, Україна
На вулиці сиділи сліпого хлопчика 12 років і пофарбували портрети пасторів.
А люди здивовані незвичайним образом обличчя в портреті до оригінального.
«Що може бути сліпою особою, що передає зовнішній вигляд людини таким прецизією? й
У цей час на вулиці ходив благородний бояр.
“Коме на,” сказав він, запитуючи, “написати мене, дитина”. й
і мій портрет.
Коли робота була завершена, бояр помітив, що натовп був спокійним у страхі.
- Я думав так. - Він сказав гордо,
сліпий чоловік не може передати красу і красу.
Хочу побачити мій портрет.
Люди безшумно входили.
І побачив він страшну картину: малюнок зобразив свиню з донкі вухами і хвоста коня. А сердитися бояр замовив хлопчика, щоб збити. І побили він з батогами, якщо не було бджгару.
Стоп, він сказав, що бояр, дитина не полум'я! Тексти пісень, а це означає: Ви не отримуєте його, він малює портрет душі. Несердований бояр нехай молодий художник відійшов. У ніч він не закрив очі, а вранці він пішов по місту, шукаючи магар. І коли він знайшов його, бідна людина сказав йому:
Ви можете змінити свій портрет.
З того часу ніхто не міг знати бояру: він став щедрим, не покарав службовців, а через рік він знову знайшов сліпого художника і закликав його з тим же проханням пофарбувати портрет. На жаль, портрет не змінився. І він знайшов незнайомця знову і запитав:
- Чому це сталося? Я стала абсолютно різною особою.
- Так, але це просто зовнішній.
Роки пройшли. Бугар вже мертвий. Боярін продовжує жити в правому житті. А потім один день на вулиці він був названий людиною, перед яким кладуть щітки і фарби. Це той самий художник, який виріс і зрілий.
"Добра людина", - сказав він: "Пофарбуйте свій портрет". Я ніколи не бачив такої краси і чистоти. Боярін bowed низько і відповів:
- Я тобі, що.