Це як боротися з усіма ворогами! Безцінна порада Марі Кюрі з Ейнштейна.

11 листопада 1911 р. видатний вчений Марія Слободовська-Кур'я була кидка кам'яного каменю від виграшу Нобелівської премії в хімії. Як ви знаєте, вона отримала свою першу премію в 1903 році в фізики. Присуджено, що Курі стане першою особою у світі, щоб виграти дві Нобелівські премії. Марія Курі – єдиний переможець двох нагород. Незважаючи на те, що Марія Слободовська-Курі була і велика зацікавлена у всіх, як вчений, громадськість також мала особливий інтерес до свого особистого життя і не була оберненим для занурення в брудну білизну знаменитої людини.

Ви знаєте з школи, що П'єр Курі помер в 1906, залишаючи Марія вдово. Уже кілька років після того, як Марі Кюрі з Павлоом Лангевіном, який був студентом у минулому. Хоча Павло був формально одружений в той час, він втратив ризики. Відбувся романтичний зв’язок між науковцями. Варто відзначити, що це, здавалося б, незначний кар’єр, викликаний постійними колясками в будинку Langevin. Але це було просто крапка в океані порівняно з скандалом, що громадськість зробила про це.

В осені 1911 року в м. Брюссельі запросили на великогабаритну науково-практичну конференцію. По-перше, не за допомогою дружини Павла, листи з особистою любовною листуванням між Кюрі та Лангевіном впало в руки ЗМІ. Дружина Лангевіна під назвою Кріє знищувача шлюбу.

Як тільки Курі повернули додому до Франції після наукової конференції, вона була зустрічати непристойним натовпом. Ці сердитися люди оточують будинок і залякали дочку. Наймолодший з них в той час був тільки 7, а найстаріший 14 років. Крію навіть довелося тимчасово переїхати з дому з молодими дочками, поки скандал не зламався.

Цей лист астробіолог Девід Грінсон, знайдений в особистих архівах вчених. Альберт Ейнштейн, який зустрівся з Марією Кюрі в день до під час наукової конференції в Брюсселі, був розгублений такими жорстокими діями на складі громадськості та ЗМІ, які привели йому написати весь лист до свого нового друга:

«Дар Мадам Курі,

Будь ласка, не сміхся на моє рішення, щоб написати вам. Я повинен визнати, що я не буду нічого корисного зараз. Але я був відроджений поведінкою громадськості до вас. Я просто не можу тримати тихий про це - потрібно відпустити пару і дати мої емоції. Однак я переконаний, що так само, як ви не враховуєте, що написано про нього, чи є це лаудораторій ode або брудний gosip, який претендує на відчуття.

Я повинен розповісти вам, що я захоплюю свій інтелект, енергію та харизма, а також вашу чесну, і, правда, я був надзвичайно радий мати можливість познайомитися з вами в той час як у Брюсселі. Я скажу вам більше... Всім людям, які не належать до цих рептилій, дуже раді мати привілеї знайомства з великими чоловіками, такими як ви і Павло. Якщо цей скандал з вами продовжується, і ці бейстари не залишать вас самостійно, я консультую вас: просто закрийте очі на все це і не читайте всі ці нещастя. Краще залишити його на всіх рептилій, призначених для.

З найкращими побажаннями вашого щирого друга Альберта Ейнштейна.

Не змінено. Порада, що Альберт Ейнштейн дав Кюрі ще дуже актуальні. Не кидаємо перли до свиней. Ви завжди повинні бути людиною, але ви маєте почуття гідності. Немає права заважати в особистому житті або дати вам оцінку. Поділіться цим неоцінним листом з друзями.

за допомогою igenno ru