Сонячний Імпульс 2 розбиває світовий рекорд на одну тривалість польоту

Андре Боршберг провів понад вісімдесяти годин в повітрі в літаку Solar Impulse 2, не доторкнувшись землі і без заправки - використовуючи тільки сонячну енергію, отриману з семиteen тис. сонячних батарей. Андре Боршберг буде літати близько сорок більше годин до посадки в Гаваї.

Про початок четвертої ночі над найбільшим океаном світу #Pacific pic.twitter.com/svtk3lyy4v -- Андре Боршберг (@andreborschberg) 2 липня 2015 р.
Політ на Тихому океані є моментом правди для сонячного імпульсу. У квітні Bertrand Piccard висаджували в Наньї, а команда почала готуватися до найдовшого польоту в подорожі - це повинно було тривати п'ять днів. У зв'язку з погодою, очікування було кілька тижнів, але навіть після зльоту літак мав здійснити аварійну посадку в аеропорту Нагоя в Японії і знову чекати від вікна погоди.

29 червня в аеропорту Nagoya до Американської Гаваї продовжив свою круглу подорож.

Попередній запис на нестійку тривалість польоту був проведений Steve Fosset, який провів 76 годин і 45 хвилин на борту Virgin Atlantic Global Flyer в 2006 році. Fawcett перетинав Атлантичний океан двічі і вкрито 41,467 кілометрів.
Пам'ятаю, коли я зустрівся з Steve Fossett з нашим партнером @bertrandpiccard за кілька місяців до нещасного випадку. Чудова людина! pic.twitter.com/f4DMj2xWCu -- Андре Боршберг (@andreborschberg) 2 липня 2015 Я можу побачити повну місяць і сонце одночасно від #Si2's кабіни пік.twitter.com/TyGaFFIItU -- Андре Боршберг (@andreborschberg) 2 липня 2015 р. @andreborschberg почав другу половину #Flight8, додатково прилипаючи @bertrandcard's vision! #picfurfurtwitter.com/ Підсумок. SOLAR IMPULSE (@solarimpulse) 1 липня 2015

Джерело: geektimes.ru/post/252878/