Слово «ме» має наукове походження.

Слово «meme», яке активно використовується в Інтернеті і означає, що вірусно поширені жарти, ідеї, комікси, фотографії та ін., має, непарно достатньо, наукове походження.

У 1976 році за книгу «Селанд Гену». У ній Давкінс пише про «мему»:

«Ми повинні ім'я для нового реплікатора, іменника, що означає одиницю культурної передачі або одиниці імітації. Слово «Мімеме» походить від відповідного грецького кореня, але я хотів би його звучати як короткий і простий, як «ген». Я сподіваюсь, що мої друзі лінгвіста прощати мене, якщо я аббревіату "Мімме" як "мем'я". Для того, щоб виправдати цей термін, я також цитувати значення французьким мєм. й

Слово même перекладає з французької мови як "same" або "so," залежно від контексту. Грецький мімейм виходить з давньогрецької мμημα, що означає «імітацію», «імітація», «копіювання».

Давкіни сподівалися, що його термін буде використовуватися як блок вимірювання культурної передачі людини, таких як мелодії, моди або фрази, і пов'язаний з цією ідеєю еволюції, так як поширення мелісу відбувається з часом. Ця еволюція, відповідно до Давкінів, в першу чергу, в тому, що люди не тільки копіюють меліси один від одного, але і дають їм новий звук і значення, тим самим розвиваючи їх культурне середовище.

Але «мему» жив своє життя і придбав різні зміст і похідні форми:

Метатика: люди, які вивчають трансмісію та розвиток культурних ідей на науковій основі, але з ненаукової точки зору.

Меме-комплекси або мемплекси: Меми, які розвивалися в симбіозі з іншими меледіями, такими як Herp/Derp та інші елементи «пробігу коміків», відомі в Runet як «троло коміка». У реальному житті мемплекси поєднуються, взаємодіють ідеї, такі як релігійні установи.

Мемотипи: інформаційно-контентні повідомлення.

Мемеоїди: люди, які так звикли до мене, що вони готові жертвувати себе. Наприклад, бомбардувальник суїцидів є мемеоїдним поширенням меплексу Ісламу. Ми можемо сказати, що крім екстремальних випадків, ми всі меоїди в певній мірі.

Мета маркетингу: Використання меми для вірусного розподілу рекламного повідомлення на ринок товарів або послуг, часто використовують інтернет-меми.

Добре, ми всі знаємо, що встроїть мами.

Веб-камера