Hackspaces отримує імпульс в Китаї. Китайський прем'єр-міністр відвідав хакерський простір в Шеньчжень

Наша хакерська місія полягає в тому, що події, які відбуваються в світі, і не можуть проходити цю статтю в журналі www.makery.info, авторовані ентузіастами рубцевого руху. Мітч АльтманСприяє створенню та розвитку креативних громад по всьому світу.

«Чисті простори набирають імпульс в Китаї», – написав Мітч Альтман. Співзасновниця Сан-Франциско на основі нойсбриджного хак-простору, який подорожував в Китай за десятиріччя, організована група представників хакерських просторів з усього світу для відвідування китайських університетів, індустрій і створення нових хабарських просторів.

Новини Раніше цього року китайська прем'єра, голова правління уряду, відвідала популярний китайський хакерський простір Chaihuo в Шеньчжені, велике місто на півдні, а найбільший центр виробництва електроніки. Він використав свій візит, щоб підкреслити роль інновацій у розвитку китайської економіки. Hackspaces отримує імпульс в Китаї!

Р

Це картина групи людей, які приїхали слухати міжнародну групу представників рубцевого простору.
Що я збираю в 2013 році для поїздки в Китай

З 1998 р. моя перша поїздка в Китай, коли соціально-політичний навколишнє середовище було досить закрито -- Я бачив Китай поступово перемістив - позитивне переміщення в економічній та суспільній сферах.

Тяньянмен Квадрат часто символізує Невідкрите минуле Китаю.

Так як Китай має достатню кількість ресурсів, щоб зробити і побудувати будь-який, я вибрав його, щоб зробити свій продукт: TV‐B‐Gone, універсальний пульт дистанційного керування (як простий ключ, який вимкнено телевізори в громадських місцях). Я вибрав місце, де добре лікуються люди, забезпечені гарною якістю і за ціною, що робить свій продукт в'язаним. Я з 2003 року відвідав свою продукцію, і кожен раз, коли я їду по Китаї, зустрічі людей.

Перші ТВ-Б-Гонні пульти зібрані в Китаї, 2004

Ці щорічні візити дали мені унікальну можливість побачити, як Китай змінюється з року до року. Як співзасновниця Noisebridge Hackspace в Сан-Франциско, ці поїздки також дав мені можливість говорити багато людей про хакерський рух і її переваги. Китай потребує хакерських просторів! І він готовий до них. Для того, щоб показати Китай, що хакерський рух є, у 2009 році я почав запрошення групи десятих представників простору з усього світу на мої щорічні поїздки в Китай. На моїй перших двох подорожах (Hacker Trips) до Китаю ми відвідали завод та інші заводи. Не було жодного хака-простору. Але куди ми пішли, ми побачили локальні геки на наших заходах. І, звичайно, ми говорили всім про хак просторі, і деякі ентузіасти організували хак просторі після наших візитів!

Р

Потензія виробництва, 2009

У 2011 році ми відвідали перший хакерський простір в Китаї, XinCheJian в Шанхаї, а також відвідали Виставковий простір в Пекіні. Ми також відвідали першу компанію з відкритим програмним забезпеченням: Seeed Studio. Ми провели лекції та майстер-класи. Я тримала розмову про необхідність розробки рубкових просторів в групах, які були зацікавлені в ідеї.

Про необхідність освіти. Поговорили про навчання і робити те, що ви любите, не просто робити те, що ви думаєте, що ви повинні зробити або робити речі просто, щоб заробити гроші. Більше виступів я дав, тим більше я запросив говорити. Я зустрівся з викладачами (вчительами). Я зустрівся з посадовими особами освіти. Я зустрівся з іншими посадовими особами. Вперше в історії Китаю, це час для чиновників.

р.

Звіт в Panasonic Center, Пекін, 2011.

Девер наша група хакерів вирушила, була кімната, повною для людей, які хотіли слухати нас.
Тут ми подаємо презентацію в Виставковому просторі в Пекіні.

Китай має тисячі років традиції. У віці Конфункції зміцнили розуміння обов’язків та етикету. У більш сучасні часи культурна революція (Велика пролетарська культурна революція) знищила будь-яку можливість творчого пошуку поколінь. Протягом десятиліть економічно та креативно-порожньої десятки років відкрита економіка заповнила багато вакууму з капіталізмом та споживачем.

У 2010 році після того, як приплив людей з Олімпійських ігор стало помітним. Люди стають більш відкритими в розмові. Люди почали говорити про про плюси і мінуси свого суспільства. Про політику Офіціанти стали відкритими для експериментування. Зростання економіки. Більшість людей починають мати можливості.

Популярний робочий стіл з заходу був випущений в Китаї 2010. На жаль, це нормально бачити його в магазині в Пекіні, але в 2010 році «візитування Заходу» досить добре виглядали залізо.

Деякі аспекти інновації та креативності вимагають різного вигляду світу, що може бути складним в контексті деяких особливостей традиційної китайської культури. Побоюючись експериментувати, бо не буде бачитися як «закриття обличчя». й

Заохочуйте навчання та творчість в майстерні раціону Maker Carnival, Пекін, 2012

У минулу пару років чиновники у верхніх ечелонах влади почали виявляти, що експерименти у розвитку рубцевого простору в Китаї та інших країнах показують, що це ефективний для освіти та економіки країни.

Для того, щоб в кінцевому підсумку отримати товари та послуги, які ідеально підходять для Китаю. І хак просторі ідеально підходять для цієї ідеї.

I am not a Georgian citizen Я не є громадянином Грузії I am not a Georgian citizen მე არ ვარ საქართველოს მოქალაქე I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen I am not a Georgian citizen Я не являюсь гражданином Грузии I am not a Georgian citizen

Університет Цінгхуа вважається одним з найпрестижніших в Китаї, в даний час є будівля загальною площею 16 000 квадратних метрів, яка стане найбільшим рубцевим простором у світі. Для всіх студентів університету буде використовуватися навчальний центр. У зв'язку з престижом Університету Цінгхуа, керівник університету сподівається, що він буде поширюватися далі. Допомогти підтримувати творчість та інновації рубцевого руху, Університет Цінгхуа провів щорічну виставку День Цінгхуа Maker, перший з яких відбувся минулого року.

У першій щорічній конференції Tsinghua Maker було презентовано групу хакерських просторів.

Я був запрошений, щоб зустрітися з головою коледжу Механіки та електрики в Тяньчині. Вони також створюють хакі просторі як центр їх навчальних планів. Інші університети та навчальні заклади:

Багато малого бізнесу виросли з рубати. Таким чином, місцева економіка часто отримує прискорення через хакерські простори. З цих та інших причин Китайський уряд зацікавлений у наданні допомоги для створення більш злакових просторів країни.

Компанія DFRobot отримала свій старт на XinCheJian hackspace в Шанхаї.
У 2014 році відбулася міжнародна група представників хакерських просторів.

Як апаратні стартапи продовжують рости і поширюватися по всьому світу, деякі апаратні стартапи бачать переваги важелі, що Китай має запропонувати. Наприклад, HAXL8R, в якому я наставник, є першим апаратним акселератором світу, щоб заохочувати підприємців з усього світу, щоб прийти в Китай. І один раз на допомогу розробити ці стартапи переведено в будь-який продукт або проект, шанси на те, що творчий вплив цього успішного стартапу буде цікавим для людей в Китаї. І працює, наприклад, вже кілька китайських компаній, таких як Makeblock, вирощених з HAXLR8R.

У 2014 році наша міжнародна група представників хакерських просторів відвідала Макблок.
Китайська компанія, яка робить робочі комплекти. Її офіс виглядає як гігантський зламати простір.

Великі компанії також стрибають на бандугоні і відштовхують вперед. У листопаді 2014 року група активістів з рубцевих просторів, які збиралися для поїздки в Китай, була запрошена до 3ноду, великої китайської споживчої електроніки компанії. Ми зустрілися в офісі генерального директора і обговорювали, як 3nod може створити хак простір в своїй компанії. Він хоче це зламати простір, щоб бути доступні для всіх Шеньчжень.

Наша команда хакерських просторів запрошувала приєднатися до 3nod, великої споживачської електронної компанії.

Речі швидко рухаються в Китаї!

Під час візиту до Хахуо зламати простір раніше цього року прем'єр Лі Кецян пообіцяв «відтворити нову платформу для інновацій і розвивати «майстерську культуру» в країні.» Це були великі новини про всі основні медіа-виставки по всьому Китаю. І тепер здається, що всі китайські чиновники вірять, що вони повинні стрибати на хакі космічної групи.

Китай є провідним суспільством змін. Це, для створення змін, посадових осіб у верхній частині потрібно відштовхувати зміни зверху донизу, щоб стимулювати креативність, інновації, освіту громад, і в свою чергу підприємці будуть підтримувати її знизу.

З великою кількістю ресурсів для забезпечення ініціативи люди, які хочуть розвивати хакі просторі, зможуть створити хакі просторі, і вони будуть дивовижними і унікальними громадами. Працює в багатьох місцях, і для дуже маленьких фінансових інвестицій!

Це допоможе освіти. Це допоможе стимулювати креативність та інновації. Це допоможе конкретним людям. Це буде добре для місцевої економіки і китайської економіки в цілому. І з Китаю є одностороннім населення світу, я сподіваюся, що це буде добре для світу – особливо якщо інші місця по всьому світу дивиться цей успіх, то решта світу буде слідувати за лідером Китаю.

774892

Посилання
  • Конструктори та інновації на китайському урядовому сайті
  • Hackspace в китайці: Chaihuo Make Space
  • Ласкаво просимо до XinCheJian - або Шанхайський Hackspace
  • Huxspace в столиці Китаю, що це?
  • Що таке Hackspace?

Джерело: geektimes.ru/company/makeitlab/blog/253138/