7 міфів про туман: інформація, яка зберігатиме здоров'я!

З настанням теплих літніх днів я хочу провести більше часу на природі. Якщо ви не поспішайте прогулятися в парку або в лісі, можете половити ароматний запах шашликів, подивитися дітей, граючи з м'ячем, чоловіки говорять біля вогнища, жінки, сонячні ванни на... Реальний idyll! Однак, на жаль, все не так росій, як це здається на перший погляд. Все чарівність відпочинку може легко знищити одне з найменших мешканців лісу - кліщ. Якщо ви ніколи не відчували тушку, читайте статтю з подвійною увагою. Не тільки ваше життя може залежати від цього, але і життя родичів і друзів! Отже, ми пропонуємо вам 7 найбільш поширених міфів про кліщів, які багато вводять в оману.

1,1 км Тіки падають з дерева
Міф. Якщо ви все ще переконані, що кліщі є відмінними паратроопперами, ми розчаруємо вас. Вони піднімаються лише на 1,5 метрів над землею, і ні кліщ не буде стрибати, тому що він хоче виглядати ближче на малюнку на прохолодній футболці. По суті, ці маленькі комахи лягли на тілі з трави або кущів, і через їх легкий вага, вони роблять це практично непомітно. Щоб розслабитися в лісі або в парку, оберіть закритий, щільно закріпивши одяг рукавами. Краще носити сорочку кудись ще.

2,2 км Вакцина не врятує вас від енцефаліту.
Частина правди. По суті, вакцина може захиститися від серйозних захворювань тільки якщо 2 умови зустрічаються:
1,1 км Вакцинація здійснюється протягом декількох місяців до початку сезону (зазвичай у лютому).
2,2 км Ви робите це щороку.
В цілому, можна прогулятися по лісу з щепленням минулого року, але це не врятує вас від енцефаліту, це факт.

7 міфів про туман: інформація, яка зберігатиме здоров'я! р.

3. У Не укусити, тому захищені.
Міф. Ви знаєте, що ланцюгова реакція? У разі туману щось схоже відбувається. Якщо ця кровотворна комаха укус, наприклад, корова, а корова давало молоко, то людина може заражати через незрощене молоко. Дуже багато жертв! Але є хороші новини: людина може бути заражена тільки через молоко годуючих матері, але не через особистий контакт. Нагадуємо, що якщо жінка має підозру в енцефаліті, вона повинна негайно припинити грудне вигодовування, доки діагноз не кларатифікований.

4. У Тіки небезпечні тільки при енцефаліті
Міф. По суті, захворювання, які кліщ може здійснюватися не тільки складно вимовляти, але і незворотні наслідки. Я не хочу відлякати вас, але заради повноти ми надішлемо вам статистику. Серед найстрашніших наслідків енцефаліту є незворотний параліч рук, сліпота, глухість і, з явних причин, також незворотна смерть пацієнта. У Сибірі та Далекому Сході, до 80% загиблих. На щастя, Європа, з 2%, знаходиться в безпечній зоні.

5. Умань Рослинна олія може «розширити» кліщ
По-справжньому вірно. Звичайно, ви чули більше, ніж один раз, що якщо ви поливите кліщ з рослинною олією, то, безумовно, почнете порубати і красти самостійно. Це правда, але з цим методом «розширення», комаха починає битися жахливо, вона випускає більш слину, ніж можна очікувати, і це через це відбувається зараження! Ми вважаємо, що шкода від цього способу більш ніж добре. Тому ми радимо забути цю пораду як страшна мрія.

6. Жнівень Не можна видалити кліщ самостійно
Міф. Якщо ви все ще вирішили видалити кліщ в домашніх умовах, то з такою ж крутістю, як супергерої американських фільмів пришивають їх рани або витягти кулі. Звісно, якщо кліщ потрапив в місце, де його не так легко виходити, попросіть когось, щоб допомогти вам з цим. Акуратно захопити комаху і плавно, без дрочіння, повернути тіло проти годинникової стрілки. Якщо голова витяжного кліща знаходиться в місці і всі кінцівки з ним, не соромтеся піти в екстрену кімнату. Якщо щось відсутні, і ви не впевнені, що ви можете викопувати залишки голки на вогонь, а потім піти в медичну установу в якості надзвичайної ситуації.

7. Про нас Вимкніть кліщ - ви не можете турбуватися про що-небудь
Міф. Тут починається все «інтерестінг»: кліщ повинен бути приписаний до дослідження різних захворювань в СЕС, зробити ін'єкції в медичній установі, приймати направлення на тести на інфекції (після 10 днів), імуноглобуліни М для енцефаліту (після 14 днів), імуноглобулінів М для бореліозу (після 21 днів). Так, все це займає час і зусилля, але ви хочете добре спати, не ви?

Більше фактів, які важливо знати:
1,1 км Тіки люблять найяскравіші ділянки на тілі, до складу яких відносяться: нерівність і область за вухами, а також пахви.
2,2 км При перенесенні енцефаліту в м'яку форму можна розраховувати на тривалий імунітет до захворювання. Трохи змін, що приємно.
3. У Борроліоз (друга найнебезпечніша хвороба, яка проводиться кліщами) досить легко лікувати на ранніх стадіях. Якщо ви знаходите себе з підвищеною температурою і великою почервонінням на сайті прикусу, негайно проконсультуйтеся з лікарем! Прокрастинування загрожує паралічом м'язів обличчя, болю в суглобах, проблем з слухом, баченням і нормальним функціонуванням серця. Погана новина полягає в тому, що не існує вакцин для бореліозу, оскільки не набули імунітету після хвороби.
4. У Якщо ви збираєтеся натягувати щітку самостійно, і там немає тюків вручну, спробуйте скористатися петлею з ниток для цієї мети і не забудьте негайно звернутися до найближчої медичної установи.

Ми не хочемо відлякати вас або відчувати вас від приємного часу в парку або в лісі. Однак, які наслідки можна зіткнутися з кліщом, кожен повинен знати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Відпочинок без шкоди для здоров'я!

через takprosto cc