809
Фізичні теорії
Що таке наука? Поле знань, що дозволяє точне прогнозування.
Перемістити в кар'єру! В фізикі є три основні константи: швидкість світла (c = 3 * 1010 см / с), гравітаційний констант (G = 6.67 * 10-8 см / с) і констант Planck (h / 2pi = 1.05 * 10-27 erg сек). Теорії діляться, як вони обліковуються для цих констанцій.
1,1 км
Спочатку розвивалася класична (Ньютонська) механіка. На основі законів Ньютона та трансформацій Галіло.
Трансформації є лінійними, інтуїтивно зрозумілими і простими. Автомобіль йде на швидкості 5 [банани в хвилину і навпіл] відносно мене, я збираюся автобусом в тому ж напрямку, що стосується випалювання верби на швидкості 2 [банани в хвилину і навпіл], тому відносно верби, автомобіль збирається на швидкості 7 [банани в хвилину і навпіл].
Перший закон Ньютона про експерименти в преміальному поїзді на прямій (!) магнітний монораїл в термоскаржі.
Друге: похідний час імпульсу дорівнює силі (d)п.до Ф., жирні вектори. Це правда, це не так багато. До речі, в той час вони не знали, що похідна була і він придумав її (Математичні принципи природної філософії). Правда, це не було строго математичних і ніяких обмежень, почули в той час (я пам'ятаю, як похідна вводиться в матану?), але теоретичні розрахунки (проведення прочитаних) збігаються з експериментом.
Третя - вирішувати статичні проблеми і розгладити певні протиріччя.
Тепер ця теорія трьох констанцій не врахує! Законом універсальної гравітації є концесії для досвіду.
2,2 км
Тоді (хронологічно) прийшла особлива теорія релятивності. Звісно, математичний апарат для нього вже готовий, але тільки молодий тоді Ейнштейн зумів підсвідомити перед серйозними фізиками термін дії теорії з його допомогою (апарат).
Суть є все, як раніше (близько поїзда), але є максимальна швидкість ліміту, швидкість світла, яка, крім того, є однаковим для світла для будь-якого спостерігача (!) чи ви стоять або запускати, і це не важливо в якому напрямку. Якщо ви хочете, я чесно вирішить перетворення Лоренца тільки з цих міркувань і тільки від щілини руки!
Це називається швидкістю світла. Як тільки після того, як постало в основі теорії.
До речі, електродинаміка, виконаних цим часом, вже задоволені цими умовами. Я маю на увазі швидкість світла.
3. У
Наступним етапом стала загальна теорія релятивності. Тут у нас є кривизня простору, як реакція простору до (якщо я кажу «за масами», серйозні хлопці збиватимуть мене вгору). Але енергетика і маса по суті однакові, і все, що має масу, але не все з енергією має масу. Як фотон. Отже, ми скажемо ->, так званий тензор енергозберігаючих речовин, який можна вважати гравітаційним зарядом. Цей викривлення пояснює, чому навіть безмасові частинки обгортають чорними отворами. Вони літають прямо, але це "прямо" неправильно, не зовсім прямо.
У нашому дивовижному часі ми використовуємо цю теорію на всьому місці! Навігаційні системи. На супутниках GPS / GLONASS, годинник повинен бути дуже точно синхронізований. Дуже дякую! Часовий поділ при переході на високих швидкостях враховується, плюс прискорення руху (центрове), плюс викривлення простору в часі при русі біля масивного тіла.
Ось де G і C повинні бути.
4. У
Якщо попередні теорії були майже повністю результатом однієї людини, то квантова механіка – дитина мозкового штурму. У твітах цього століття інтенсивна кореспонденція сформувалася теорія і була протестована на експериментах.
Ніщо, здавалося, з'являються неприємні проблеми, але три речі були такими як гілочка в оці (актуально більше, наприклад, залежність металевої провідності від температури):
Фотоефект для якого Ейнштейн отримав Нобель (приблизно, звичайно!). Класична казка про те, що світлові хвилі прогнозували щось дуже неправильно. Але якщо ви уявите, що це частинки і напишіть "ячмінь вдарив ще один і припинив, а другий туш майже так швидко, тільки тертя сповільнилася злегка" у вигляді формули, ви можете прогнозувати все саме.
(б) спектр абсолютно чорного тіла. Формула для високої температури була отримана деякими, для низької температури іншими, і третій приблизний її так вдало, що все почалося конвержувати. Тільки ця формула з'явилася, що світло є частинкою. Це «треть» називається Max Planck, і він провів життя, намагаючись розпроваджувати свою формулу як пропонент класичної фізики.
(c) Ефект комптону. Якщо світло - це хвиля, то електрон повинен гойдитися на хвилях і випромінювати вторинне випромінювання тієї ж довжини хвилі (прочитана енергія, тому що E = hv, де v - довжина хвилі світла) як первинна, западаючі. Але в досвіді енергія менше.
До речі, навіть після висування планетарної моделі атома, питання падіння електрона на нуклеусах. Не падає? Згідно з підрахунками, електродинаміка повинна брати пару наносекундів (у тому, що я буду писати більше про це). Так народилася одна з постулій (про існування стаціонарних орбітів). Насправді, є щось в тому, що «довжина» орбіти електрона повинна відповідати цілій кількості хвиль (Де Брогліє запропонували розглянути частинки як хвилі, чому ні). Ми розглянемо електромагнітні хвилі як частинки.
Отже, ми враховували в постійному стані Planck. На шляху, коли Нільс Бор прийшов до нас і лекував, він запитав про символ.
Шпилька головки
Це було 3/2pi.
5. Умань
Для маррі квантової механіки і особливої релятивності не було складно. Просто, замість рівняння Schrödinger, який є локальним аналогом права збереження енергії, ми пишемо рівняння Dirac, суть якого E2 = p2 c2 + m2 c4, а потім аналогічно 4.
Тут сидить квантова електродинаміка, квантова теорія взаємодії електропередач (про фундаментальні види взаємодії, якщо цікаво, в наступній статті я писати) і квантова хромодинаміка. Все зрозуміло, що «відносно», багато чого зрозуміло.
Ось ми підраховуємо c і h/2pi.
6. Жнівень
Теорії, які намагаються врахувати для тяжіння, часто мають префікс супер-. Надрядки, надсиметрія та ін. Але це не працює.
Суть проблеми є принципом невизначеності і викривлення простору. Якщо ми локалізуємо частинку в будь-який менший обсяг, то невизначеність імпульсу збільшиться разом з максимальною можливою вартістю. Зростання мить виростає тензор енергозберігаючі (нагадуємо, що траурний заряд), а з ним, як говорить загальна релятивність, простір-час стає більш вигнутою, стає «меншою», що означає більшу локалізацію і коло. З другою парою (енергія-час) не так інтуїтивно зрозумілий, але принцип є однаковим.
Ми не маємо теорії, яка враховує все.
Експеримент ще гірший. Ось номери: два протони на певній відстані ( Довжина Планкова, якщо ви знаєте, що я маю на увазі). Якщо ні, то це не страшно, то тут не важливо) взаємодіяти через сильну взаємодію (пардон тауологія) - 1, електромагнітний - 10-2 (0.01), слабкий - 10-5 (0.0001), гравітація - 1038 (писати?).
тонкий0.0000000000000000000000000000000000000000001!
Так не можна «горяти» вплив ваги, застібки.
Література для більш занурення:
lurkmore.to/%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%D1%D1%8D0%BE%D1%8D0%D0%BE%D0%BD0%D0%BD0%BD%D0%BD0%BD%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%%D1%%D1%%D1%%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D1%%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D0%BE%D
свінгери
JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8 %D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D1%D0%D1%D1%D0%D1%D0%D1%D0%D1%D0%D1%D0%D1%D0%D1%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%BD0%BD1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D1%D
Пара томів Фейнманських лекцій з фізики.
Landau-Lifschitz! Але це для голуба. Ці 10 томів люблять Біблію для фізиків.
ufn.ru/en/articles/1985/10/d/ — 6-й пункт, спору між Ейнштейном та Богром. Що далі? Трансформація Лоренц Фальшивий електрон + де радіохвилі приходять з фундаментальних взаємодій Voted 549 осіб. 178 р. Тільки зареєстровані користувачі можуть брати участь у опитуванні. Приходьте, будь ласка,
Джерело: geektimes.ru/post/247642/
Дослідження феномену «кольорового слуху» показали, що більшість з них «дивляться» листи того ж кольору
Футуристичні карти в стилі Tron