Навіть від попелиці я чітко запам'ятовував досить просту правду, що трава зелена і небо синя. Але коли мої батьки вирішили надіслати мені до художньої школи, я був вражений, що він виходить, такі кольори неба і трави ми отримуємо в результаті змішування багатьох відтінків! Пам'ятайте, коли ми звикли довести один одному з піною в роті: «Який салат, якщо це лимон!», «Не ти, кольоровийсліп, див., що це не той самий колір?», не знаю, що різні люди сприймають колірний спектр по-різному.
Яскравим прикладом цього явища став сенсаційне плаття, яке деякі пилки білі і золоті, а інші чорні і сині. Тексти пісень, а це означає: Тоді кожен почав думати, що його "блакитний" до когось буде виглядати як зелений, фіолетовий або навіть жовтий. Насправді, все залежить від кількості спеціальних конусів (фоточутливих рецепторів) в очах.
Професор Diane Derval, спеціаліст з нейромаркетингу, розроблений унікальний тест, який може показати, скільки конусів кожного з нас. Неймовірно, тому що навіть близькі родичі можуть бачити світ різними способами!
Цей тест досить простий. Скільки кольорів ви бачите в цій картині? Перевірте результати нижче.
Отже, якщо ви бачите,
Більше 20 відтінків. Ви можете назвати дихромат, людина, яка має лише два види колірно-чутливих конусів в очах. В цьому шляху в світі настає чверть світового населення. Насправді, навіть собака є хроматом. Такі люди воліють носити одяг чорної, бежевої, синіх відтінків.
20 до 32 відтінків. Ви трихромат, що означає, що у вас є три види конусів. Ви добре відрізняєтеся від синього, зеленого і червоного кольорів. У вашому гардеробі ви можете знайти одяг різних відтінків, тому що ви можете добре відрізняти їх. 50% населення світу падає за цією категорії.
33 до 39 відтінків. Вітаю, ви бачите світ через очі джмелі, бо він також серед тетрахроматів. Ви і ваш бретрен має чотири види конусів у вашій оці. Цікаво, що люди цього типу дратують жовтим кольором, тому вони навряд чи одягають цей відтінок. Це бачення має близько 25% населення світу.
Більше 39 відтінків. Я отримав тебе! Чим більше – тим краще результати, на цьому малюнку всього 39 відтінків. Крім того, Diane Derval стверджує, що якщо ви подивитеся на цю картину на екрані монітора, а не на паперовому джерело, гамма вага знижується до 35.
До речі, професор стверджує, що тетрахромат люди, ймовірно, не розуміли сутність суспензії над цією сукню. Вони не змінюють колір сприйняття картини в залежності від того, як світло падає. Ми раді дізнатися, скільки квітів ви побачили на цій картині. Поділіться своїми результатами з нами та дивитесь, якщо статистика лежачи.
www.linkedin.com/pulse/25-people-have-4th-cone-see-colors-p-prof-diana-derval? &utm_source=LTcom