Тепла лампа годинника для геків на будь-який смак

Після завершення проекту з водіння мега, я стала тимчасовою Я маю на увазі, я почав механічний годинник проекту. Для того, щоб бути максимально оригінальним, я вирішив уважно вивчити всі існуючі зразки недосвідчених годинників, починаючи з екземплярів ламп.
Я щасливий поділитися цим оглядом з вами, так що ви знайдете багато теплої лампи і старовинних відео.

Я підготував відеоогляд за годинником на тлі годинника туру:

Для початку роботи з газорозрядними показниками доцільно розпочати огляд. Вони також відомі як труби Nixie.
Всередині індикатора заповнюється неоновим, є загальний анод і десятки катаходів дротів, кожен вигнутий у вигляді бажаного малюнка або символу.

За допомогою напруги 200В між анодом і бажаним числом відбувається смороджуючий розряд і малюнок починає світитися.

Ці показники можна розділити на дві великі групи - з показанням через бічну поверхню повітряної кулі і з кінця.
Показники, такі як IN-1, IN-2, IN-12 та інші забезпечують показання через купол повітряної кулі, що дозволяє створювати цікаві годинникові конструкції:

Nuvitron дивитися на IN-12 a la Fallout

Ще один старовинний годинник в дуже цікавий виступ

І це просто красива. Steampunk-style Watch, з поршневими передачами і поромом

У свою чергу, IN-8, IN-14, IN-18 та багатьох інших, включаючи іноземні, забезпечують показання через бічну поверхню повітряної кулі. Такі показники чудово виглядають з підставки без підтримки.

Найбільший внутрішній Inki - IN-18 - має висоту 40 мм! Їх ціна - $ 200-250 за комплект 6 штук

І ось автор зробив годинник на IN-18 з саморобним бойовиком.

І це годинник на показниках Z568, що виробляються GDR, з висотою 50 мм. Ціна йде до $400 заготовки ...

Але є кращі показники. Наприклад, CD-47s має висоту 135mm! 1 990 Р Загальна висота показника 200 мм.

Поруч - Z568 для порівняння.
Час роботи дивує. На eBay такі лампочки навіть складно знайти. І ціна 900 євро на лампу дуже сумна.

Ви хочете прохолодний наручний годинник?
Щоб розмістити 4 індикатори в зап'ястному годиннику звичайного розміру досить проблематично, хоча в принципі є багато таких проектів, тому дивитися з двома показниками, які послідовно відображають перші години після декількох хвилин, також популярні. У той же час, щоб зберегти акумулятор, показання вимкнено протягом короткого часу після проведення годинника вручну.

Лазність заряджати акумулятори? Не проблема, ми встановлюємо пару сонячних панелей і воли. Щоб зберегти невеликий розмір, ви повинні відмовитися від одного більшого показника і показати все з однією трубкою, але цей годинник можна сміливо залишити на сонці і не хвилюватися про заряд.

До речі, ви знаєте, що Steve Wozniak має цей наручний годинник? Вони виготовляються Девідом Forbes під назвою бренду Cathodecorner. Продається за $ 495 плюс доставка. Не поганий подарунок коханці цього екзотичного. Як ви бачите, цей годинник також має лише два індикатори, але акселерометр вбудований в нього, що відповідає характерному жесту – перетворюючи руку на годинник. Стильний і лаконічний.

Ось Steve Wozniak говорить про це годинник.

Для керування такими показниками існують спеціалізовані чіпси K155ID1, K133ID1 та SN74141. Але чіпси не протирають.
Чому ми не беремо?

Так, спочатку розділяємо частоту годівлі мережі по 50, формуючи другий імпульс, цей сигнал подається до дивідора на 60, одночасно формуючи сигнал для нового розряду секунд, від цього дивідора ми формуємо хвилини, а потім годинник. Ніщо ускладнено. Абсолютно.
Ось схема цього пристрою.

Неонка не схожа на це? Є декатрони.
Decatron є таким газорозрядним пристроєм, на якому можна побудувати різні схеми підрахунку. У 60-х роках декатрони використовували для побудови електронних комп'ютерів, а в 70-х роках вже заміщалися перегонами.

У аматорських годинниках, декатронах, як покласти тільки для краси, так як пристрій, незважаючи на досить низьку вартість, все ще страшно. Зазвичай використовується як декоративний шпиннер, який називається декатронним шпинтом.

Так, це любительське годинник на decatrons. Автор спеціально відібраних компонентів і технологій 1959 року в розробці пристрою. Ось опис і схема.

Як реле fetifanate, я не можу обійти годинник на механіках з логікою реле.

Просто послухайте, як мелодійна вона натискає. Як старий ручний годинник. Schematics є просто простим - тригери на реле та деканатній логіці.

До речі, на основі покрокових пошуків та значних розмірів смуг:
(доб. 3)

Серед шанувальників теж не було байдужим до такого типу пристрою:

Тут автор взяв два 10-положенні пошуковики за хвилин, щоб підрахувати одиниці і десятки хвилин. І шукач годинника взяв свої 25 позицій, тому він може зробити це на 24 позиції. Автор згодом перетворив цей годинник для вторинного, і без використання другого розряду.

Найцікавіше, що такі годинники були виготовлені серійно. Ось Proof. Відео має голий Jukebox.

У такий спекотний літній час щось холодне і освіження не зашкодить. Таким чином, це буде фоліш, щоб пропустити вакуумні флуоресцентні показники (ВФД).
Тут немає старовинних світильників, тому цвіль набагато більш сучасна.
Ось милий сім-сегмент з кольоровим освітленням:

Але годинники значних розмірів на точкових показниках IB-26

Так, у нас є велика кількість вітчизняних показників. Цього разу івський.

З вакуумними показниками прийшла мода, щоб покласти багато розрядів в одному циліндрі.
Наприклад, тут милий годинник на ІБ-18.

Вакуумні показники за способом, незважаючи на переваги світлодіодних і рідких кристалів в багатьох сферах технології, дуже навіть виробляються. Правда, основною сферою їх використання є відображення музичних центрів і автомобільного радіо. Алас.

Нарешті, ми побачимо своє улюблене, але найменше до часу годинника, до речі, найбільша лампа всіх.
Годинники на катодних променевих трубах.

Різні теми відображення на круглій трубі

Ось різдвяний годинник, з ролом Санта Клауса.

Ви навіть можете використовувати готовий осцилограф, хоча без гасіння балки, картина виходить трохи брудно.

Oscilloscope труби хороші, тому що вони вже мають електростатичну систему зневоднення пучка, побудовану в. У разі телевізійних труб, крім самої труби, потрібно знайти рідну систему відключення, яку потім ще потрібно налаштувати. І ось тільки наноситься потенційна відмінність від викривлення електродів і готових.

Я сподіваюся, що ви насолоджувалися цими лампочками. Відповідав в коментарях цікаві проекти годинника, які я випадково або не дуже пропущений, і я пішов відсвяткувати ювілей. Успіхів!

Джерело: geektimes.ru/post/253256/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное