Які тести роблять наші діти?

Про конкурс "Російський ведмед" тепер говорять багато. Найпоширеніше сперечають - голосно, з матами і дзвінками до всіляких висококваліфікованих осіб.
І діти в школах в цей час спокійно оплачують 45 рублів і пропускають тест, який, судивши чутки, навіть альмомайтія Анатолія Вассермана прокидається.
Я не буду розміщувати статті та сердитися дискусії, які хочуть знайти їх без проблем.
Я пропоную кращий погляд на прості завдання, представлені в тесті.
Так, тестові завдання конкурсу «Російський ведмед – лінгвістика для всіх».

571250Р.

Вибрані завдання - 2-й клас

4. У Жителі одного села високої чіткості називають цю тварину «груда з кришкою». Що таке тварини?
(A) toad; (B) hedgehog; (B) eagle; (D) черепаха; (D) змія.

25. В юності А.С. Пушкін іноді записав свої вірші з псевдонімом «Олександр Н.К.Ш_». Який лист був на проході?
(A) A; (B) C; (B) N; (G) P; (D) А.

26. Лена продемонструвала Коль п'ять слів: чашка, скульптура, книга, цибуля, кіт - і зробила одне з них. Коли вона назвала Kole тільки один лист з слова, Коля реалізувала, як багато літер були в слова Леніна, але не змогли гадати слово самому. Який лист ім'я Лени?
(А) К; (B) L; (B) A; (G) W; (D) S.
Вибрані завдання - клас 4

27. Македонський є однією з слов’янських мов. Знайдіть правильні переклади македонських словес Grgori, Krkori, Trtori, Tsrtsori, Chrchori:
(A) зцілення, обмотування, обмотування, омивання, трахання;
(B) обмотування, обмотування, трахання, заморожування, обмотування;
(B) Обмивка, заморожування, трахання, обмотування;
(D) зцілення, трахання, подрібнювання, подрібнювання;
(D) rattle, wheez, chirp, chirp, rumbling.

25. Янус перший, Юно шостий, Юлій сьомий, Августус восьмий. Ім'я на цьому списку, яке повинно відповідати «треті».
(A) Юпітер; (G) Марс; (D) Земля.

Вибрані завдання - клас 6

7. Про нас Які з цих слів є зайвим?
(A) чорнило; (B) салатна чаша; (B) цукрова чаша; (D) карнавал; (D) порошок.

29. Російський тиждень слово перекладається в пов'язані з російською болгаркою як sedmica. Як перевести болгарське слово в російську мову?
(A) четвер; (B) п'ятниця; (B) субота; (D) неділя; (D) понеділок.

30. Архінська мова є однією з мов Dagestani. Подається пара слів в архієвій мові з перекладом на російську мову:

Для сліпих, для сліпих,
шила аце - гладкі, кеси - стають гладкими;
Знижувати його; знищити його; знищити його.

Як буде вона в архіні: бура, вирощена, струнена?

(A) Базаар Ке, Доо Iz ac, EINK ac;
(B) Базаар аc, доо Iz ac, eInk ac;
(B) Bazaar Kes, DooIz ace, EINK Ке;
(D) Bazaar ac, доо Iz ac, eInk ces;
(D) Bazaar Kes, DooIz Кес, Ейнк.

Вибрані завдання - 8 клас

28. В ім'я угорського поета Михай Wereshmarty - два листи е, і між ними - ще один лист. Що таке мінімальна кількість листів між двома літерами, які написані разом?
(A) 0; (B) 1; (B) 2; (G) 4; (D) немає російських слів походження, в яких написано більше одного листа.

30. Слова та вирази у Новій греці:

й ⧼α⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼я⧽
γλλλλ μικοικοικον, English musician.
ο γιαε - російський лікар;
ρωσ ρωσ ρωσ ρωσ
η ⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼я⧽
й ⧼α⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼є⧽⧼я⧽
η αλικε κινα ουζίνα, ηνα, ηνα, ηικικε, κνα, ουζί, η, η, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, η, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ, κ κ κ, κ κ, κ, κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ κ

Як це буде в Новій Греції: французька кухня, російська балерина, англійська жінка?

(A) η ⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼α⧽⧼я⧽
(B) η γαλλλεα κινα, ο μαλαλαενα, η η λικονο;
(B) η γαλλλλλλλεκα κινα, η η κικικικα, μπαλαλαενα, η λικεα;
(G) η γαλλλλικε κινα, η η αλαλαναλανα, η η λιει;
(D) η γαλλλικε κινα, η . μπαλαενα, η λια.

Вибрані завдання - 10 клас

26. На початку минулого століття поети зібралися в одному кав’ярні Санкт-Петербурга, прибули поетичною формою «бороната». Ось фрагмент «борона» сучасного автора В. Бейліса:

Після того, як Боранут на Франкфуртському узбережжі, щоб виїхати.
Він сказав до пристрасті, Тубо, рана втрати болить.
І пішов він вранці і втомився.
Я молився Богу, на соборі вранці.

Відновити відсутній слово.
(A) бар; (B) битва; (B) boron; (D) сад; (D) шлях.

29. Назви професій даються: гончар, гойдалка, живописець, токар. Який з них в ході історії російської мови втратив звук [R]?
(A) гончар і вогненник; (B) гончар і живописець; (B) вогненник і художник; (G) вогненник і екстер'єр; (D) живописець і токар.

30. Російський письменник XIX століття Тітов написав під псевдонімом Тіт Космотов. Що таке ім'я?
(A) Олександр; (B) Володимир; (B) Кузьма; (G) Демян; (D) Костянтин.