Виробники літака знайшли спосіб вичавити в салон один і пів рази більше пасажирів

р.

Ілюстрація ідеї патенту

Якщо ви думаєте, що авіалінії з дешевими квитками економ класу вже простяглися простір для пасажирів до ліміту, ви помилилися. Американська компанія Zodiac Seats U.S. зареєстрована патент на щільну посадку пасажирів в літаках, що дозволить подрібнити в салон практично в півтора рази більше людей.

Натхнені герлінговими бочками і медом, Зодіаку придумали ідею сидіння пасажирів в шаховому порядку, по черзі обличчя і назад в напрямку літака і при невеликому зсуві місць відносно один одного. Щоб полегшити процес звільнення від цієї пастки, сидіння доведеться складати такі фільми.

У типовому Boeing 747 дана конфігурація місць дозволить вичавити 80 більше місць в салон. З недоліків дизайну є необхідність безпосередньо дивитися на обличчі ваших сусідів, а незгода, пов'язана з спробою вийти з місця біля вікна. Що ви можете зробити це економія вартості. Незалежно від того, чи авіалінії пропорційно знижують вартість такого квитка, або просто заробляємо ще півтора рази, важко передбачити.

Jason Rabinowitz of Routehappy.com, який спеціалізується на авіаперевезенні та польотних умовах, прокоментував патент, кажучи, завжди добре мати ідею для майбутнього, але плани компанії, щоб зменшити ширину проходжень між рядами та розміром туалетів, тепер більш реалістичні.

Особисто, я колись мушу економ-класу для Transaero. У своїй площині відстань між сидіннями була настільки невеликою, що один з колін, що відпочивається на вікно, а інший натискається на коліно пасажира, що сидить поруч з собою – незважаючи на те, що сьогоднішні стандарти мій висота 180 см вважається досить середньою. Рейс тривав 13 годин. Тепер я віддаю автотуризм.

Zodiac Seats U.S. є підрозділом одного з найбільших і найстаріших французьких авіаційних і авіаційних компаній, Zodiac Aerospace, заснований в 1896 році. Zdiac Aerospace налічує понад 100 офісів по всьому світу та понад 30 000 співробітників.

Джерело: geektimes.ru/post/253412/