Подорож до дна Землі! Невідомий і таємничий світ Мар'яної траншеї.

Що ви знаєте про Мар'яна Треч? Якщо ви не є географом або океанологом, ви, ймовірно, обмежуєте шкільну навчальну програму, яку ви забули. Я не виняток, тому я думав, що це буде приємно думати трохи про найглибше місце на Землі.

Поговоримо про ім'я першого. Дуже просто тут. Мар'яна Тренч названа острови, які знаходяться неподалік.

Абсолютно точною глибиною трюба ще ніхто не бере на себе. Я пам'ятаю, що 11,022 метрів, написані на карті моєї школи. Це число, отримане в результаті вимірювань на радянському науково-дослідному судні Вияз у 1957 році. У 1951 році вперше виявилась глибина Мар'яної траншеї. Британка на кораблі Challenger вимірювала 10,863 м. Після цього було багато різних варіантів. Остання дата офіційних вимірювань до 2011 року. В результаті 10,994 ± 40 м. Як ви можете побачити, навіть зараз з використанням сучасних технологій, вчені залишає за собою право на помилку. В цілому, що це було, і Everest буде повністю відповідати (в висоту, звичайно, не в зоні), а більше кілометра води зверху залишиться.

На сьогоднішній день до нижньої частини Маріанської траншеї додано лише три люди. У 1960 році США Air Force Lt. Джон Вальш і швейцарський дослідник Jacques Piccard досягли дна Мар'яної Trench на подмерзлі Трієста. У 2012 році директор Джеймс Камерон став першою особою, яка занурилася в найглибше місце на планеті. Він допомагав Deepsea Challenger.

Але найцікавішим є фауна, яка мешкає Мар'яна Треч. Раніше вважалося, що життя на глибині більше 7 км неможливе, але Піккарська пила на дно кори риби, схожа на полум'я. Є кілька історій, які різні дослідники зустрілися з невідомими передісторичними істотами, які, наприклад, атакували їх пробес, але сьогодні ми покажемо невеликий вибір фотографій тих мешканців, які точно живуть в Мар'янській траншеї.

Так, є різні за своєю красою риби і морських равлів. . й

295439

Кілька видів восьминог. . .

р.

... і інші дивні істоти. Визначено тип деяких з них.

р.

р.

Це місце. Наскільки все ще займає багато секретів, тому що це важко вивчено. Якщо вам подобається наш матеріал, покажіть друзям про нього за допомогою соціальних мереж.

за допомогою igenno ru