбивство, вчинене з ревуси, подається підручником в Університеті Брістоль на заході Англії на 190 років. Найцікавіше, що бідна людина була дійсно невинною.

1821 р. 17-річної Джон Горуд, ходьба по Брістольу, побачила колишнього коханця Єлиза Балсу з новим джентльменом. Почуття, як вони писали в романах Вікторіяна, відіграли, ваговий гальковий впав під руку самого себе, яка росла в голову дівчини. Головне поранення не було занадто серйозним, але хірургом на Бристольському королівському підтвердженні замовив трепанацію черепа. На потім рівень медицини дуже ризикована операція, і вона закінчилася розгортанням - абсцесом і смертю Іллі. Британська справедливість не приймала дослідити і засуджений Джон вбивства. Він повісився 13 квітня, три дні після його 18-го дня народження.

«Дух знає, що я не хочу вбити її, але тільки покарати її. Хоча я зізнаю, що ідея вбивства дійсно на даний момент прийшов до мого розуму, написав листа до своєї сім'ї коротко перед виконанням.

Історія не дуже оригінальна - якщо не для наступних подій. Корпус безшовного ревнощу був переданий доктору Сміту Університету Брістоль, який відкрив його в аудиторії при наявності 80 студентів, зробив підручник для анатомічних класів з скелета, а загорнув анатомічний атлас зі шкірою. До 67-річного Мерибель-Халлів доручився Джон.

Захищаючи генеалологією, вона дізналася, що її великий-греат-греат-грандфатер був братом Івана і, як родич, досягла того, що скелет і шкіра жертви ревнощів і недосконалості правосуддя були остаточно переповнені в березні 2011 року відповідно до християнського на замовлення, оскільки його пізні батьки бажали.

Ще однією справою стала молодша школа в Керікірі, Нова Зеландія. Скелет чоловіка, який довгий час був розглянутий підручник, також був знайдений в цьому році, згідно з місцевим газетою Північний Адвокат. Справа в тому, що скелет не виготовлений з пластику, і, швидше за все, є реальним, відкрив головний учитель школи Бастьєн Кругер (Bastienne Kruger). Вона збиралася використовувати скелет як інструмент в класі анатомії і вибрала його з складу. Про детальну експертизу підозрювала, що це було реальним скелетом людини. Учні пішли на місцеву лікарню, де вони радять взяти кісточки до міліції. Школа була побудована в 1852 році і ніхто не знає, як довго зберігся скелет на складі.

Джерело: www.vokrugsveta.ru

Веб-камера