774
Як Sound Detects Що ви не можете подивитися
Протягом багатьох років вчені сприймали світ з точки зору чого можна побачити. Але в останні кілька десятків років вони все частіше стають «запалені» на різні явища. І сьогодні ми будемо говорити про винахід, який виготовив ліки для виявлення захворювань.
Мікроскопи дозволяють нам бачити крихітні частинки, телескопи допомагають нам вивчити небо. Що про звук? Вчені не пристосували багато важливості до тих пір, поки не було винаходу, який відкрив нові світи для них - скетоскоп.
«Здавалося б, що «культура слуху» вперше проявляється в Парижі після запровадження естоскопа на початку 19 ст.», - сказав Тревор Пінч, соціолог в Кунельському університеті.
«Не можна побачити, що відбувається в тілі людини», - розповідає Пінч, «Нехай був мертвий, звичайно, не був цікавим для всіх, крім патолога». А в той же час стетоскоп може розповісти дивовижну історію — про те, як кров'яні кровоплини, або як повітря надходить в легені.
Перші стетооскопи з книги «Клінічні дослідження принципів і практики в медицині», 1874 р. Пізніше з'явилися бінатурні стекоскопи, що дозволяють чути звуки одночасно з двома вухами.
«Це один з перших способів діагностики хворого, незалежно від їх версії того, що сталося», - сказав Пінч. Цей апарат відігравав таку важливу роль в медицині, яка зараз лікар часто зображується скетоскопом навколо шиї: легко визначити, хто лікар і хто не є.
Ми попросили одного з цих лікарів, щоб допомогти нам почути, що він зазвичай чує. Доктор Адам Нигін, лікар ендокринолог і терапевт в м. Ithaca, Н.Я. навчають медичному студенту, як використовувати студоскоп для виявлення захворювань серця в одному з його пацієнтів. Ми, в свою чергу, підготували обладнання для запису всіх звуків. Студент Нику Мастон, студент третього курсу медичного коледжу Weil Cornell.
Низький займав пацієнта до кабінету обстеження і попросив його учням, «Звідти, можна перевірити на серцево-судинному здоров’я пацієнта?» Ми підключили наш пристрій до електрон-стетоскопа, і Lowe і Maston попереджали, що не кожен може пояснити звуки, які приходять з наших тіл.
«Це не просто для студента, щоб дізнатися, що», – говорить Мастон. Ви будете слухати серця тисяч пацієнтів. Мастон наносив невелику воронку в кінці пристрою до шиї пацієнта - справа на сонці артерія - і це те, що ми чули.
Це звук серця, що перекачування крові через аортичне клапан. Проходячи через неї, кров протікає до муки, що стираються. Мастон після чого наноситься кінець кетоскопа на сторону пацієнта трохи нижче пахви. Ми чули трохи інший звук.
«Чи ви почуєте різницю в темряві? Мастон відразу відповів: «Так, другий раз тони були набагато голосніше. й
Хворий мав сердець - нерівності в роботі клапанів серця, які регулюють рух крові. Якщо вірити підручники з медицини, то на записі можна чути маленький віскі. Якщо ви не чули, не хвилюйтеся: наша команда журналістів не почула його.
Але, очевидно, Мастон може почути його. «Що я хочу сказати вам, що я просто чув?» він запитав. Це був більш схожий на рух мітральних клапанів, хоча я очікував почути шум аортичних клапанів. І мені потрібна допомога д-р. Низького, щоб сортувати це.
Низьке підтверджене Здогадка Нік. За його словами, шуми в серці пацієнта дещо схожі на звуки, зроблені як мітральними, так і аортальними клапанами.
Не чути, що вони не знають, що вони повинні чути. Щоб краще зрозуміти це, спробуйте уявити залишки або кістки, які знаходяться в грязі. Досвідчений археолог зможе отримати їх набагато швидше, оскільки він має чітку картину того, що йому потрібно знайти в голові.
«Так, звуки серця мають складну структуру», – каже Низький. Вони мають надтони і багато інших надтонів. Саме тому звуки і шуми, які відбуваються в серці, мають особливий час, пояснює він. Вони повинні уважно послухати.
Як варто слухати? «Головний елемент є розпізнаванням шаблонів», потім сказав нам.
Деякі візерунки, такі як початок симфонії Бетховена No 5, досить прості.
Прості в розумінні, які легко розпізнати. Але складність зростає, коли звуки стають більш складними. На наступному записі два чагарники почали співати окремо. Але потім їх пісні швидко з'єдналися, і утворився певний візерунок.
Вся робота Пінця присвячена вивченню як науковці слухають. Він стверджує, що слух має ряд переваг з баченням. «Поле зору в розумінні прямо перед нами, як екран», – каже він, під час звуку «захоплює нас з усіх сторін. й
Якщо бачення можна порівняти з галереєю мистецтва, то слух більше подобається басейн, в якому ми постійно купуємо. На ніч ми можемо прокидати крі дитини або звуки небезпеки, такі як предатор. Ці звуки запускають систему сигналізації, яка знаходиться глибоко всередині нашого мозку. На думку Пінчі, слухайте, особливо в нічний час, «зроблено дуже важливу роль у еволюції людини. й
Проблема з вивченням фізичних явищ за допомогою звуку – від погоди і поведінки тварин до можливості визначити при зміні масла в двигуні – це те, що звук швидко зникне: це, як кажуть, летить в одне вухо і зникає іншого.
Рекламний фонограф Edison, circa 1900
Однак, як Pinch ноти, це до тих пір, поки люди навчилися записувати звук. «Я думаю, що під час раннього використання фонографа, особливо навколо 1880 року, наше ставлення до звуку змінило багато», – розповідає Пінч, «припустимо вперше в історії, ми мали можливість носити звук». Ми можемо зберігати її на різних пристроях. й
Після того, як людина навчалася записувати звукові сигнали і уважно послухати, весь Всесвіт нових можливостей відкрився до нього, згідно з Pinch.
Замітка редактора: Уважний читач сказав нам, що сердець може статися з інших причин, а більшість цих звуків не позбавляють загрози здоров'я людини.
Пара цікавих матеріалів для подальшого читання:
- Розуміння і особливості сприйняття звуку;
- Думка інженера: Як створити власну звукову екосистему
- Як працюють співробітники базового табору по всьому світу
- Стартапи та технології зі світу аудіо: чотири цікаві новини
- 10 кращих автомобілів для любителів музики.
Джерело: geektimes.ru/company/audiomania/blog/261966/