743
Коробка посилок від ISS: інструменти та частини, надруковані на 3D принтері на орбіті Землі
Щодо декількох місяців, новий космічних апаратів відправляється з Землі до ІСД з навантаженням корисних речей, які потребують ІСД і космонавтів. Інструменти, обладнання, частини, одяг, харчування, вода – все це необхідно доставити до станції. Загальна вага такої посилки зазвичай становить близько 2 тонн.
Багато інструментів і деталей унікальні. Станція має запас найнеобхідніших частин і інструментів, але обсяг станції не дозволяє зберігати абсолютно всі дублікати необхідних речей. А якщо щось перерву, то астрономи повинні чекати тижнів і місяців для запасної частини, щоб бути доставлені в ІСС. Не так давно було запропоновано оригінальне рішення: доставити 3D-принтер з запасом пластику до астронавтів, щоб ISS міг створити інструменти та частини для заміни тих, які не вдалося, не чекаючи на реакцію Землі.
Ідея була прийнята, і пара місяців тому, астрономи отримали власний принтер 3D. Звичайно, ніхто не знає, як це буде працювати в умовах наднизу ваги (можна припустити, але перевірити завжди необхідно). Саме тому перший етап роботи з принтером 3D на ІСД полягає в тому, щоб друкувати зразки тестів і відправити їх на Землю. Тут фахівці перевірять якість кожної частини, а потім буде зрозуміло, чи можна використовувати 3D принтер на орбіті для створення запасних частин для різних систем і роздрукування інших об'єктів.
Нещодавно на Землі прибули посилку з зразками, а працівники НАСА роздрукували її, розмістивши відео такого «покарання».
Джерело: geektimes.ru/post/248694/
Як я вирішив отримати 3D голову модель і трохи більше здоров'я за мої гроші
ТОП-10 серіалів і телевізійних шоу за командою організаторів фестивалю Make It Show