Співзасновниця Mail.ru інвестує $100 млн у пошуку іноземців

[Свято]

Співзасновниця групи Mail.ru Юрій Міллер вирішив інвестувати $ 100 млн у проект з пошуку позасудових цивілізацій. Як розповів підприємець на прес-конференції у Лондоні, ідея полягає у використанні найбільш потужних телескопів на Землі, поєднаних в масштабну комп'ютерну систему, для пошуку сигналів з позаземної цивілізації. "Сфера наукових досліджень буде безпрецедентним, - сказав Мінер. Коли система працює, більш детальна інформація буде зібрана в один день дослідження, ніж протягом усього року за минулими підходами.

Мінер назвав фізика Стівена Гокінга ідеолога проекту, а його «наукові лідери» - Френка Дрейка та Джеффа Маркі. У рамках проекту, як координатори наукових досліджень, компанія Milner розповіла газету Vedomosti.

"Я тут, тому що я думаю, що ця ініціатива є надзвичайно важливою, - сказав Гокінг, який був присутній на прес-конференції. Час пошуку життя за межами Землі. Ви повинні бути докази життя в Всесвіті. й

Мінер має намір фінансувати проект від особистих фондів, оскільки держави є схильними до інвестування в такі дослідження. Зокрема, бізнесмен планує фінансувати оренду телескопів та комп’ютерних мереж.

Учасники проекту Milner-funded намагаються виявити два види сигналів – радіохвилі (в діапазоні від 500 МГц до 15 Гц) або лазерного випромінювання. Я думаю, журналісти зробили помилку і втратили один лист G, швидше за все, другий номер повинен виглядати як 15 ГГц.

Проект передбачається допомогти розширити обсяг таких досліджень більш ніж 100 разів.

За словами Мілнера, Vedomosti пише, кошти будуть витрачені в трьох напрямках. Перший унікальний п'ятирічний контракт вже підписаний з операторами двох найбільших радіотелескопів світу (Green Bank Telescope in West Virginia (США) та Parkes Telescope в Австралії), а також з оптичним телескопом Lick обсерваторії в Каліфорнії для їх оренди для «значущої частини» часу для космічних спостережень. «Ініціативи також відкриті для інших телескопів, включаючи Міліметрон Росії, як тільки це працює», - сказав Міллер. У районі пріоритетної уваги — 1 млн. найближчих до зірок системи Solar, центральної частини Молочного Шляху (де є максимальна концентрація зірок) і найближчий до Молочного Шляху 100 галактик.

Ще одна частина коштів буде вкладено в обробку та зберігання інформації, яка буде вимірюватися в вихованцях даних; в першій фазі Мінер обіцяє використовувати комп'ютерну потужність дослідницького центру Berkeley, а також обробляти інформацію – близько 9 мільйонів комп'ютерів, що об'єднані в одну мережу SETI@home. Ці дані будуть доступні в Інтернеті і будуть вільно доступні: всі фахівці, наукові організації, а також любителі астрономів, які хочуть взяти участь в аналізі даних, зможуть це зробити.

Не так давно я написав статтю про те, що навіть Эфиопефіопські млинці інвестуються в космічні програми своїх країн, а наші країни не зацікавлені. Сьогодні ми можемо сказати, що ми також підтримуємо ініціативу! Вони рідко пишаються своїми діями, але це справа! Не чекав.

Особливо цікавим є те, що спостереження стануть загальним майном і будь-яким з нас може сприяти пошуку позасудових цивілізацій!

Джерело: geektimes.ru/post/259056/