Чи є наші діти, які нам нещастя?

Психологи про те, як отрує життя сучасних батьків

«Хто, хто не має дітей одного граната, і він має їм тисячі нещастя», – говорить Татарська народна мудрість.

«Я ніколи не можу позбутися від моєї незграбної внутрішньої тривожності для дітей. Я зацікавлена у їхньому успіху в школі та їх здоров’я. Тексти пісень, а це означає: Це страшно, де вони проводять свої вечірки і як їх майбутнє буде без моєї підтримки. Ці страхи «заспокоїти» мене з внутрішньої сторони, одна Helena описує її проблему. Вона не єдина в її неприємності: за статистикою 40% батьків страждають від соціальної тривожності, і, в результаті, «наготовлені» діти з гіперпротекцією.

Соня Любомирський, який опублікував У захисті батьківства: Діти долучають більш Джой Тхан Гриф, а також авторів психологічної науки, стверджує, що батьки дівчат відчувають щасливі, ніж бездітні пари. Але чому діти іноді стають тягаром і джерелом проблем, а не чітким променем в нашому житті? Звертаємо вашу увагу.

Лікарі, в тому числі Д. Комаровського, виділяють три види відносин між дітьми і батьками. На додаток до сімей, які вдалося досягти ідеального балансу між любов'ю і ступенем батьківського контролю, є два екстремальні - гіпопротекція, що характеризується нехтуванням і гіперпротекцією, піднімаючи дитину в ряд ідолу. Здравствуйте, щоб ваша дитина щаслива і покривала свій шлях в майбутнє з "м'яким перцем", "в'язні" носові батьки контролюють кожен крок. Але після того, як дитина відходить від встановленого дорослого каркасу поведінки, сім'я idyll не вдається. Ми починаємо лекцію, піднімемо наш голос і змусимо себе, роблячи себе і наші діти нещасливими.

Німецький невролог Курт Голдштейн вважає, що тривожність є примітивною емоцією, спадкоємницею від своїх далеких предків тварин. Американський психолог Rollo May, який вивчав проблему у своїй книзі Значення аксіти, стверджує, що внутрішня нервовість виникає при загрозливих життєвих значеннях. Потерпілий від невпевненості між очікуваннями і реальністю, а також почуттям, що трауровані обставинами, над якими вони не можуть впливати, батько провокує прихований внутрішній конфлікт, який природно зламається.

Походження підвищеної тривожності, як правило, лежать в минулому батька. Частина пацієнтів Rollo May подарувала себе абсолютно своїм дітям, прагнучи компенсувати відсутність материнської уваги в дитинстві. Інші підопічні безщільно годинникові відштовхування наділені бідним здоров'ям. Таке занепокоєння не є некомерційним. За статистикою кількість батьків, які страждають від соціальної тривожності до аутизму, перевищує 80%. Причиною гіперпротекції може бути невизначеність у своєму майбутньому, відчуття провини для вчинення дітей або далеких відгодів, погіршення відносин з чоловіком або просто зайвий вільний час. У своїх комплексах і внутрішніх небезпеки батьки йдуть на екстремали. Наприклад, вони відчувають сором'язливість, яка втомилася від побутових хорів, дозволили дитині витрачати час на перегляд мультфільму або серфінгу в Інтернеті.

Можливо, ви повинні дотримуватися прикладу послідовників без дітей і зберегти нерви, орієнтуючись на кар'єру?

Це насправді набагато простіше. Пам'ятайте, що старий жарт, «Щоб ви з'їдете, є два способи». Ви можете залишити все, як це, і, дотримуючись свинцю інстинктів, відчуйте схильність до будь-якої дії дитини, яка не погоджується з вами. Якщо ви вважаєте, що автори книги «Що багато чого?», батьки, які захищають дітей, перетворюють їх у бездоповідних осіб, не змогли знайти вихід з складних ситуацій. Або, за рахунок подолання внутрішніх боїв, дайте роздягання трохи більше свободи. Руле No 164 «365+1 правила сучасних батьків на кожен день щасливого року» Не водити дитину тільки на яскравому боці кола життя – просто допомогти йому рости і бути щасливим.

Веб-камера