367
Космічні запахи заліза і м'яса
Американські вчені дізналися секрет, що давно збудували думки вчених по всьому світу: що таке запах зовнішнього простору? Однак відповіді людей, які відвідали орбіту, тільки загадували експертів. За даними астрономаутів, запахи простору люблять м'ясо і метал.
«Коли я був на ІСС, я хотів запах смаженого стейка, запах гарячого металу і зварювання аерозолів», - говорить Тоні Антонеллі, членом Міжнародної космічної експедиції. За його словами, цей запах важко порівняти.
Його колега Томас Джонс, що повертається з ІСС, сказав, що крім запахів, перерахованих Антонеллі, він постійно відчуває себе особливо чистим повітрям на борту станції, незрівняний з будь-яким, а також смаків «милий каустичний запах», який нагадує сірку. Ще один астронаут, не Pettit, додає: «Що я повернув на насоси в повітряних замках, відкрив кришку люка і привітав людей всередині, специфічний запах змащений почуттям запаху. й
НАСА після виписки астрономів вирішили займатися відтворенням «космічного запаху», але вже на Землі, і навіть найняти для цього особливий співробітник.
Веб-камера