Як успішно боротися з агресивними та контролюючими людьми

Щодня спілкування не завжди легко – це часто справа психології. Тому сьогодні ми пропонуємо вам переклад статті професора Предстона Не, експерта в галузі міжособистісного, професійного та міжкультурного спілкування.

«Сим людям намагаються бути високорослим, відрізаючи голови інших». – Парамханса Йоганд

Більшість з нас зустрілися агресивними, лякаючими або контролюючими особистостями в певній точці життя. Ці люди можуть бути в нашому тісному колі або в нашому професійному середовищі. На перший погляд, вони можуть здатися переслабленням, попитом, ворожим або наступним. Однак за допомогою грамотного підходу та інтелектуального зв’язку ви можете перетворювати агресію в співпрацю та недбалість.

Нижче ви знайдете сім ключів для взаємодії з важкими людьми. Враховуйте, що ці правила є загальними, і не всі поради можуть відповідати Вашій конкретній ситуації. Просто використовуйте те, що вам подобається і залиште відпочинок.

1,1 км Залишилося спокійно і приємно

Один з найбільш поширених рис агресивних, залякування, і контроль людей полягає в тому, що вони люблять свідомо виштовхуватися на заспокійливому місці, витягти рядки і поцілунати вас. Таким чином, вони створюють перевагу над вами і використовують вашу слабкість.

Перше загальне правило на обличчі важкої людини залишається спокійною. Чим менше ви реагуєте на провокації, тим простіше буде для вас впоратися з поставленим завданням. Коли ви відчуваєте себе вгору або хтось вимагає щось від вас, перш ніж ви робите щось, що ви пізніше пошкодуєте, взяти глибокий дихання і повільно розраховувати на десять. У багатьох випадках, коли ви робите математику, ви поновите свій компост і знайшли кращу відповідь, тому ви можете зменшити проблему, ніж зробити його гірше. Якщо ви все ще згасите, коли ви відрахували на десять, якщо це можливо, зробіть час і поверніть до проблеми, коли ви спокійно. Якщо необхідно, скористайтеся фразами «Я повернувся до тебе...» або «Що думають про це...» За підтримки самоконтролю ви зможете зберегти більше енергії, щоб впоратися з ситуацією.

2,2 км Тримайте відстань і чекайте на вибір

Не всі агресивні і контрольні люди варто звернути увагу. Достаток часу і пам'ятайте, що Ваше щастя і благополуччя є важливим. Якщо щось важливе не на ставках, не постраждайте намагаючись боротися з негативною особою. Якщо ви маєте справу з серйозним драйвером, твердженням родича, або переважним виконавчим органом, тримати здорову відстань і не взаємодіяти з ними, тільки якщо ви не зобов'язані.

Іноді ви можете відчути, що ви застрягнете з важкою людиною, і ніхто не виходить. У цій ситуації чекає акція. Розглянуто ситуацію з друзями, які ви довіряєте, запитайте поради щодо того, як краще діяти, і врахуйте свій добробут і пріоритети першим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

3. У Де-ідентифікація та антифікація замість реакції

Пам'ять природи агресивних і контролінгу людей допоможуть вам уособлювати ситуацію і охопити ініціативу. Одним з ефективних способів деперсоналізації ситуації є місце іншої людини на момент. Враховуйте ситуацію, в якій ви спілкуєтеся з зловмисником і повинні закінчити фразу «попередньо непросто... й

«Мій друг дуже агресивний. Не може бути легко виходити з навколишнього середовища, де кожен змушений конкурувати один з одним.

«Мій менеджер дуже босся. Не можна легко жити до високих очікувань старших менеджерів.

«Мій партнер так контролює мене!» Якщо ви завжди сказали, що це зробити.

Слід зазначити, що чутливість не викликає неприпустимої поведінки. Нагадуємо, що люди роблять те, що вони роблять на основі власних проблем. До тих пір, як ми розумні і уважні, складна поведінка інших буде говорити більше про них, ніж про нас. Ми можемо перенаправляти енергію для вирішення проблем.

4. У Знайте свої фундаментальні права

При спілкуванні з важкою людиною важливо зберегти ваші права на розумі і помітити, якщо вони порушені.

До тих пір, як ви не завдати шкоди іншим, ви можете захистити себе і захищати ваші права. Ось деякі фундаментальні права людини:

• Ви маєте право лікуватися повагою;
  • Ви маєте право висловити свої почуття, думки та побажання.
  • Ви маєте право на встановлення власних пріоритетів.
  • Ви маєте право сказати не провинуватити.
  • Ви маєте право отримати те, що ви платите.
  • Ви маєте право думати різні з інших.
  • Ви маєте право захистити себе від фізичних, психічних та емоційних загроз.
  • Доброго дня!
Ці основні права представляють ваші межі.

У нас багато людей, які не поважають цих прав. Зокрема, агресивні, інтимізовані та контрольні особи, які хочуть роздягати вас ваших прав, щоб вони могли контролювати та використовувати вас. Але у вас є влада і моральна влада, щоб сказати, що ви майстер вашого життя, не ваш зловживач.

5. Умань Зверніть увагу на них

Звичайний візерунок неприємних особистостей полягає в тому, що вони звертають увагу на вас, щоб ви відчували себе некомфортно або поступаються. Як правило, швидко відмітити, що щось неправильно з вами або що ви робите щось неправильно. І фокус на «неправильній» не «як вирішити проблему. й

Цей тип взаємодії часто призначений для домінування і маніпуляції, а не справжньої турботи про проблему. Якщо ви відреагуєте оборонно, ви потрапляєте в пастку, тим самим надаючи агресора більшої потужності, поки він або вона знаходить несправність з вами. Простий і ефективний спосіб змінити цей динамічний спосіб, щоб привернути увагу оточуючих до цієї складної людини, і найпростіший спосіб зробити так, запитуючи питання:

Агресор: "Ваша пропозиція не на всіх, які я хочу від вас."

Відповідь: Ви дали чітке уявлення про те, що ви хочете від мене? ?

Агресор: «Ви так ступили».

A: Якщо ви продовжуєте лікувати мене з неповагою, я не збираюся поговорити з вами більше. Ви хочете?

Надайте конструктивні та детальні питання. Звернувшись увагу на агресора, ви можете нейтралізувати його або її надмірний вплив на вас.

Другий спосіб переривати негативне спілкування – змінити тему. Просто скажемо «В дорозі...» і перейдемо на новий предмет. Коли ви робите, ви можете керувати розмовою і встановити більш конструктивний тон.

6. Жнівень У порівняно м'яких ситуаціях покажіть своє задоволення з відповідним гумором

Гумор є потужним інструментом для спілкування. Роки тому я знав колегу, який був досить жорстким і залякуванням. «Привіт, як ти?» Коли мишейська колега повністю ігнорувала її привітання, вона не була відхилена. А замість того, вона посмішала доброго і жартівливого, "Діти це добре, ху?" Ця заява зламала лід і почала дружню розмову. Чудовий.

р.

Коли використовується правильно, гумор може скидати світло на правді, розбити агресора, і показати, що ви настійно контролюєте себе. У моїй книзі, як комунікативно ефективно і слухати диффікултів людей, я поясню психологічну роль гумору у вирішенні конфліктів і запропонувати різні способи використання гумору для зменшення або усунення нападів.

7. Про нас У серйозній ситуації точку зору для стимулювання співпраці

Якщо агресивний, залягаючий, або контроль за діями особи на кордонах і не приймає відповіді, вказуйте наслідки.

Ця можливість є однією з найважливіших навичок, які ви можете використовувати для «рекрутингу» важкої людини. Якщо правильно сформульовано, то наслідок припиняє агресора і викликає його або її пересуватися від приниження до поваги. У своїй книзі наслідки представлені у вигляді семи різних видів тиску, які можна використовувати для позитивного зміни.

У висновку, щоб дізнатися, як боротися зі складними людьми, потрібно дійсно освоїти мистецтво спілкування. Якщо ви приймаєте ці поради, ви будете відчувати менший рівень, більш впевненість у собі, покращувати відносини та навички спілкування. Ви на шляху до успіху!

Веб-камера