Художник друкує інші народні фотографії Instagram та продажі Сума за $ 90,000 на виставці

Художник і фотограф Річард Принц провів виставку своєї роботи під патронатом сучасного художнього журналу фрізе в одному з найбільших виставкових залів Нью-Йорка. Його роботи оцінили відвідувачів і продаються дуже швидко. Вартість однієї роботи склала $90,000. І це не дивно, що якщо ці роботи не просто друкувалися на чорнило повідомленням інших Instagram.

Сучасне мистецтво іноді займає дивні форми. Так Річард Принц вирішив не вдатися до класичних фарб і полотен, але просто обирали свої улюблені фотографії з Instagram різних людей і роздрукувати їх у вигляді двометрових плакатів. Деякі фотографії були оброблені в Photoshop. Це переважно фотографії привабливих дівчат.

Художник притулив Ларрі Гагосіан, арт-дилер і власник великої міжнародної мережі сучасних художніх галерей Gagosian Gallery. Він помітив Принц, коли він був експонатом у приміщенні поруч з галереєю Гагосян в Нью-Йорку.

Виставка князя «Нові портрети» привернула увагу і багато негативних відгуків – як від відвідувачів, так і від людей, чиї фотографії, які експонуються без дозволу на громадськість.

Але, Гагосян подарував проект і вирішив дати йому всю галерею в Нью-Йорку.

Doedeere's Instagram account host takes pictures of 'work' Вона захопила фото: Так, мій живопис на дисплеї в галереї Frieze. Так, це просто картина, не малюнок. Ні, я не даю згоду. Так, вже продається за $90K. Ні, я не збираюся після нього. Я не знаю, хто отримав його. й

Принц вже давно займається таким «артом» – починаючи з 1970-х років, він фотографував інші фотографії людей (покриття журналів, книг, реклами), вносить зміни до них різного ступеня тяжкості, а потім відображення його творів як власне. У 2008 році французький фотограф Patrick Carew піддав князі, намагаючись заборонити його з використанням його фото, але втратив. У суді було встановлено, що робота князя була досить трансформована, щоб вважати окрему роботу мистецтва.

Поки не подано позови щодо нової виставки. Ліцензійна угода Instagram здійснюється таким чином, що фотографії, розміщені на ресурсі, можуть бути використані та навіть продаються без згоди та сповіщення їх авторів.

Джерело: geektimes.ru/post/251074/