Електричний Harley-Davidson приходять, хоча не дуже скоро

р.

Harley-Davidson LiveWire

Я трохи в мотоцикли. Я маю власний мотоцикл, але я принаймні орієнтований на цей різноманітний і дуже захоплюючий світ. І я знаю, що для кожної людини слово «моторцикл» означає щось інше.

Для когось мотоцикл так:

Хтось отримав це:

Хтось бачить це:

р.

А деякі люди, навіть такі:

Іноземці відразу згадують пара таких безтурботних походів:

Коли мова йде про Harley-Davidson, я думаю, що це:

2006 HD Товста Хлопець

Хоча, HD має дуже багату і різноманітну історію, яка почалася з цього:

HD 1905 модель No1

І пішов я.

р.

HD 1964 AH Topper скутер

Сучасні моделі виглядають як так:

2015 рік Харлі Девідсон Розсилка

Але прогрес не може бути зупинений, і більш швидко переключається до електродвигунів. Вони не забруднюють навколишню атмосферу під час руху, вони не потребують комплексних систем запалювання, живлення та вихлопних газів, редукторів. Вони не роблять пуховиків – хоча класична картопля-потато в Harleys настільки сильно пов'язана з брендом, що компанія навіть запатентувала класичний звук його двигунів V-twin в 1994 році.

Єдина проблема, що стикається з виробниками транспортних засобів, є об'ємом і вагою акумуляторів, які, незважаючи на всі досягнення останніх років, з точки зору економії енергії, не сильно знижується.

Завдяки порівняльній простоті дизайну, багато захоплень вже отримали електричні велосипеди. Але насправді історія двоколісних електромобілів є найдавнішою як з чотирьох колісних машин.

Перший патент на електричний велосипед був подано в 1895 році.

Електричний велосипедний патент Г. В. Ліббі, США

У 1911 році журнал Популярні механіки описав електричний мотоцикл. В якості максимальної відстані по одному заряду вказано інтервал від 120 до 160 км. А в 1919 р. британська компанія, виробник сільськогосподарської продукції, виготовлений прототип електричний мотоцикл, акумулятори якого були розміщені під сидінням бічного коляска. Але це все просто ідеї.

У середині 20-го століття деякі комерційні успіхи насолоджувалися Socovel, що виготовляли електричні мотоцикли з 1938 по 1948 рр. - вони користуються обмеженою популярністю завдяки військовим обмеженням на продаж палива.

У другій половині 20 століття кілька різних компаній запропонували свої електромобілізатори. Вони використовуються свинцю, нікельно-металевих і нікельно-кадмійних акумуляторів, а деякі навіть гідроазинові паливні клітини.

Перший серійний електричний самокат з'явився в кінці 20 століття:

Peugeot Scoot'Електр

У 21-му столітті технологія дозволила розвивати вже досить хорошу потужність і можливості діапазону пристроїв, тому навіть кілька періодичних змагань були організовані. Саме завдяки змаганням, виробники тестують нові технології та захоплюють їх застосування.

Р

Гонки Brammo Empulse RR

Сучасні транспортні засоби використовують літій-іонні акумулятори. Honda і Yamaha зробили гібридні концепції скутерів, які використовують електродвигун і двигун внутрішнього згоряння в порядку гібридних автомобілів. Suzuki експериментує з водними паливними клітинами.

Brammo Імпульс R, сучасний електричний мотоцикл

Що про Harley-Davidson? Ця компанія рідко спробувала зберегти технічні інновації, спираючись на класичні рішення та вірну армію прихильників. Але вони також вирішили, що нові часи прибули.

Після декількох років розвитку, в 2014 році компанія представила концепцію свого нового електромобіла мотоцикла, зануривши Harley-Davidson LiveWire.

Harley-Davidson LiveWire

Двигун монтується в каркасі поздовжньо, а конічні редуктори використовуються для передачі крутного моменту, який потім перекручують задні колеса за допомогою стрічки. Вишуканий шум цієї системи нагадує звук реактивної турбіни.

З минулого року HD був призначений для прототипу в США, збираючи відгуки від любителів мотоциклів. Головний виконавчий директор HD Matt Levatich пояснив, що мотоцикл ще не має точної дати ринку. Ми знаємо, що це займе щонайменше два роки, але не більше 5.

На даний момент прототипи не можуть похвалитися перед конкурентами. Вартість поїздки становить близько 200 000 доларів США. У той же час, наприклад, конкуренти Zero Motorcycles в 2014 році випустили модель Zero SR, яка продає за $ 15995 і просуває на одному заряді більше 180 км.

Зеро SR

Наша місія полягає в тому, щоб задовольнити потреби своїх клієнтів. Головні виконавчі органи компанії розуміють, що ринок США все ще дуже мало для електромобілів, і це буде дуже довго, перш ніж такий транспорт займає значний відсоток ринку від звичайних моделей. Не поспішайте. Головне - задоволення процесу.

Детальніше про електричні мотоцикли.

Джерело: geektimes.ru/post/251490/