Ви не можете подорожувати в Китай без доступу до електронних ринків. Що б бути нечутливим. І, напевно, якщо ви вийшли сюди, перед дорогою ви отримали тисячі замовлень на різне обладнання, годинників, смартфонів і т.д.
У центрі SJ - половина години ходьби від вежі KK100 найвідоміший в південному Китаї магазин електроніки - Huachingbei. Насправді це кілька блоків з різними видами обладнання та деталей.
Ви хочете відчути Китай? Як отримати? Чи подобається вам шуми і натовпи з нескінченними натовпами? Таким чином, потім.
У цьому місці ви розумієте, чому Китай попереду планети. Тут ви можете придбати абсолютно все, що ви приїжджаєте. Припустимо, що навіть уранові штанги продаються десь в підвалах.
Друковані друковані плати, транзистори, резистори, джерела живлення, світлодіоди, випрямлячі, конденсатори, мікропроцесори, карти пам'яті, радіатори, камери - все це весь поверх. Готові рішення, цілі мікрорайони.
72824934
Це стеки дощок, не картону.
р.
Тим не менш, ніхто не вважає, що він сором'язливий, щоб зробити товари правильно на місці: щось чіпляється, щось шліфується, упакована і навіть готове.
Дівчина припалює щось на друкованій платі.
Але навіть така робота не заважає дитині. Ви очікуєте, що ви почуєте у базарі, у великому торговому центрі, але не на електронному ринку.
І тут дитячий садок, іноді вступає в дитячу.
Я не знаю, як діти багато часу тут. Навіть якщо це не весь день.
У чотири тижні я провів в Китаї, зрозумів, що є так багато дітей і які батьки перевозять їх скрізь. На вулицях, в магазинах, в місцях відпочинку є завжди багато дітей. На Великій стіні Китаю я побачила десятки з них в руках батьків, дрібних.
Це пов'язано з тим, що батьки в Китаї дійсно піклуються про своїх дітей набагато більше, ніж в Росії, наприклад. Під опікою, необхідно мати на увазі, можливо, займатися.
Але, швидше за все, причина полягає в тому, що є лише багато з них, і вона ловить очей. І заборона закона, що має більш ніж одну дитину, тепер значно ослаблена – це логічна, інакше народ почне багато років.
Але я здивився.
Два величезні будинки присвячені системам відеоспостереження, де ви знайдете те, що ви хочете на будь-який смак. Я не знаю, як вони виживали однаково в одному квадраті.
Вікна всіх магазинів виглядають однаково.
До речі, я також знайшов, що я шукав – відеокамери-подібні двері пекло з можливістю стріляти в темряві, з детектором руху і модулем GSM для надсилання MMS або викликів, коли хтось прийшов.
Є багато фірмових магазинів на вулицях: Apple, Huawei, Lenovo, MI.
Але ціни на фірмове обладнання в Китаї тепер так можна порівняти з російськими, які потрібно подумати двічі перед покупкою.
І ви повинні бути дуже обережними - вони підроблять все дивно. Це легко спійманий, що хлопці і я зробив.
Ми вирішили купити собі енергобанки - в російській, зносостійкі акумулятори з виходом USB. І кожен на М. Я був там для компанії - Я їх необов'язково.
Ми повинні зробити крок назад, щоб зробити його чітким, хто гангл є і що ми робимо в Шеньчжень.
В одному місці 20 кращих інженерів з усього світу, щоб врятувати планету.
Я дівчина, не найкращий - просто інженери і просто навчання. Але хлопці дійсно прийшли з усього світу: Росія, Австрія, Іспанія, Мексика, Еквадор, Нігерія, Алжир, Індія, Непал, Шрі-Ланка. Я вже писав про цей дивовижний захід у своєму блозі.
І відома компанія в Шеньчжені (як і в Пекіні, Шанхай, Xian) має ціле місто, яке також отримало окрему наративу.
Але коли наш Austro-Kenyan comrade дуже розумно збивав ціну від продавця, який не хотів переїхати на все, я також взяв один до шуму.
Просто подивіться на ті хитрості, вузькі очі.
І ми взяли його в фірмовому магазині MI. Всі логотипи, продавці одягу, вітрини, упаковка, розкішний салон, якщо його можна назвати, відповідають бренду. За 10 хвилин ми вирішили піти в інший брендований магазин тієї ж марки, де ми були дуже легко пофарбовані, що ми були оглянуті і продали підробку. Відмінність двох кімнат була мінімальною.
З продажу дівчина розповіла нам одну дуже розумну річ:
На Huachingbey кожен продає копії... крім нас.й
Абсолютно дивовижний факт - той же офіційний магазин продає копії на 10 юань дешевше від лічильника, яка стоїть прямо перед входом. На відміну від 4 метрів явні копії продаються для пікантності – 50 юань дешевше – майже 3 рази.
Таким чином, якщо ви займаєте щось на цьому ринку, це не брендовані речі, або, очевидно, копії.
Я купив зовнішній спікер Bose. Це дуже класний, крім світлодіодів, він грає так що я не можу чути різницю. Подвійний ціна.
Він підійде мені для ремонту, для фонової музики, коли моя дочка читає книги, і для зовнішніх зборів.
Я купив ще одну карту пам'яті 32 ГБ за 33 юань. Такі речі не беруть одну річ, тому важко кинути. Але я знизу близько 30 відсотків. Тоді я зрозумів, що довелося взяти принаймні три штуки, щоб зробити прибуток. Він також взяв 8 ГБ на 9 юань просто у випадку.
У нас є баргайн. Навіть якщо ви не Ви можете практично завжди скидати 20-30%, якщо ми говоримо про товари, що виріб. І як правило, до половини ціни можна обговорити. Продавець хоче продати себе. Якщо він не задоволений ціною, яку ви назвали, зайдіть вперед. Якщо він був достатнім, він зловить і зупинить вас. Якщо ні, подивіться на інший продавець - це все залежить від свого привіту. Цей продукт може бути дуже різним.
Ось мій динамік - Я просто запитав ціну, щоб порівняти пізніше. Але поки що не було. Початкова ціна була 150 юань.
- Назвіть свою ціну, кору, говорить китайська жінка протягом багатьох років, сміхаючи захоплено.
Я набрав 60 на калькулятор, щоб дати їй знати, я не купую.
- Мей, му, очі її помітно закруглені.
- Більше і я збираюся залишити з спокійною душею.
- 80 - друк на калькуляторі.
Тортурний процес внутрішньої боротьби - 70 - Я пишу її.
- Ви отримали це!
І ось ще один приклад: один з наших банд купив квадрокоптера (вони називають їх дрони, до речі). Продається до 150 юань, а в усіх інших місцях це коштує близько 350. Подумайте про те, як вони роблять. Вони можуть сміятися, вони можуть відходити і сказати ні, за цією ціною вони не продаються, вони можуть навіть торкнутися голову, схильні до опіку руки і попросити, якщо власник цього голови перегрівається. І тоді вони зловляться і пропонують свою ціну.
І так, як ви придбали щось, не запитайте в іншому місці, якщо ви не можете зробити задоволення від себе.
Як ви можете помітити, найбільш поширений інструмент торгівлі є калькулятором. Рарелі продавець не має одного і спробувати поставити палець за ціною. Я навіть визнати, що це єдина мета калькулятора на ринку.
болючий процес підрізання ціни.
Хлопці купили більше паличок (або як вони називають їх, моноподи), лампочки для зовнішніх батарей (Я також взяв пару 5 юань), якийсь одяг, запальнички.
Омега Сімастер, замовлення від друга. Не існує багато годинникових магазинів, а також одного. І це, як так багато на Huachingbey, закривається на 6pm.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Це годинник, який дуже схожий на деякі бренди, але відрізняється від імені і якості, і відповідно ціна.
Наступним є Куррен і S-Shock:
Але, як тільки ви перехрестите деякі невидимі лінії, перед вами з усіх сторін, як чудовий скатертини, самобране починає відкривати каталоги з зображеннями Tissot, Orient, Omega, коробки з дорогими годинниками. Знайте лише для того, щоб відбити спалахи з правого наліво.
Це добре, коли ви знаєте, що шукати – просто показати картину і попросити, якщо вони мають один. Зазвичай. Хтось робітник піднімається під лічильником або переходить в печеру Аль-Баба і приносить непривабливий мішок з якого він заливає гору сходів.
До речі, мій Омега-копія виявилася дуже високою якістю: вони повністю автоматичні (Я навіть перевірив його), вони важкі, і вони приходять. Ціна дійсно біт – 380 юань, і клієнт встановлює стан не більше 200. Я знайшов його на 270, що я можу падіння до 200, але це було так званий, що я не пробачу себе для покупки.
Ми зуміли опустити до 255 тут, і це погано. Подарунок другу - це велика людина.
За годинником слід перевірити чіпси і подряпини, які вони зазвичай йдуть і скільки днів на місяць. Це смішний, але кілька примірників ми перевірили були 40 днів.
Сподівайтеся, що в середині не варто. Попри те, що вони не покажуть, що в оригіналі.
Деякі кнопки можуть бути підроблені, деякі функції не можуть працювати. Відповідь на питання про те, чому це так або чому це необхідно – «це так в оригінальній, ми просто повторюємо. й
Поблизу дорогих фірмових бутіків розташовуються і такі крапки пакувальних матеріалів.
Трохи далі, весь величезний підвал заповнюється кришками, кейсами, бамперами, штекерами під 3.5 роз'ємом, захисними плівками, флеш-накопичувачами, SD-картами. А таким же чином, ви можете гасити. Тим не менш, в таких місцях кількість не в блоках, але зазвичай в сотні. Так мій китайський друг, аспіруючий бізнесмен, купив три десятки бамперів 6 юань і збирається продати їх в своєму магазині в провінційному місті за 40-50.
,00 Р
Що я люблю про всіх Китаю (хоча я не був багато) - це любов природи. Навіть на ринку, де здавалося б, для таких відправлень немає місця, милі квіти ростуть в середині дороги.
Вся філософія східного світу полягає в тому, щоб жити в єдності з природою - Буддизм говорить це, китайська медицина говорить це, а кількість зелені на балконах високоповерхових будівель.
Але не є запахом трохи гіпокритика, коли ви думаєте про смог Пекіна, Шеньчжень заводи або бутики Гуанчжоу?
Магазини в будівлях близько 6 п.м., а вулиця переповнена до кінця вночі.
Ми залишили на дев'ятій годині, і водії таксі просто починали свою полювання для любителів їздити з вітерцем.
Габаритний зображення
Це все Китай в даний момент. Дивовижна країна, яка адаптована до сучасного ритму життя, і дивовижних людей, які зберегли свої традиції.
р.
KK100 є найвищим хмарочосом в Шеньчжень (442 метрів). За 30 хвилин на ринку, якщо ви йдете швидко.
Джерело: geektimes.ru/post/248946/