Цікава історія створення Ctrl + Alt + Delete

432573 р.

Навесні 1981 року в Бока Ратон, штат Флорида, команда інженерів розробляла новий персональний комп'ютер для IBM, серед інших, на проекті IBM під назвою "Акун" працював програміст Девідом Бредлі. Всі роботи були виконані в поспішці, адже прямі конкуренти, Apple і RadioShack вже запустили невеликі компактні моделі комп'ютерів.

Однією з проблем, що виникають під час роботи, було потрібно вручну перезапустити систему в разі виникнення будь-якої несправності програмного забезпечення. Займав дорогоцінні хвилини для перезавантаження пристрою, оскільки Bradley нагадує: «Особливості, які ми витрачаємо дні, просто перезавантаживши машину кожні п'ять хвилин. й

Одного разу Девід придумав ідею призначити комбінацію ключа, яка може перезавантажити комп'ютер без тривалих тестів пам'яті. Упродовж п'яти хвилин, це було ще десять хвилин, щоб отримати ідею зроблено, а потім я повернувся до сотні інших речей, які я повинен зробити.

Поєднання цих трьох ключів було обрано для виключення можливості їх випадкового пресування. Згідно з програмістом, він ніколи не думав, що поєднання Ctrl-Alt-Delete, створеного виключно для утилітарних цілей, стане найпопулярнішим комбінацією ключів у світі.

На полицях комп'ютерних магазинів з'явився новий IBM PC. Прогнози продажів не надто оптимістичні, але насправді це був перший воістину масово-продукований комп'ютер, з мільйонами людей по всьому світу за допомогою ПК для роботи і творчості.

Комбінація Ctrl-Alt-Delete отримала популярність на початку 1990-х років, коли користувачі зіткнулися з так званим «синім екраном смерті» – блиском в операційній системі Microsoft Windows. Поєднання кнопки, придуманий Девідом Брадлі, почав використовувати як універсальний спосіб перезавантаження ПК.

У 2001 році на базі технічного музею Сан-Хосе на честь 20-ї річниці випуску першого IBM PC: були лідери світового комп'ютерного індустрії, в тому числі Білл Гейтс, але перші питання журналісти почали просити Давида Брадлі. «Я не маю права на себе». Так, я прийшов з цієї комбінації клавіатури, але це був Білл, який зробив його відомим.

Веб-камера