Прикольна історія розповіла на форумі циклісти один з користувачів під прізвищем Оксфокса, що живуть в Остіні, Техасі.
2 місяці тому, Google почав тестувати самохідні автомобілі на дорогах міста, а в минулому тижні радіолокаційно-закладний Lexus поїхав в область, де проживає Oxfox.
«Я був майже зроблено», – каже цикліст, «ми зупинилися на лініях зупинки на перетині». Автомобіль припинив розщеплення другого до мене, щоб він мав перевагу. Я стояв на противагу і чекав на нього.
Звісно, автомобіль помітив свою присутність (він має відеокамери, встановлені по периметру) і стояв ще кілька секунд. В даний час він почав рухатися, але в той час я переїхав сантиметр, все ще стоячи, і автомобіль відразу гальмував.
Я тримала стоячу, вона тримала ще занадто, потім вона почала знову, і я мав скеляти велосипед, щоб зберегти її баланс. Автомобіль гальмується різко.
Продовжуємо цей маленький танець протягом двох хвилин, а автомобіль ніколи не зробив його до середини перетину. Два хлопці в машині сміються і натискають деякі кнопки на ноутбуці, ймовірно, намагаються змінити деякі коди, щоб "вчити" машині, як поводитися в такій ситуації. Хоча це було трохи кік-ас, я відчував сейфа з самосувним автомобілем, ніж якщо був людина позаду колеса.
Ця ситуація відмінно демонструє всі переваги та недоліки безпілотних транспортних засобів. Так, в незвичайній ситуації вони можуть впадати в стопор, якщо така ситуація не передбачена програмою, але вони все одно будуть діяти надзвичайно безпечно для інших.
Велосипедний стенд (відстеження)У коментарях на велосипедному форумі висловили думку, що автомобіль Google просто захопив можливість топіксстартера стояти в стійці протягом двох хвилин.
Джерело: geektimes.ru/post/261078/