Ми колись писали про фаафафін, Самоан хлопчики піднялися дівчатами. У Афганістані навпаки: дівчата піднялися хлопчиками.
2316897
У Афганістані ще цінуються батьки, ніж дівчата. Від часу батьки намагаються поліпшити свій соціальний статус, якщо тільки дівчата народжуються в сім'ї: одна з дочок стає бачовим куполом. Це означає, що дівчина тепер буде одягнена тільки в чоловічий одяг і піднялася як син. Баха-пошта може бути перекладена як «роздягається як хлопчик».
Дівчата, які стали bach posh, користуються усіма свободами, які тільки хлопчики в Афганському суспільстві. Вони йдуть в школу, подорожі, грати спорт і навіть отримати роботу. Всередині і поза будиночком, Bacha Posh вважається людиною і користується всіма привілеями. Баха-пош завжди промовляється як чоловіка.
У компанії хлопчиків вони проводяться на рівних умовах, і багато хлопчиків навіть не усвідомлюють, що є одна або більше bach posh серед них. Тим не менш, батьки не можуть ігнорувати зростання своєї дочки, оскільки під час статевих губ вона більше не має сенсу продовжувати претендувати. Таким чином, на час статевих губ, bach posh втрачають всі привілеї і стають звичайними дівчатами. Багато хто з тих, хто був бачу, як важко було торгувати свободою чоловіка Афгана для скромної і безвізової роботи дівчат. Тепер вони повинні залишатися в приміщенні, поводитися з гідністю і ніколи не стикатися з чоловіком. У Афганському суді запрошують шлюб, а ранній шлюб.
Одне з дівчат, яким дитинство було витрачено як бачова купа, говорить: «Народно використовують погані слова для дівчаток, вони потіли на них на вулиці. Я не хочу бути дівчиною. Коли я був хлопчиком, люди лікували мене по-різному. Ще одна дівчина згадувала, мені довелося вчитися бути дівчиною, я забута бути навколо дівчаток. Все мудрість повинна бути навчена з початку. й
, Україна
Так само, як поводитися, коли вони жінки. Вони не знають, як поводитися як зразкова дружина, не знаю, як варити, і навіть здатні використовувати кричу або збити чоловіка для освітніх цілей. Баха-Пош не офіційно визнаний державою, їх права не регулюються законом, але це не означає, що бачацькі порошки не існує: в сучасному Афганістані ця практика досі діє сьогодні.
Веб-камера