Вчені виявили, що вживання йогурту без використання

р.

Терміново продають акції компаній, які роблять кисле молоко. Іспанські вчені з Університету Мадрида, після вивчення більш ніж 4000 осіб, прийшли до розчарування висновку: регулярне споживання йогурту не впливає на здоров’я людини.

У 3.5-річному дослідженні взяли участь 4,445 іспанських дорослих. Видання було опубліковано в журналі Академії харчування та дієтології. З 2006 року, згідно з європейськими законами, будь-які претензії про переваги їжі повинні бути підтримані науковими дослідженнями.

«Витрата йогурту не пов'язана з якістю життя в умовах здоров'я», - зазначив автор дослідження Esther Lopez-Garcia. У порівнянні з людьми, які не споживали йогурту, ті, хто регулярно продемонстрував суттєве поліпшення здоров’я на наших тестах, і хоча було незначне інтелектуальне вдосконалення, воно вписується в статистичну помилку.

Вчений пояснив, що хоча молочні продукти традиційно входять до раціону так званої «здорової дієти», раніше проведені дослідження тільки комплексного ефекту цієї дієти на тілі, а також дослідження на його окремих компонентах ще не проводиться.

На початку 20-го століття йогурт був популярний в Європі Danon і в США Colombo Yogurt. Виробники Yogurt завжди спираються на свої переваги в рекламі, хоча і не точний механізм цього благотворного ефекту, а не його фактична присутність, коли-небудь була наукова або підтверджена.

Цікаво проводити дослідження, пов’язані з іншими представниками молочних продуктів, зокрема, нашого рідного кефіру. Ми чекаємо наукових праць російських біологів.

Джерело: geektimes.ru/post/249394/