Як вирізати країну
У 1963 році Сінгапур об'єднав федерацію Малайї, Північного Борнео і Саравака, щоб сформувати єдиний стан, Малайзія. Профспілка була нещасливою і, звичайно, недовго
Є занадто багато ідеологічних відмінностей між Сінгапуром і Малайзійським федеральним урядом, що призвело до взаємної довіри і, в результаті, незгоди в економічній, фінансовій та соціальної політики.
Протягом року натяжні напруги ескаловані, керовані переважно малазійськими політиками, які дали спеціальні економічні та фінансові привілеї, гарантовані статтею 153 Малайзійської Конституції. У 1964 році з'явився жилет.
Для запобігання подальших загартованих крові, Сінгапур був виведений з Малайзії 7 серпня 1965 року, за однорічним рішенням Парламенту. Лі Куан Я оголосив суверенітет Сінгапуру і незалежність з сльозами в очах, кажучи: «Це найсмачніший момент мого життя – я вірю, що два держави можуть стати однією. й
Сінгапур був єдиною країною сучасної історії для здобуття незалежності від її волі. Нова держава стала Республікою Сінгапуру, а її президент був Яном ді-Пертуан Негара.
Веб-камера