Nyutonian рідина

На кухні, крім варіння, можна покласти всілякі цікаві експерименти. Одним з них є властивості ненової рідини. Для тих, хто не хоче йти в Вікіпедію, коротко, ця рідина поводиться по-різному в залежності від впливу. Якщо вона різко впливає, сильно, швидко, вона виявляє властивості близько до властивостей твердих речовин, а при повільному впливі стає рідиною. Звичайно, ви зіткнулися з такою рідиною, коли варіння вівсяного. При потовщенні желе крохмаль перемішують невеликою кількістю рідини і, можливо, ви помітили, що така річ якось погано перемішують, відчуття, що груди залишаються і крохмаль посидить весь час. Це особливо помітно, якщо ви заважаєте швидко, ви відчуваєте стійкість. І якщо змішати повільно, рідина однорідна. Для експерименту змішати приблизно рівні кількості крохмалю і води (вода трохи менше), залити воду на крохмаль і перемішуючи. Ви отримуєте білу рідину, залийте її над пальмою.

Nyutonian рідина

Короткі рухи намагаються розкачати ковбасу або кульку.

Nyutonian рідина

Або повільно вставте палець в чашу.

Nyutonian рідина

І з іншим пальцем вдарив рідину різко - ви відчуєте, що вона еластична, і пальцем залишиться чистою.

Nyutonian рідина

Повільно нижуйте великий палець і індексуйте пальцем в рідину.

Nyutonian рідина

Швидко вичавіть їх, і ви побачите твердий стрибок між пальцями. Не крохмаль, що заморожений, це не Новатонська рідина, яка демонструє свої властивості.

Nyutonian рідина

Спробуйте занурення всіх пальців, а потім протягувати різко (не розбити чашку!)

Nyutonian рідина

Залийте крохмаль з одного стаканчика в інший - піднімайте вище, і ви побачите, що рідина заливається зверху, і нижче вона стає важче!

Nyutonian рідина

Для того, щоб рідина залишалася твердою, її необхідно постійно вражати, замісити.

Nyutonian рідина

Ось куля.

Nyutonian рідина

Але один раз припинився вплив, він протікає через пальці.

Nyutonian рідина

Додаток: Я пішов на ліжко, і мій голова, лежачи на подушці, відвідала наступна думка: Вікіпедія говорить, що кров також не Новатонська рідина, але такі властивості ми не помітили. Звісно, ці рідини мають різні властивості, і що об'єднує їх, це те, що вони не Ньютоніан. Я не фізика, я просто інженер.

Nyutonian рідина р.