1367
Роберт Даунс Жр. дав сім-річний хлопчик біонічний протез, стилізований під руку «Ірон Ман»
Фото з MS OneNote Twitter
У трилогії фільмів «Ірон Ман» Тоні Старк разом з волонтерським проектом «Лімбітні рішення», представлений сім-річний хлопчик Alex з біонічними протезами, виконаний у формі ручного костюма свого героя.
Проект Limbitless Solutions був заснований Альбертом Манеро, молодим інженером, який зараз є випускником Університету Центральної Флориди. Мета роботи — створити протези для дітей з бідних сімей. На сьогоднішній день, Альберт і його команда досягали вражаючих результатів: за допомогою 3D-друку, вони роблять біонічні протезні руки, які можуть переміщати, переміщати пальці і вигинати. Виробництво такого протеза триває від 30 до 50 годин, а вартість становить 350 доларів. Команда 40 годин для створення Залізного чоловіка, від дизайну до виготовлення.
"Мої батьки завжди заохочують мене використовувати те, що я навчився зробити світ краще місце і мрії більше", - говорить Альберт.
Проект «Лімбітні рішення» є частиною ініціативи Microsoft OneNote The Collive Projects, яка спрямована на розширення можливостей студентів та молодих вчених, щоб працювати разом з та принести унікальні ідеї до життя.
З метою створення прототипів для нього працював Альберт і його команда. У той же час відомий актор брав участь у своїй діяльності, яка прийшла як сюрприз до хлопчика, який любить супергеройські фільми і комікси.
Фото з MS OneNote Twitter
Відео, що захоплює передачу протеза, вже зібрав понад 5 мільйонів переглядів на YouTube. Залучення Downey Jr. може привернути увагу до діяльності безлімітних рішень, які дійсно потребують. Рука «Ірон Ману» була надрукована командою за власний рахунок, молодими науковцями не зайняли гроші від батьків хлопчика.
Якщо Альберт і його команда може зробити свій проект комерційно успішним (нині некомерційним), тисячі дітей з сімей з низьким рівнем доходу по всьому світу, з вродженими або придбаними травмами, зможуть отримати ефективний і дешевий протез.
Джерело: geektimes.ru/post/247220/
Архітектори розробили хмарочос, який не відкидає тіні
У Японії відбувся успішний експеримент з бездротової передачі живлення для проекту