Москва в 1947 по очах американського фотографа. Раритетні образи, що прокинули світло на минулому СРСР.

2 роки пройшли з кінця одного з найстрашніших і великих воєн в історії людства. Фамін 1946-1947 закінчився. Здавалося б, яскраве, щасливе і доброго майбутнього не далеко. Після закінчення Другої світової війни делегація американських фотографів та журналістів відвідала СРСР. Фоторепортери популярного Західного журналу LIFE. З моменту фотографа журналу був американцем, він відразу ж побачить думку, що паради і вітрини магазинів були майже єдиним, що він був дозволений стріляти. Тим не менш, фотографії вийшли дуже атмосферно і в деякій мірі доводять дух часу. Готовий час подорожі? Ось чому ти повільний? Приходьте!

р.

Я дивлюся на ці постріли і раптом згадав слова Е. М. Ремарка з роману «Три комради»: «Чому не вдалося зрозуміти, що людство вдалося і не вдалося досягти тисяч років: він створив безсмертні твори мистецтва, але не вдалося дати кожному з своїх колег навіть достатньо хліба». Я не хочу сказати нічого більше... Поділитися цими фотографіями з друзями.

life.time.com/history/picturing-stalin-a-tyrants-face-around-the Світ / одяг / 05_00678961/