У престижному прес-пакеті Американського хімічного товариства (АКС).
Включення оголошення нашої статті в прес-пакеті ACS є дуже престижною подією, як для нашої команди, так і для KFU в цілому. Вибрані статті в прес-пакеті проходять сувору експертну оцінку не тільки до того, але й після публікації, говорить Равіл Фахрулін, старший викладач кафедри мікробіології, доктор біологічних наук.
Розроблено простий спосіб застосування магнітних частинок до клітин людини, які не вмирають. У культурній лабораторії Казанського університету відбулася моя частина роботи. Це абсолютно інший підхід до вирішення типових проблем. Я покривається клітинами з біосумісними магнітними наночастиками, а потім виросла їх у присутності постійних магнітів. Зроблено кластери живих клітин, які виростили безпосередньо в місцях, де розміщені магніти і продовжували ділити, незважаючи на те, що вони були модифіковані наночастиками. Я хотів би далі експерименти знайти застосування і користь людства, говорить Марія Дзамукова, студент біологічного та ґрунтового факультету Казанського федерального університету.
«Попередньо, дослідження були опубліковані в тому, що потенційно токсичні магнітні наночастинки використовуються для вилучення ракових клітин з пухлин, звичайно, в цьому випадку життєздатність клітин не важлива.» Ми спробували зробити це так, щоб живі «магнітні» клітинки могли бути «зварені» десь без видалення з організму. Сподіваємось, що в майбутньому за допомогою магнітного поля можна буде пересуватися, наприклад, стовбурові клітини до органів і тканин, де їх присутність необхідна. Цей метод дуже простий, займає 10-20 хвилин і не вимагає дорогої обробки наночастинок, додає Равіл Фахроллін.
Джерело: www.gazeta.ru
Інноваційний центр "Сколково" Веб-сайт: www.facebook.com
Веб-сайт: www.sk.ru
Веб-камера