Відстеження стереотипів: ІТ-індустрія дівчат запустили акцію Twitter

Просто поновлюйте мій Середній пост! #iLookLikeAnEngineer pic.twitter.com/szMTCuRVu0 — Isis Anchalee (@isisAnchalee) 3 серпня 2015 Twitter запустив новий хештег #ILookLikeAnEngineer. Поширюється дівчатами і жінками, які працюють в ІТ-індустрії, щоб показати, що програмування навіть в дуже серйозних областях, може бути жіноча окупація. В той же час можна залишатися привабливими, грати в спорт, використовувати косметику, виглядати модно і навіть екстравагантно.

Історія почалася з рекламного плакату компанії OneLogin, комп'ютерної безпеки в Сан-Франциско. Реклама, серед інших, зображена не професійна модель, оскільки вона часто буває, але співробітник компанії Isis Wenger, який займає позицію Ruby на Rails і JavaScript-програміст.

Реклама була наступним чином:

Поява привабливої дівчини в рекламі компанії, яка займається ІТ-індустрією, сприймалася багатьма однозначно і викликала досить нагрітуту дискусію в соціальних мережах. З якоїсь причини багато людей думали образ Isis був занадто сексуальним. «Якщо вони вирішили отримати більше жінок до компанії, краще вибрати фотографію з солодкою та дружною посміханням замість сексуальної гри», - сказав він. Крім того, думка неодноразово висловила, що Isis не асоціюється з представниками «типових» професії та рекламної кампанії для залучення нових співробітників працюватиме в неправильному напрямку.

Після хвилі негативності вона написав її думка про те, що відбувається навколо неї в своєму блозі. Іс був досить дивний реакція людей: вона абсолютно звичайна дівчина, яка просто робить свою роботу, яка любить аніме і хіп-хоп, і раптом не підходить типовому стереотипу програматора. Фотографії чоловіків на рекламних плакатах наступні двері, ймовірно, більше "реалістичні":

Крім того, багато ІТ-компаній дозволяють собі набагато більше відвертої реклами, яка не викликає такої швидкості емоцій:

Все це спонукало Isis, щоб почати поширювати новий хештег #ILookLikeAnEngineer на Twitter, так що дівчата в комп'ютерному світі можуть бути повні колеги з чоловіками. За ініціативою Isis отримала популярність і багато дівчат почали розміщувати фотографії з хештегом. У контексті компанії не забули згадати про знамениту Грейс Хоппер, жіночий математик і автор першого компілятора:

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб надати вам кращий веб-сайт. #ILookLikeAnEngineer pic.twitter.com/mute8G3tcC -- Венер Войгельс (@Werner) 4 серпня 2015 р.
Пошук Twitter за допомогою хештега #ILookLikeAnEngineer розкриває велику кількість привабливих і жіночих програмістів:

Я працюю на міжнародному зростанню на Pinterest і моїй грі волосся ON POINT. #ILookLikeAnEngineer pic.twitter.com/GRtKbTofcM -- Tilde Ann Thurium (@annthurium) 3 серпня 2015
Я працював інженером @Intel + @Twitter, тепер я будую функції для Windows @Microsoft #ILookLikeAnEngineer pic.twitter.com/ttGUnHseYH-dara (@daraoke) 4 серпня 2015
Я був одним з найбільш ранніх engs @Pinterest; Я працював на infra, api, веб, оголошення, homefeed & more #ILookLikeAnEngineer pic.twitter.com/vn0aS58JIv -- Tracy Chou (@triketora) 4 серпня 2015 р.

Джерело: geektimes.ru/post/259762/