975
Що відбувається, якщо кожен дерево отримує електронну пошту?
У 2013 р. в м. Мельбурні було зібрано 70 000 міських дерев (див. карту всіх дерев). Кожен з них присвоєно персональний ідентифікатор і відповідну поштову адресу. Згідно з планом, буде легше інформувати про можливі проблеми, такі як небезпечні висить гілки.
Результат експерименту був несподіваним навіть для муніципалітету. Замість звітних задач, резиденти Мельбурна почали надсилати листи на дерева. З тих пір було отримано тисячі таких листів.
"Мій дорогий Ульмус", один лист до зеленої ельми починається. Коли я залишив коледж Георгія сьогодні. Марія, Тексти пісень, а це означає: Я не був захоплений філікою, але випромінюючи красу. Ви, ймовірно, отримаєте ці листи весь час. Ви так красиві.
У листах на дерева можна знайти сповіді про любов, банальні привітання і навіть аргументи на філософські теми.
"Привіт, дерево!" - лист до червоної кедрі (дерева ID 1058295) - Ви турбуєтесь про те, що постраждали від грецької кризи? Чи можна греки залишитися в Європейському Союзі? - З повагою, Трой.
«Такі електронні листи показують, як багато людей Мельбурна люблять свої дерева», - сказав Аррон Дерево, радник навколишнього середовища Мельбурна. Комісія нещодавно видала фрагменти кількох електронних листів, приховавши імена відправників для конфіденційності.
Фрагмент листа до іншої зеленої локони (дерева ID 1037148): Я дуже шкода, що незабаром ви повинні залишити нас. Я сумний, коли вантажівки болять і пошкоджують ваші низькогірні гілки. Як ми?
Інтерактивна карта дерев Мельбурна
Лист на канарське дубове дерево (ID 1032705): «Дирий канарський дуб». Дякуємо вам за те, що ми киснемо. Дякую за те, що так приємно. Я не знаю, де я б не забрав вуглекислий газ (попередньо в рай). Залишайтеся міцними, стоять над натовпом. Подаруйте нам Ваш подарунок. Ми будемо говорити про дику природу, але ми не маємо вільного часу і на жаль, у нас є інші пріоритети. Я сподіваюсь, що в деяких випадках навколишнє середовище буде нашим пріоритетом. й
Каталог Мельбурна є одним з багатьох проектів у містах по всьому світу для поліпшення комунікації між міськими органами та громадянами. В кінці життя людей краще.
Наприклад, в Чикаго на дорогах знаходиться трекер, на прикладі відомого російського проекту «Росяма». Як виявляється, такі натовпи, що займаються проектами, пов'язані з живою відповіддю від людей: вони захоплено відправляють координати гончарів на дорозі, сприяють поширеній причині. Для дорожніх послуг також спрощена робота, в теорії.
Можливо, з поширенням смарт-сенсорів і доповненої реальності процес стане ще більш насиченим і простим. Весь світ буде, в сенсі, оцифровані. Інформація про те ж саме колодки на дорозі може бути автоматично зібрана з датчиків підвіски автомобілів, підключених до Інтернету.
Джерело: geektimes.ru/post/253362/