580
Роздуми та особливості сприйняття звуку
Визначте себе, як мозок перетворює струганий перетерти в свідоме вирок.
Слухати відео вище. Джейатрі Дас, голова науки у Франклінському інституті, взяв всього 50 секунд, щоб демонструвати фундаментальні можливості вашого мозку.
Відтворюється звукозапис, який містить спеціально оброблені фрази, перетворені в незнімний потік звуків. Після першого слуху фраза здавалося абсолютно безглуздим. Далі грає звукозапис у своїй оригінальній формі: жіночий голос говорить фразу «Наступна зупинка – Центр Національної Конституції». Після цього ми знову допускаються слухати неперевершену версію запису, але цього разу ми почуємо слова, знайомі з нами, плетені в абсолютну нечутливість: «Наступна зупинка – Центр Національної Конституції. й
Ось так: Коли наш мозок знає, що чути, що чути, навіть якщо це неможливо. Не вдалося зрозуміти, що жінка на записі говорить без натяка, але після навчання, що вона говорить, не можна робити те, що вона сказала.
Чудова аудіо ілюзія!
Багато хто вважає, що за допомогою наших почуттів, відповідальних за погляд, слух і дотик, ми сприймаємо світ як це. Але це не так. Наші очікування змішуються з нашим сприйняттям світу.
Кілька тижнів тому ми провели аналогічний експеримент з баченням, який відреставрував концепцію явища, захоплюючи зображення, яке «не видно». Перший приклад, який я прийшов по всьому, був логотипом Кубка світу в Бразилії, який виглядав як людина, що зображує обличчя.
Дуже важко побачити силует чоловіка з його рукою, прикріпленою до його обличчя.
На основі останніх даних про те, як працює наш мозок, філософ Андрій Кларк Університету Едінбург прокоментував: «Все це відлякає лінію між сприйняттям і визнанням, можливо, навіть стирає його. й
Зцілення - це процес думки, тому інша частина мозку постійно взаємопов'язаний з ним, розповідаючи вуха, які їм потрібно почути.
Якщо ви послухаєте промову про запис на початку посту в парі днів, то я не буду завершувати нечутливість. Ви зловите значення декількох слів і визнаєте ритм вироку.
Значення гучного звуку зберігається до тих пір, поки я пам'ятаю, що це повинно бути.
Це сила когнітивного очікування, і ви не можете свідомо контролювати його — це за межі нашої здатності.
Джерело: geektimes.ru/company/audiomania/blog/252396/