Італійський нейрохірург стверджує, що він зміг виконати пересадку голови

Ми будемо чути про операції в дусі Френкенштейна: італійський нейрохірург Сергій Кентаверо оголосив про розвиток технології, що дозволяє пересаджувати главу. Експерименти проводилися з 1970 року, але вчені не змогли зробити роботу спинного мозку – всі спроби «відновити» тіло після операції, незмінно завершився паралічом.

У боротьбі з раніше невиліковними захворюваннями будуть використані успіхи лікарів Турина.

Інша науковці сперечалися проти таких операцій, як доктор Антоній Війн, який каже: «Чи зараз існують можливості для трансплантатів голови людини». Я не розумію ідею – чому?

Роберт Дж. Білий

У 1970 році Роберт Біла зумів пересадити голову одного макакака в інший, а д-р Канаверо, учасник групи Турин для розширеного нейромодуляції, пропонує використовувати аналогічний метод. Найголовніше, щоб отримати мозок для взаємодії з хребтом, і зараз ми маємо такі технології.

Згідно з Сергіо Канаверо, його група 100 лікарів запинила 36-годинну оплату праці 8,6 млн. дол.: обидва голови знімалися одночасно і пересаджували протягом години.

«Це не фантастичне, це може бути зроблено в даний час. Ця операція може дати життя ряду людей. Я не робив ніяких додаткових досліджень, тому що я не знайшов спонсорів, сказав він.

Доктор Калам МакКелар, шотландська біоетика Рада, прокоментував: "Це звучить як щось з жахівського фільму."

Веб-камера