Білл Гейтс розповів про найбільш ймовірні глобальні катастрофи в сучасному світі

У інтерв'ю з Vox, колишній генеральний директор Microsoft Білл Гейтс розповів про своє бачення сучасних проблем людини і що, на його думку, тепер найбільша небезпека. Ворота вірять, що така проблема може бути глобальною епідемією безперешкодного захворювання, таких як ранніх років іспанського грипу. У сучасному світі поширення інфекції буде настільки швидким, що в перші сотні днів вона вбиває 770,000 осіб, і в 200 днів вона вбиває більше 33 мільйонів людей.

"Я оцінив шанси ядерної війни під час життя, щоб бути дуже низьким, - каже Ворота. «Я оцінив шанси на поширену епідемію захворювання, що значно гірше, ніж Ебола в той же час, щоб бути більш ніж 50 відсотків». За словами Gates, зараз 59, краще відомий Голлівудськими кіноми, проблеми астероїдних впливів, глобальних землетрусів або вулканічних еупцій мають дуже низьку ймовірність виникнення.

Оцінювання швидкості глобальної епідемії та кількості жертв є результатом роботи спеціальної дослідницької групи, яка заснована Gates. Незважаючи на те, що рівень медичної допомоги протягом останніх сотень років значно поліпшився, з'явилися нові лікарські засоби та медичне обладнання, це досягнення буде зміщено сучасними можливостями руху по всьому світу людей, які будуть мимовільними носіями захворювання. Тому швидкість поширення інфекції буде дуже швидко.

Також є серйозна проблема медичної підтримки так званих країн світу. У Сполучених Штатах уряд витрачає середню від $8,000 на здоров'я людини, в той час як в Ерітрі, він тільки витрачає $20. Більшість може подумати, що це насправді проблема однієї африканської держави, однак, як зазначає Gates, в контексті стрімкого поширення глобальної епідемії ця проблема дуже швидко стане проблемою країн з високими рівнями розвитку економіки та медицини.

Білл Гейтс відомий своїм благодійним фондом і бореться з хворобою в найбідніших країнах світу. Минулого року він пожертвував $ 500 млн, щоб боротися з малярією в Африці, яка щорічно вбиває 600 000 осіб. Він сказав, що я просто перевернув 59 років. Я був дуже розчарований, якщо я не живу, щоб побачити нудикацію малярії. й

Джерело: geektimes.ru/post/251098/